William Bonac verscheurt zijn borst met een rigoureuze pre-Olympia-routine

William Bonac is al een paar jaar een steunpilaar in de Men’s Open divisie. Maar ondanks de consistentie van de bodybuilder en een carrière-hoge tweede plaats in 2019, is hij nooit helemaal in staat geweest om de top van de Mr. Olympia te bereiken. Een recente veeleisende trainingssessie rond zijn borst zou een integrale stap voorwaarts kunnen zijn in het veranderen van zijn fortuin deze late herfst.

Op 14 oktober 2022 plaatste Bonac een video op zijn YouTube-kanaal waar hij snel zijn borst aan flarden scheurde als onderdeel van zijn formele voorbereiding voor de 2022 Mr. Olympia op 16-18 december 2022, in Las Vegas, NV. Met de atleet die zijn allereerste titel op de prestigieuze wedstrijd wil veroveren, lijkt het erop dat hij alles uit de kast haalt.

[Related: 4 Workouts with a Single Dumbbell for Muscle, Fat Loss, and More]

Hier is een kort overzicht van Bonac’s recente “Olympia prep” borsttraining.

Kabelovergang

Bonac begint zijn routine met wat kabelovergangen. Hij warmt zich op voor een set voordat hij het pedaal op het metaal zet. Opvallend is dat Bonac de kabels niet echt in een neerwaartse beweging oversteekt, maar recht vooruit over zijn borst.

Smith Machine Helling

Voor het volgende deel van zijn training voert Bonac een hellingbankdrukken uit op een Smith-machine. De bodybuilder verduidelijkt dat hij de hellingsbeweging meer waardeert omdat hij denkt dat het helpt om zijn lichaamsbouw goed in balans te houden.

“Ik doe [incline] omdat het voor mijn bovenborst is”, legt Bonac uit. “Ik doe ze omdat de mijne onontwikkeld is. Het komt niet overeen met het totaal van mijn borst. Ik moet het meer naar voren brengen. Als je de borst traint, moet je hem vanuit elke hoek raken, begrijp je. Ik wil de bal hier [directs to chest] zodat ik er een glas op kan zetten. Ik gebruik het grootste deel van mijn kracht en energie voor de helling.”

Smith Machine Flat Bench Press

Na de hellingpers blijft Bonac in de Smith-machine en laat de bank zakken tot een vlakke instelling voor een klassiek bankdrukken. De zwaar trainende lifter legt uit dat het uitvoeren van meerdere oefeningen op één machine een tijdbesparende strategie is.

Smith Machine Decline Bankdrukken

Nadat hij de bovenste en middelste delen van zijn borst op de juiste manier heeft bewerkt, schakelt Bonac snel over om zijn lagere borst wat aandacht te geven met een paar sets bankdrukken op de Smith-machine. Voor Bonac lijkt hij het fietsen door kleine variaties van deze verschillende borstoefeningen te waarderen.

Staande machine borstvlieg

Nadat hij verder is gegaan met de Smith-machine, voert Bonac een paar sets borstvliegen uit op een staande borstmachine.

Diamant push-ups

Om zijn training af te sluiten, kiest Bonac ervoor om een ​​paar diamanten push-ups uit te voeren – een meer uitdagende variant van de traditionele push-up, waarbij de handen van een atleet samenkomen om een ​​diamantvorm te vormen. Dit laatste stuk voor Bonac lijkt meer te gaan over het krijgen van een kwaliteitspomp dan om zichzelf tot het uiterste te drijven. Vooral omdat hij deze training blijkbaar met beperkte pijn afmaakte.

“Normaal gesproken, als ik mijn borst train, heb ik veel pijn en gewrichtspijn in mijn ellebogen,” zei Bonac. “Op dit moment, sinds ik mijn off-season voorbereiding ben begonnen, heb ik daar geen problemen meer mee. Daar ben ik best blij mee.”

[Related: How to Do the Inverted Row — Benefits, Variations, and More]

Bonac heeft grote kansen om tweevoudig regerend kampioen Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay omver te werpen voor zijn allereerste Mr. Olympia-titel. Echter, met een lichaamsbouw die rond de 265 pond zweefde van zijn laatste check-in van het laagseizoen, samen met deze belastende borsttraining, zou Bonac in een uitstekende positie kunnen zijn voor een beginnend optreden op het podium in Las Vegas.

Uitgelichte afbeelding: @william_bonac op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart