Hafthor Björnsson is van plan het wereldrecord gewicht boven de balk te verbreken bij 2022 Rogue Invitational

De afgelopen twee jaar is Hafthor Björnsson afgedwaald van competitieve strongman-evenementen. Hoewel de kampioen van de World’s Strongest Man (WSM) van 2018 nooit officieel met pensioen is gegaan, leek het erop dat de IJslandse atleet een nieuwe fase van zijn atletische leven inging met recente boksactiviteiten en een radicale lichaamstransformatie in gedachten. Dat lijkt allemaal een tijdelijke fase te zijn geweest.

Op 17 oktober 2022 plaatste Björnsson een video op zijn YouTube-kanaal waarin hij aankondigde dat hij van plan was zijn boksinspanningen op te schorten en keer terug naar sterke man bij de Rogue Invitational in 2022. Tegelijkertijd onthulde het pictogram hij is van plan zijn wereldrecord gewicht over de balk te breken op de Austin, TX, wedstrijd op 28-30 oktober 2022.

[Related: The 12 Best Biceps Exercises for Arm Size]

De context achter het nieuwe doel van Björnsson als sterke man is eenvoudig: hij gaf zijn leeftijdsgenoten de tijd om zijn gewicht boven de lat te breken, maar hij lijkt het wachten moe te zijn geworden. (Opmerking: Björnsson vestigde het huidige wereldrecord gewicht over de balk op de Arnold Strongman Classic 2019 toen hij 56 pond gooide over een hoogte van 20’2 ‘.)

“Ik heb het een paar jaar gegeven”, legde Björnsson uit. “Ik hoopte dat iemand het zou breken, maar niemand was in staat. “Dus ik denk dat het tijd wordt dat ik dit wereldrecord verbreek. En dan, wie weet? Misschien moet ik terugkeren naar Strongman en mijn eigen wereldrecord deadliften verbreken.”

Tegelijkertijd lijkt het erop dat het feit dat Björnsson zijn passie voor boksen kwijtraakte, deels een motiverende factor was achter een terugkeer naar een sterk evenement.

“Ik ben nu 33 jaar en word in november 34”, zei Björnsson. “Voor mij was het zoiets als, moet ik de laatste paar van mijn jaren als atleet iets doen waar ik niet van hou, of moet ik me gewoon op mijn bedrijven concentreren en me concentreren op de dingen waar ik van hou, zoals tillen gewichten?”

[Related: How to Do the Hip Thrust — Variations, Benefits, and Common Mistakes]

Het laatste deel van Björnssons verhelderende sentiment over zijn platenstreven is een intrigerend vooruitzicht.

Mocht de IJslandse atleet met succes zijn recordgewicht over de balk breken tijdens de Rogue Invitational van 2022, dan zou het een nog indrukwekkendere prestatie kunnen zijn om zijn wereldrecord deadlift voor ogen te houden. Op het moment van schrijven heeft geen enkele sterke man ooit Björnsson’s wereldrecordtrek van 501 kilogram (1.104,5 pond) uit de 2020 World’s Ultimate Strongman “Feats of Strength” -serie overtroffen.

Sommigen in de sterke gemeenschap zijn van mening dat WSM-kampioen Eddie Hall van 2017 nog steeds het “echte” merkteken bezit, omdat zijn deadlift van 500 kilogram (1.102,3 pond) van de 2016 World Deadlift Championships (WDC) plaatsvond in een neutrale omgeving. Terwijl Björnsson gebeurde in zijn persoonlijke sportschool in Reykjavik, IJsland. Desalniettemin, als hij uiteindelijk dit pad bewandelt, bezit Björnsson het officiële record en zou hij de eerste sterke man zijn die meer dan 501 kilogram deadlift.

[Related: How to Do the Hack Squat — Benefits, Variations, and More]

Voor deze nu actieve sterke legende in Björnsson leek het na verloop van tijd te veel gevraagd om zijn roeping achterwege te laten. Mocht hij het wereldrecord gewicht over de stang en het wereldrecord deadliften in relatieve opeenvolging breken, dan zou dat een duidelijk signaal kunnen zijn dat de superster echt terug is waar hij voelt dat hij thuishoort.

Uitgelichte afbeelding: @thorbjornsson op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart