Derek Lunsford deelt de emoties achter deelname aan de Mr. Olympia

Iedereen die kijkt hoe bodybuilder Derek Lunsford zich in het openbaar gedraagt, ziet waarschijnlijk een beeld van energie en zelfvertrouwen. Het lijkt er echter op dat dat niet altijd een nauwkeurige descriptor is. Dat komt omdat zelfs deze elite-concurrent en voormalig 212 Olympia-kampioen (2021) met zenuwen te maken heeft voor de grote momenten.

Op 13 oktober 2022 uploadde Lunsford een video naar zijn YouTube, waar hij openhartig bespreekt hoe het voelt voordat hij een groot bodybuildingstadium betreedt. Voor een atleet die wordt beoordeeld op de minutieuze details van zijn massa en lichaamsbouw, is het een waardevol perspectief en op menselijk niveau is het een herkenbare.

[Related: 4 Workouts with a Single Dumbbell for Muscle, Fat Loss, and More]

Lunsfords discussie over zijn gevoelens over competitie vond plaats tijdens een vraag en antwoord tijdens een van zijn gebruikelijke trainingssessies. Toen er een vraag kwam over zijn mogelijke nervositeit, zei de bodybuilder dat het niet zo zwart-wit was. In plaats van volledig te verstijven van angst, beweerde de atleet dat elke stress die hij voelt gepaard gaat met gezonde opwinding.

Alle zenuwen die Lunsford voelt, zijn ook niet per se overheersend als hij eenmaal op het podium staat. De pracht en praal rond het algemene moment lijken de vlinders in zijn buik te toveren.

“Het is meer de opbouw, de anticipatie backstage”, verduidelijkt Lunsford. ‘Ze noemen je naam, divisie. [You] begin opgepompt te worden, kleur je kleurtje bij en wacht dan 30-45 minuten.”

In die wachttijd, voordat de lichten aangaan en voordat hij nauwkeurig wordt beoordeeld, zei Lunsford dat het misschien gemakkelijk zou zijn om over de zaken na te denken en in zijn eigen hoofd te gaan zitten. Hoewel hij weet dat sommige dingen gewoon buiten zijn controle liggen. Met die kennis in de hand probeert hij evenwichtig en kalm te blijven over zijn vooruitzichten.

“Het wordt wat het gaat worden”, legde Lunsford uit. “Ik word niet nerveus als mensen kijken. Ik wil gewoon weten… als ik op het podium sta, doe ik mijn best.”

[Related: 10 Push-Up Variations for More Muscle and Strength]

Waar Lunsford eigenlijk mee worstelt, is spreken in het openbaar. De bodybuilder zei dat hij er nu beter in is dan vroeger, maar het is nog steeds niet per se een plicht die hij geniet als een publieke figuur en een van de grootste namen in zijn sport.

“Ik was zo nerveus om voor mensen te praten”, zei Lunsford over zijn vroege competitieve dagen. ‘Mijn handpalmen zouden gaan zweten, ik was gewoon heel nerveus… Je bent zo’n beetje verplicht omdat je een publiek figuur bent. Je moet kunnen praten in het bijzijn van mensen.”

“Ik bleef het gewoon doen en bleef het doen en bleef het doen. Ik bleef mezelf maken [speak on stage] zelfs als ik het niet hoefde te doen en ik het ook niet wilde doen. […] Ik ben er nog steeds niet super comfortabel mee, maar ik ben beter geworden. Ik zeg niet dat ik beter word in het geven van toespraken, ik zeg dat ik er beter in ben om er niet zo nerveus over te zijn.”

Lunsford heeft misschien nog een belangrijke taak om in het openbaar te spreken. De atleet stapt over naar de Men’s Open-divisie tijdens de Mr. Olympia in 2022, waar hij zal proberen om respectieve titanen zoals tweevoudig regerend kampioen Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay, Brandon Curry en Nick Walker omver te werpen. Mocht hij slagen, dan zal de bodybuildingwereld de groei van Lunsford voor een microfoon en een publiek uit de eerste hand zien.

Uitgelichte afbeelding: @dereklunsford_ op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart