Strongman Martins Licis verplettert een Block Pull Deadlift van meer dan 1.000 pond voor 4 herhalingen

In het huidige pantheon van de sterke man is Martins Licis een van de onbetwistbare pijlers van de sport. De 32-jarige atleet kan bogen op een titel van World’s Strongest Man (WSM) op zijn naam (2019) en lijkt een manier te vinden om in de buurt van de top te eindigen van vele wedstrijden waaraan hij deelneemt. Met nog een tentpole-competitie in het verschiet, is Licis trainen om opnieuw zijn gebruikelijke golven te maken.

Op 17 oktober 2022 deelde Licis een video waarin hij zichzelf vastlegde een block-pull deadlift van 455 kilogram voor vier herhalingen. Volgens het bijschrift van zijn post had Licis blijkbaar “nog veel meer in reserve”, zelfs na het beëindigen van de set. Met name heeft Licis de exacte hoogte van de blokken niet bekendgemaakt. Echter, te oordelen naar de video, lijken ze ongeveer de helft van de hoogte van de kuiten van de 1,80 meter lange sterke man te zijn wanneer ze rechtop staan. De atleet droeg een hijsriem en hijsbanden en voltooide de set terwijl hij alleen zijn sokken aantrok.

[Related: How to Do the Hack Squat — Benefits, Variations, and More]

De unieke deadlift-training van Licis maakt deel uit van zijn voorbereiding op de komende Rogue Invitational in 2022. De Amerikaanse sterke man is de titelverdediger van de wedstrijd die zal plaatsvinden op 28-30 oktober 2022 in Austin, TX. Volgens Strongman Archiefzal het ook Licis’ eerste optreden zijn in een formeel competitieve sterke man sinds hij op de tweede plaats eindigde na Tom Stoltman bij de 2022 WSM.

Licis is een van de meer gedecoreerde en volleerde actieve sterke mannen. Zijn 2019 WSM-titel terzijde, de atleet is ook nooit nagelaten om zich te kwalificeren voor de WSM-finale in vijf optredens. Zijn algemene precedent laat zien dat hij het meestal ook goed doet bij zijn leeftijdsgenoten in andere competities.

Hier is een overzicht van de meer significante resultaten van Licis’ illustere carrière tot nu toe:

Martins Licis | Opmerkelijke carrièreresultaten

 • Amerika’s sterkste man 2015 – Tweede plaats
 • 2017-2018 Ultieme Strongman Summermania – Eerste plaats
 • Finale Giants Live World Tour 2018 – Tweede plaats
 • Arnold Europe Arnold Pro Strongman World Series 2018 – Eerste plaats
 • Arnold USA Arnold Pro Strongman World Series 2019-2020 – Eerste plaats
 • 2019 WSM – Eerste plaats
 • 2019 Giants Live Wembley – Eerste plaats
 • 2021 Rogue Invitational – Eerste plaats
 • 2022 Arnold Strongman Klassiek – Eerste plaats
 • 2022 WSM – Tweede plaats

Op het moment van publicatie van dit artikel is hier de huidige selectie voor de nieuwste editie van de sterke man Rogue Invitational:

2022 Rogue Invitational-selectie

[Related: 4 Workouts with a Single Dumbbell for Muscle, Fat Loss, and More]

Deze laatste deadlift-trekkracht is misschien een voorbeeld van Licis die zijn training opvoert terwijl hij weer aan de competitie begint. Mocht de sterke man zich met succes herhalen als Rogue Invitational-kampioen, dan zal het ongetwijfeld weer een indrukwekkende prestatie zijn voor een van de grootste namen in Strongman.

Uitgelichte afbeelding: @martinslicis op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart