Bodybuilding-icoon Lee Haney vergelijkt Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay met Ronnie Coleman op het hoogtepunt van zijn krachten

Tweevoudig regerend Mr. Olympia Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay is tegenwoordig niet licht op lof. Met alle ogen gericht op de Egyptische atleet die op zoek is naar drie titels bij de Mr. Olympia in 2022, wordt hij snel weer het duidelijke middelpunt van de aandacht in de bodybuildingwereld. Nadat voormalig titan van de sport Ronnie Coleman Elssbiay onlangs overlaadde met complimenten, ziet een andere all-time great hetzelfde in de concurrent.

In een aflevering van 19 oktober 2022 van “The Ronline Report” met: Gespierde ontwikkeling, achtvoudig Mr. Olympia (1984-1991) Lee Haney besprak de komende Olympia-wedstrijd, die op 16-18 december 2022 werd gehouden in Las Vegas, NV. Een van de meer opvallende weetjes betreft hoe Haney Elssbiay ziet als een enorme (geen woordspeling bedoelde) favoriet voor het prestigieuze evenement.

[Related: 4 Workouts with a Single Dumbbell For Muscle, Fat Loss, and More]

Een van de belangrijkste redenen waarom Haney Elssbiay beter dan ooit ziet presteren op de Olympia-etappe van 2022, is zijn training. Haney denkt dat Elssbiay massa opbouwt op een hoger niveau en dankt een toegewijde technische staf voor het duwen van de kampioen. Onder dat personeel is 1989 Mr. Universe Miloš Šarčevdie met name veel van zijn tijd besteedt aan het coachen van veel opkomende bodybuilders.

“Ik heb hem gecontroleerd” [Elssbiay] uit op Instagram,” zei Haney. ‘En man, hij heeft Dennis James nu aan het werk. Luister, als het gaat om training en knowhow, is het moeilijk om beter te worden dan Dennis. Je hebt Dennis, [Chris] Cormier, Milos [Šarčev], en natuurlijk Charles Glass. Het is moeilijk om ze te overtreffen.”

Voor Haney is Elssbiay’s team van bekwame experts een grote potentiële zegen voor blijvend succes, zelfs met zijn vroegere standaard van uitmuntendheid.

‘Als je zo iemand in je hoek hebt staan ​​die dat heeft gedaan, kun je er niet omheen,’ legde Haney uit. “Dit zijn niet zomaar coaches. Dit zijn doorgewinterde legendarische Olympiërs. Als ze je een routine geven, een maaltijdplan voor je, is het precies ter plaatse. Dus ik denk dat Ramy [Elssbiay] zal beter binnenkomen dan vorig jaar.”

[Related: How to Do the Weighted Pull-Up — Benefits, Variations, and More]

Voor Haney lijken Elssbiay’s vooruitzichten voor een nieuwe Olympia-titel een stuk beter dan de rest van zijn collega’s. Toen de legendarische bodybuilder andere atleten besprak die mogelijk Elssbiay zouden kunnen onttronen – zoals de Olympia-winnaar van 2019 Brandon Curry, bijvoorbeeld – maakte hij een verheven vergelijking met de eerdere heldendaden van Coleman.

‘Nou, degene die ik zie met de combinatie van vorm en massa, maar hij moet daar in plakjes en blokjes komen, is Brandon Curry. Je moet in plakjes worden gesneden,’ verduidelijkte Haney. “Niemand daarbuiten is zo. Ramy [Elssbiay] is net als Ronnie uit een andere stof gesneden [Coleman] was. Wat je moet doen, is een mooie Ramy.’

Het is veelbetekenend dat Haney Elssbiay vergelijkt met Coleman, die acht opeenvolgende Mr. Olympia-titels won van 1998-2005. Hoewel Elssbiay, met twee Olympia-titels en (potentieel) nog steeds tellend, heel goed aan zo’n hoge standaard zou kunnen voldoen. Als twee bodybuilding-all-timers zoals Haney en Coleman denken dat Elssbiay op dat zeldzame prestatieniveau is, dan is het misschien slechts een kwestie van tijd voordat hij hun enthousiaste ervaring op het podium opnieuw bevestigt.

Uitgelichte afbeelding: @big_ramy op Instagram

Deel dit artikel!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart