Wat is een pullover-oefening?

Je bent in de sportschool en doet je standaardtraining wanneer je oordopjes stil vallen tussen de nummers, en je hoort de trainer in de buurt noemen pullover oefeningen. Je tekent een blanco. Wat zijn dat? Moet ik ze ook doen?

Of misschien ben je een beetje meer bekend met deze met halters beladen beweging. Je hebt er zelf een paar geprobeerd, maar je wilt dieper in de toeters en bellen duiken van hoe ze werken.

Het maakt niet uit op welk niveau je zit, dit is een geweldige plek om te beginnen. Welkom in ons trainingscentrum om de pullover-oefening te begrijpen. Kom een, kom allemaal – en kom klaar om te zweten.

Wat is een Pullover-oefening?

Een pullover-oefening, ook wel bekend als een borstpullover, is een beweging waarbij een halter of halter wordt gebruikt en wordt gebruikt om de borstspier en/of de rugspiergroep te versterken. Deze oefening wordt gedaan terwijl u ligt, meestal op een halterbank, terwijl u uw verzwaarde object omhoog trekt en over je hoofd.

U kunt pullover-oefeningen aanpassen aan de borst of rug. Om je borstspieren te richten, houd je je ellebogen recht en je armen dicht bij elkaar terwijl je de halter beweegt. Om op je rug te slijpen, buig je je ellebogen iets naar buiten.

De voordelen van pullover-oefeningen

Als u halter- en haltertruien wilt toevoegen aan uw trainingsplan voor het bovenlichaam of kracht wilt opbouwen, begin dan met te leren hoe u hiervan profiteert. Pullover-oefeningen zijn krachtig, multifunctioneel en gemakkelijk te leren. Met één simpele beweging werk je toe naar een sterker bovenlichaam. Of je nu werkt aan krachttraining en spiergroei of gewoon strakker wilt worden, deze training is geweldig voor het opbouwen van kracht in het bovenlichaam. Met een beetje geduld en voldoende ademhaling beheersen de meeste mensen de oefening met halters of halters al na één sessie.

Hier leest u hoe pullover-oefeningen uw trainingsroutine kunnen oppompen:

 • Versterk de spieren in je borst
 • Versterk spieren in je rug
 • Bouw mobiliteit in de schouders op
 • Helpen bij het opbouwen van spieruithoudingsvermogen

Hoe een pullover-oefening te doen?

Nu u de voordelen begrijpt, gaan we erin stappen.

Het is belangrijk om een ​​pullover-oefening veilig en zorgvuldig uit te voeren om elk risico op letsel te voorkomen. Als je kunt, pak dan voor de eerste keer een spotter om je formulier te controleren en je veilig te houden. De juiste vorm zorgt ervoor dat u het meeste profijt haalt uit pullover-oefeningen.

Hier leest u hoe u een halter- of halter-pulloveroefening uitvoert als een van de pro’s:

 • Stap 1. Kies uw gewicht – Begin met het selecteren van een dumbbell of barbell om te gebruiken voor de pullover. Als je niet zeker weet welk gewicht je moet pakken, begin dan met 20% van je lichaamsgewicht. Je kunt later altijd nog een niveau omhoog of omlaag gaan.
 • Stap 2. Zoek een bank – Ga plat op je rug liggen op een halterbank of een andere bank die je bij de hand hebt. U kunt uw hoofd op of iets van de bank laten rusten, wat u maar prettiger vindt. Stabiliseer je voeten plat op de grond.
 • Stap 3. Hijs de dumbbell omhoog – Houd met je handen in een driehoek de dumbbell verticaal boven je hoofd. Pak de bovenrand van het gewicht vast met uw vingertoppen.
 • Stap 4. Aanpassen – Hier kun je je ellebogen strekken voor een borstoefening of ze naar buiten vlinderen om op die lats te richten.
 • Stap 5. Trui – Adem in en strek je armen en het gewicht achter je hoofd zo ver als je kunt zonder inspanning, waarbij je je armen dicht bij je lichaam houdt.
 • Stap 6. Trek terug – Adem uit en trek je armen en het gewicht terug boven je hoofd, en hervat je startpositie.

Je zou je borst, schouders en rug moeten voelen werken tijdens deze pullover-oefening. Concentreer je echt op je vorm en vergeet niet te ademen.

Aan de slag met pullover-oefeningen

Pullover-oefeningen hebben een lage toetredingsdrempel. Het enige wat je nodig hebt is een bank en een gewicht om te beginnen. Je vraagt ​​je misschien af: “hoeveel herhalingen moet ik doen??” Begin met ongeveer 8-10 herhalingen en concentreer je op het vergroten van het bewegingsbereik van je schouder in elke set die je doet.

Als je eenmaal de vorm onder de knie hebt, kun je de pullover veel verder aanpassen dan een borst- en rugfocus. U kunt bijvoorbeeld met uw heupen van de bank gaan liggen om een ​​extra stabiliserende uitdaging voor uw bilspieren en kern toe te voegen. Of, voor nog meer sizzle, ga op een Physio-bal liggen in plaats van op een bankje om je hele lichaam op te laden.

Als je klaar bent, pak je een handdoek en neem je deze tips voor succes met pulloveroefeningen mee naar de mat:

 • Begin met een kleine hoeveelheid gewicht en werk je omhoog
 • Houd je adem stabiel tijdens het hele bewegingsbereik
 • Daag jezelf uit om je bewegingsbereik in de loop van de tijd uit te breiden
 • Buig je borst- en rugspieren om ze te voelen werken
 • Houd je onderrug in een vlakke, neutrale positie
 • Vergeet niet je krachtige prestaties te vieren!

Pullover Like a Pro bij Chuze Fitness

Je hoeft geen professional in gewichtheffen te zijn om de pullover-oefening te overwinnen, maar bij Chuze Fitnesswe zullen je nog steeds het gevoel geven dat je er een bent.

Dat komt omdat we alles hebben wat je nodig hebt om je krachtig, welkom en thuis te voelen, zoals onze onberispelijk schone en comfortabele trainingsbanken. Bovendien vindt u tal van handige spotters binnen handbereik wanneer u ze nodig hebt. Of je nu dumbbell-oefeningen wilt toevoegen, zoals de pullover of dumbbell reverse flys, of als je je zone wilt uitbreiden naar yoga of andere fitness lessen, dit is de plek voor jou. Gebruik de ‘sportscholen bij mij in de buurt‘ functie op de iChuze app om je nieuwe workout thuis te vinden.

Word lid van onze community en bouw veel plezier aan een sterkere geest, lichaam en ziel – voor slechts $ 9,99 per maand! We kunnen niet wachten om je aan de deur te begroeten.

Beoordeeld door:

Ani is de Vice President of Fitness bij Chuze Fitness en houdt toezicht op de afdelingen groepsfitness en teamtraining. Ze heeft een carrière van meer dan 25 jaar achter de rug in clubmanagement, persoonlijke training, groepsoefeningen en instructeursopleidingen. Ani woont met haar man en zoon in San Diego, CA en houdt van hot yoga, snowboarden en alles wat met wellness te maken heeft.

bronnen:

 1. YouTube. Haltertrui: borst- of rugoefening? https://www.youtube.com/watch?v=5YStMv6m2g8
 2. Zeer goed passen. Hoe maak je een halter-pullover: de juiste vorm, variaties en veelvoorkomende fouten. https://www.verywellfit.com/how-to-dumbbell-pullover-techniques-benefits-variations-4781595
 3. Gezondheidslijn. Hoe maak je een halter pullover met de juiste vorm https://www.healthline.com/health/fitness/dumbbell-pullover
 4. Voeding. Haltertrui voor rug versus borst. https://www.bodybuildingmealplan.com/dumbbell-pullover/

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart