3 Turf-workouts waar je dol op zult zijn

Moe van dezelfde oude trainingsroutine? Als u op zoek bent naar wat meer spanning aan uw dagelijkse training, hoeft u niet verder te zoeken. Het grasveld is een geweldige plek om traditionele trainingen naar de stoep te trappen en wat avontuur toe te voegen aan je fitnessreis, of je je nu concentreert op cardio, krachttraining of flexibiliteitstraining.

In dit artikel leggen we uit wat trainingen op gras zijn en verkennen we onze favoriete oefeningen voor graszoden, zodat je je fitnessreis naar een heel nieuw niveau kunt tillen.

Wat zijn grastrainingen?

In tegenstelling tot traditionele weerstandstrainingsmethoden waarbij machines of losse gewichten worden gebruikt, stellen grastrainingen het lichaam in staat om fysieke activiteit uit te oefenen op verschillende bewegingsvlakken en met verschillende apparaten. Dit verhoogt de performatieve resultaten op gebieden als:1

 • Evenwicht
 • Stabiliteit
 • Coördinatie

Een ander aspect van gym turf workouts? Ze isoleren geen cardiovasculaire uithoudingsvermogen of krachttraining. In plaats daarvan combineren ze de twee voor een effectieve totale lichaamstraining.

Op de grasmat kun je trainen met verschillende apparaten, waaronder:

 • sleeën
 • Behendigheidsladders
 • plyo-boxen
 • Tractor wielen

Daarnaast kunt u grasvelden ook gebruiken om lichaamsgewichtoefeningen uit te voeren, te strekken of kernwerk te doen. Hoe dan ook, het is de veelzijdigheid van grasveldtrainingen die ervoor zorgen dat ze geschikt en effectief voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we een duik nemen in onze top drie aanbevelingen voor grastraining.

#1 Sledetraining

Sledetrainingen zijn een geweldige manier om het boven- en onderlichaam te trainen en je kern te versterken, terwijl je je hartslag verhoogt. De hoeveelheid gewicht die u aan de slee toevoegt, hangt af van of u zich richt op het opbouwen van kracht, snelheid of uithoudingsvermogen. Of, als je een beginner bent, hoef je helemaal geen gewicht toe te voegen.

Hier zijn enkele manieren waarop u sleegrastrainingen in uw fitnessroutine kunt opnemen:

 • Slede duw – Ga achter de slee zitten en pak de stokken met elke hand stevig vast, waarbij u ze dicht bij de bovenkant van de staven plaatst. Zorg ervoor dat je armen gestrekt zijn, je heupen gebogen zijn en je core strak zit. Duw dan door je benen en beweeg de slee naar voren.
 • Konijnen Hop – Positioneer jezelf op dezelfde manier als de slededuw, maar zorg ervoor dat je rug recht is en je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan. Als je klaar bent om te beginnen, neem dan korte sprongen terwijl je de slee naar voren duwt. Deze kleine sprongetjes zullen meer calorieën verbranden en extra aandacht geven aan je benen en bilspieren.
 • Omgekeerd slepen – Voeg wat trekkende actie toe aan de mix door de slee te slepen. U kunt hiervoor de staven of TRX-riemen gebruiken. Ga in een gehurkte positie staan ​​en trek de slee naar je toe terwijl je achteruit loopt, waarbij je je squat handhaaft terwijl je je rug recht en je core strak houdt.

#2 Behendigheidsladderboren

Behendigheidsladderoefeningen zijn niet alleen voor voetballers en voetballers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van hun snelheid, coördinatie en balans. Behendigheidsladders zijn ook een ideale manier om op te warmen voordat u aan een training begint, omdat ze helpen uw hartslag te verhogen, uw spieren en gewrichtsbanden losser te maken en uw algehele responspercentage te verbeteren.

Hier zijn een paar oefeningen die je kunt doen met behendigheidsladders op het gras:

 • Korte hopDeze oefening is een van de meest elementaire voor de behendigheidsladder. Je begint door van het ene naar het andere vierkant te springen en landt met beide voeten in elk vierkant. Ga hiermee door over de gehele lengte van de ladder.

Om het om te schakelen en elk been een diepere verbranding te geven, probeer je met één voet over de lengte van de ladder naar beneden te springen en dan terug te keren op de andere. Als je dit doet, wordt je kernkracht en balans uitgedaagd.

 • Hoge knieën – Probeer hoge knieën over de hele lengte van de ladder te doen, waarbij u een voet in elk vierkant plaatst zoals u doet. Plaats in je startpositie je voeten op heupafstand van elkaar en til een knie op met de andere arm, en schakel dan over naar de andere knie. Gebruik je armen om momentum te genereren en onthoud dat je knieën bij elke hoge stap heuphoogte moeten bereiken.
 • Hinkelspel – Deze kan wat jeugdherinneringen oproepen. Begin door ofwel je linker- of rechtervoet in het eerste vak te plaatsen. Spring dan en schrijlings op de tweede doos, met beide voeten buiten de ladder. Spring naar je andere voet en plaats deze in de derde doos van de ladder. Herhaal dit over de gehele lengte van de ladder.

#3 Oefeningen met gevechtstouwen

Gevechtstouwoefeningen zijn een fantastische manier om vet te verbranden, kracht te vergroten en een geweldige cardiotraining te krijgen – en je hoeft niet eens een Spartaan te zijn om ze te doen!

Laten we een paar van onze favorieten bekijken:

 • Dubbele arm bilaterale golfBegin rechtop met je knieën licht gebogen. Houd in elke hand een touw vast en zorg ervoor dat je schouders naar achteren zijn en je kern strak. Zorg voor wat speling in de touwen en zwaai dan met beide armen tegelijk. Uw armbeweging mag niet onder de knieën of boven de schouders reiken.
 • Dubbele Arm Wave met Burpee – Als je het wat spannender wilt maken, hurk dan een beetje dieper dan de vorige pose wanneer je met je touwen zwaait. Laat dan, na drie tot vijf golfbewegingen, de touwen los en spring in een push-up positie, voer een burpee uit en herhaal.
 • Rope Slams – Begin in dezelfde houding en gebruik dezelfde vorm als in het eerste voorbeeld, maar gebruik deze keer je voeten en benen om de touwen boven je hoofd op te tillen. Wanneer de touwen op hun hoogste niveau zijn, sla je ze in de grasmat en herhaal je dezelfde beweging.

Turfs Up bij Chuze Fitness

Of je nu een professionele atleet of een fitnessliefhebber bent, turfworkouts hebben veel voordelen, van krachttraining tot weerstand. Bij Chuze Fitness, bieden we grote binnen- en buitengrasvelden aan op tientallen van onze locaties in het zuidwesten. Zie hoe het is om met gevechtstouwen te zwaaien, sleeën te duwen en te trekken, of behendigheidsladders te gebruiken om je kracht- en cardiotraining te combineren voor een transformerende totale lichaamstraining.

Of gebruik de grasmat voor lichaamsgewichtoefeningen, yoga of stretching. Je kunt altijd je routine veranderen en een verscheidenheid aan oefeningen samen gebruiken, zoals pullover-oefeningen, full-body HIIT-training, barre training, fitness lessen, en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos, en de reis is aan jou, maar het begint allemaal met een bezoek aan Chuze Fitness met een simpele online zoekopdracht van “sportscholen bij mij in de buurt”.

Beoordeeld door:

Ani is de Vice President of Fitness bij Chuze Fitness en houdt toezicht op de afdelingen groepsfitness en teamtraining. Ze heeft een carrière van meer dan 25 jaar achter de rug in clubmanagement, persoonlijke training, groepsoefeningen en instructeursopleidingen. Ani woont met haar man en zoon in San Diego, CA en houdt van hot yoga, snowboarden en alles wat met wellness te maken heeft.

bronnen:

 1. ACSM’s gezondheids- en fitnessdagboek, 14 (6), 24-30. Functionele training: een rage of een blijvertje? https://journals.lww.com/acsm-healthfitness/Fulltext/2010/11000/FUNCTIONAL_TRAINING__Fad_or_Here_to_Stay_.8.aspx

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart