Powerlifter Joe Sullivan (100KG) squat 848 pond om het wereldrecord aller tijden te verbreken in 2022 USPA Raw Pro

Op 24 september 2022, tijdens de laatste editie van de United States Powerlifting Association (USPA) Raw Pro, veroverde Sullivan een raw back squat van 385 kilogram (848,8 pond). Het is een nieuw wereldrecord in de gewichtsklasse van 100 kilogramwaarmee hij zijn vorige eigen record overtrof met 5 kilogram. Sullivan scoorde dat vorige cijfer van 380 kilogram (837,7 pond) tijdens de 2021 World Raw Powerlifting Federation (WRPF) The Bucked Up Showdown.

De USPA Raw Pro uit 2022 in North Kansas City, MO, was Sullivan’s eerste ontmoeting sinds die WRPF-wedstrijd. De atleet droeg een hijsband, kniemouwen en polsbanden voor zijn squatrecord.

[Related: Back Squat Vs. Front Squat: Which, When, and Why]

In zijn algehele prestatie registreerde Sullivan ook een bankdrukken van 237,2 kilogram (523 pond) en een deadlift van 274,9 kilogram (606 pond). Echter, volgens een samenvatting op zijn Instagramschreef Sullivan dat hij de technische regels op zijn bankdrukken overtrad, en dat telde niet.

Als gevolg daarvan krabde hij opzettelijk bij een derde poging tot deadlift en liet hij meer op tafel liggen met zijn toppull zodra het totale totaal (doel niet bekendgemaakt) dat hij wilde buiten bereik was vanwege zijn misstap bij het bankdrukken. (Opmerking: de volledige resultaten voor de USPA Raw Pro 2022 zijn niet beschikbaar op het moment van publicatie van dit artikel.)

“Ik voelde me elektrisch na mijn opener en wist dat ik niets zou missen wat ik die dag op de bar had geladen”, schreef Sullivan. “Dat zie je aan de viering van mijn tweede poging.”

In een Instagram-bericht uit de nasleep van de wedstrijd leek Sullivan zijn nieuwe verbluffende squat-record en de steun die hij onderweg ontving van dierbaren te waarderen.

“Wat een dag was het gisteren [Sept. 24, 2022]’, schreef Sullivan. “Ik wist niet dat ik zoveel liefde en steun kon voelen, maar [expletive], werd het meer en meer naarmate de dag vorderde. Met al die liefde, kracht en steun voor niet alleen mij maar het werk dat ik erin heb gestopt, hoe zou ik ooit kunnen falen? Zodra ik een bar in de opwarmruimte aanraakte, wist ik dat ik niet ontbrak vandaag.”

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Als Sullivan de komende weken en maanden 20 kilogram (44 pond) aan zijn squat zou toevoegen, zou hij de eerste atleet van 100 kilogram worden die 400 kilogram (881,8 pond) rauw heeft gehurkt. Als de atleet dit potentieel nieuwe precedent voortzet door ongeveer één keer per jaar deel te nemen aan een gesanctioneerde wedstrijd, zou hij ergens volgend jaar in de buurt kunnen komen van die verheven prestatie.

Uitgelichte afbeelding: @joesullivan_aod op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart