Tom en Luke Stoltman nemen zwemlessen van Ross Edgley

Het is misschien onmogelijk om bekend te zijn met Strongman als een sport en de heldendaden van de gebroeders Stoltman niet te kennen. Onder hun individuele prestaties is Tom Stoltman de tweevoudig verdedigende World’s Strongest Man (WSM) kampioen (2021-2022), terwijl zijn oudere broer Luke de Europe’s Strongest Man (ESM) 2021 won. In een verschuiving van hun gebruikelijke taak om zware voorwerpen op te tillen, besloten de twee broers om te trainen in een ander soort atletiek.

Op 5 oktober 2022 hebben de Stoltmans een video geüpload naar hun gezamenlijke YouTube-kanaal, waar Tom en Luke aanwijzingen krijgen over hoe ze moeten zwemmen van de extreme avonturier en ultramarathonzwemmer Ross Edgley. Edgley is met name de eerste bekende persoon in de geschiedenis die rond de lengte van 1.780 mijl (2.864 kilometer) van Groot-Brittannië heeft gezwommen. Het trio besloot de zwemles te geven in een niet nader genoemd deel van de Noordzee ergens in het Verenigd Koninkrijk.

[Related: Strongman Legend Eddie Hall Swims a 50-Meter Freestyle in 27.06 Seconds]

Aangezien de temperaturen in de Noordzee begin oktober “een beetje koud” zijn om te zwemmen – ongeveer 12 graden Celsius – was het misschien veilig om aan te nemen dat de groep zichzelf zou uitrusten met verwarmingstoestellen.

In plaats daarvan kiezen de Stoltmans ervoor om in het water te springen terwijl ze alleen een zwembroek dragen met een zwembril voor hun zicht. Als ze eenmaal in het water zijn, vertelt Edgley zijn persoonlijke zwemproces, vooral wanneer hij midden in een ultramarathon zit.

Edgley beschrijft iets wat hij de ‘inhaalslag’ noemt, waarbij een arm zijn eigen individuele slag door het water niet maakt totdat hij de andere arm ‘inhaalt’. Het doel achter de techniek lijkt te gaan over efficiëntie en energiebesparing in het water, gezien de ogenschijnlijk kortere slagen.

Voor de Stoltmans, twee elite sterke mannen die elk meer dan 350 pond wegen, is deze techniek een middel om hun sterke armen te “vertragen” om hun kracht te concentreren en deze te kanaliseren in een kwaliteitsvolle duik.

De groep lijkt Edgley’s techniek met succes in de praktijk te brengen terwijl de camera over hen heen draait terwijl ze door een stroming in de Noordzee zwemmen. Om hun dag af te sluiten, brengen de Stoltmans en Edgley wat tijd door met ontspannen in de sauna en een klein koud zwembad.

[Related: How to Do the Push-Up — Benefits, Variations, and More]

Na hun korte uitstapje naar de herfstzwemlessen in de Noordzee, hebben de Stoltmans een gevulde sterke lei voor de boeg.

De broers zullen deelnemen aan de 2022 Giants Live World Tour Finals op 8 oktober 2022 in Glasgow, Schotland. Luke is de titelverdediger van de wedstrijd, terwijl Tom vorig jaar tweede werd. Beide Stoltmans zullen dan samenwerken als leden van Team United Kingdom tijdens de 2022 Giants Live World’s Strongest Nation op 26 november 2022 in Liverpool, Engeland. Strongman-legende en WSM-kampioen Eddie Hall van 2017 zal hun teamcaptain zijn.

Zelfs na het zwemmen met een extreme avonturier, lijkt de mentaliteit van de knarsende sterke man nooit op te houden voor deze twee elite-concurrenten.

Uitgelichte afbeelding: Stoltman Brothers op YouTube

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart