Tia-Clair Toomey en Brooke Wells gaan ervoor in teamtraining voor 2022 Down Under Championship

Op 20 september 2022 deelde zesvoudig individuele CrossFit Games-kampioen Tia-Clair Toomey een video van haar eerste teamtraining met Brooke Wells op haar YouTube-kanaal. Het paar zal samen strijden in de Teams-divisie tijdens het komende 2022 Down Under Championship op 18-20 november 2022 in Wollongong, Australië. Ellie Turner is de derde teamgenoot van het duo.

Het is een diepgaande blik op de eerste stappen voor Toomey en Wells voor de Australische wedstrijd.

[Related: How to Do the Kettlebell Swing for Explosive Power, Strength, and Conditioning]

De trainingssessie van Toomey en Wells volgde een piramide-rep-schema – waarbij de eerste set het laagste aantal herhalingen en het hoogste gewicht heeft, en de herhalingen toenemen terwijl het gewicht afneemt naarmate de routine vordert.

Hier is een overzicht van hun volledige training, die plaatsvond over drie rondes:

  • Spier-ups van 9 bar
  • 18 calorieën op de ski erg
  • 36 GHD sit-ups
  • 18 calorieën op de ski erg
  • Spier-ups van 9 bar
  • Rust één-op-één – wat betekent een gelijke werk-tot-rustverhouding

Met name, toen Wells de training op een whiteboard schetste, gaf Toomey toe dat ze sinds haar historische optreden op de CrossFit Games van 2022 geen spiertraining had gedaan. Hoewel niet expliciet vermeld, werkte het paar ook door enkele lopende barbell-lunges en sloten hun routine af op een stationaire Assault-fiets. Het doel van de cardio is om Toomey te helpen acclimatiseren aan haar doelhartslag terwijl ze probeert weer in topvorm te komen na een tijdje vrij te hebben na de Spelen.

Na de training merkte Toomey op dat ze een zekere mate van vermoeidheid voelde. Dat kan te maken hebben gehad met zowel haar vrije tijd als het herstel van een rugblessure.

Volgens een recente video-getuigenis van september, Toomey’s verschijning op het 2022 Down Under Championship zal haar eerste zijn in een teamcompetitie in meer dan vijf jaar. De meeste van Toomey’s recente focus lag op het zes keer op rij winnen van de Individual CrossFit Games, waarmee hij vijf keer de Fittest Man On Earth® Mat Fraser overtrof. Voor de 25-jarige Wells, die vijfde eindigde op de CrossFit Games van 2022, zal het haar eerste teamoptreden zijn sinds een regionaal resultaat op de vijfde plaats met Team 540 Beefy in 2014.

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Toomey is de verdedigende kampioen van Rogue Invitational en de 2022-editie van die competitie staat gepland voor 28-30 oktober 2022 in Austin, TX. Op het moment van schrijven heeft de atleet echter niet bevestigd dat ze haar titel in Texas zou verdedigen.

Wat de nabije toekomst ook in petto heeft voor Toomey als teamconcurrent, haar eerdere individuele precedent zegt dat zij en haar teamgenoten een show in Australië zouden kunnen geven.

Uitgelichte afbeelding: Tia-Clair Toomey & Shane Orr op YouTube

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart