Larry Wheels squats 495 pond voor 15 herhalingen

Op 19 september 2022 deelde Larry “Wheels” Williams een Instagram-video waarin hij met succes vergrendeld 15 herhalingen van een 224,5-kilogram (495-pond) achterover hurken rauw met wraps. De atleet droeg een hijsriem en kniewraps en gebruikte een veiligheidshurkstang – die de schouderrotatie kan beperken en mogelijke stress op hen verlicht.

Wheels zegt dat hij de safety squat-bar gebruikte vanwege schouderontsteking door armworstelen en traditionele back-squats met een rechte halter. Wheels ging op weg voor een AMRAP-squatset (As Many Reps As Possible), maar blijkbaar “liet hij een paar herhalingen in de tank achter” als extra voorzorgsmaatregel omdat hij al een tijdje niet had gehurkt.

[Related: Back Squat Vs. Front Squat: Which, When, and Why]

Het uithoudingsvermogen en de kracht van Wheels houdt verband met zijn voorbereiding op een “schijn” powerlifting-meeting terwijl hij testosteronvervangingstherapie (TRT) volgde. Hoewel hij geen concrete datum voor de mock heeft bekendgemaakt, is Wheels van plan zijn kracht te testen op de powerlifting-nietjes van de squat, bankdrukken en deadlift.

Overschakelen van wielen naar TRT

In een video van eind augustus 2022 op zijn YouTube-kanaal, Wheels onthulde dat hij “voor onbepaalde tijd” zou stoppen met het gebruik van stero√Įden. Hij beweerde dat hij de afgelopen tien jaar een zekere mate van prestatieverhogende medicijnen had gebruikt en wilde zien wat hij zou kunnen bereiken zonder hun hulp. Als vervanging, omdat het lichaam van de atleet niet langer op natuurlijke wijze testosteron aanmaakt, begon hij TRT te gebruiken.

Met als doel 175 milligram TRT per week te gebruiken, zou Wheels doorgaan met zijn algemene conditie. Als een toekomstige bloedafspraak met een arts duidelijk maakt dat Wheels minder TRT nodig heeft, zal hij zijn dosis dienovereenkomstig verlagen.

Enkele vroege resultaten van de overgang van Wheels naar TRT zijn onder meer dat de atleet in september 2022 pronkte met een merkbaar slankere lichaamsbouw nadat hij de therapie blijkbaar ongeveer een maand had gebruikt. Een week later testte de atleet tegelijkertijd zijn rauwe bankdrukken en hurkkracht. Hij zou zijn benchpress-routine afdekken door een set van vijf herhalingen van 224 kilogram (494 pond) te voltooien. In het eerste geval dat Wheels had gehurkt sinds hij zijn rug had geblesseerd en zich terugtrok uit de sterkste man van het Midden-Oosten in 2022, was zijn laatste set 269,9 kilogram (595,1 pond) voor nog eens vijf herhalingen.

Voor de context, volgens de sociale media van Wheels, was het meeste dat hij ooit rauw op de bank heeft geperst een succesvolle rep van 307 kilogram (675 pond) vanaf mei 2022. Ondertussen hurkte Wheels ooit 430,9 kilogram (950 pond) tijdens een training in september 2021 sessie.

[Related: How to Do the Bulgarian Split Squat for Leg Size, Strength, and Mobility]

Opmerking van de uitgever: Spier breken maakt geen morele of ethische verklaring over de acties van de atleet. Dit artikel rapporteert over wat de atleet over zichzelf opmerkt. Spier breken is geen gecertificeerd medisch hulpmiddel en keurt het gebruik van prestatieverhogende medicijnen niet goed.

Eind juli 2022, nadat hij zijn rugblessure had onthuld, merkte Wheels op dat zijn langetermijntrainingsdoel nog steeds was om uiteindelijk een deadlift van 456,3 kilogram (1.000 pond) te bereiken. Dit kan er al zijn geweest toen hij TRT begon te gebruiken. Op het moment van schrijven, zonder stero√Įden op de foto, heeft de atleet niet duidelijk gemaakt of hij in de nabije toekomst nog steeds zou aandringen op dat heilige merkteken.

Voor nu lijkt het erop dat Wheels zich wil concentreren op wat zijn lichaam alleen kan.

Uitgelichte afbeelding: @larrywheels op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart