Strongwoman Rhianon Lovelace One-Motions een Atlas-steen die haar lichaamsgewicht bijna verdubbelt

Rhianon Lovelace werd niet een van ‘s werelds beste sterke vrouwen zonder hoge trainingsambities. De zelfverklaarde “pond voor pond, sterkste vrouw ter wereld” laatste krachtprestatie heeft haar gedurende haar hele carri√®re lid gemaakt van een club met indrukwekkende cijfers.

Op 23 augustus 2022 deelde Lovelace een Instagram-clip van zichzelf het voltooien van een 120-kilogram (264-pond) Atlas Stone One Motion. Volgens het bijschrift van Lovelace was de prestatie: net het dubbele van haar huidige (niet bekendgemaakte) lichaamsgewicht. Hoewel, met deze beelden in aanmerking genomen, en als haar recente wedstrijden een indicatie zijn, weegt Lovelace waarschijnlijk ergens in het bereik van 64 kilogram (141 pond).

De atleet droeg een hijsgordel en kniemouwen tijdens het optillen van de Atlas-steen.

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Verdiensten van de One Motion

De Atlas-stenen vormen een belangrijk evenement in veel sterke vrouwen / sterke mannen-wedstrijden en vormen een unieke uitdaging voor de respectieve concurrenten. De stenen zijn een regelmatig slotevenement, wat betekent dat ze ook in veel wedstrijden de uiteindelijke winnaar kunnen bepalen. Er zijn echter ook wereldrecords met alleen stenen in wedstrijden voor sterke mannen en vrouwen.

Om een ‚Äč‚Äčvoorsprong op hun leeftijdsgenoten te krijgen bij het optillen van de Atlas-stenen op hun overeenkomstige podium, zullen veel professionals de “One Motion” oefenen, wat tijd bespaart en effici√ęnter kan zijn als deze correct wordt uitgevoerd.

Om een ‚Äč‚ÄčAtlas Stone One Motion uit te voeren, zal een atleet voorover buigen en zijn bovenbuik zo dicht mogelijk bij de steen brengen. Dit doen ze om de afstand die ze hebben om de steen op hun lichaam te roeien te beperken. Vervolgens knijpen ze zo hard als ze kunnen in de steen en tillen deze op op een manier die doet denken aan een deadlift met een stijf been. Nadat de steen hun knie√ęn is gepasseerd, strekken ze hun heupen en terug in √©√©n vloeiende beweging voordat ze hem neerleggen.

Deze techniek stelt atleten vaak in een betere positie om te gedijen in een op snelheid gericht Atlas-steenevenement. Als het gaat om het optillen van de zwaarste steen, heeft een meer gesegmenteerde aanpak – waarbij de atleet hem van de vloer tilt, hem op zijn schoot plaatst en hem vervolgens naar het podium of over een balk tilt – meestal de voorkeur.

[Related: The Best Sled Workouts for Muscle, Strength, Fat Loss, and Recovery]

Het recente pad van Lovelace

Als concurrent en in de sportschool is Lovelace de laatste tijd relatief aan het huilen.

In mei 2022 brak de atleet het Britse raw deadlift-wereldrecord met een trekkracht van 241 kilogram (530 pond) tijdens de British Powerlifting Union (BPU) Single Lift British Championships in 2022. Toen, eind juni, voltooide ze een aspers die was 7,5 kilogram (16,5 pond) meer dan het huidige lichtgewicht wereldrecord. Haar laatste prestatie was het breken van het wereldrecord deadlift strongwoman met een trekkracht van 282,5 kilogram (623 pond) tijdens de Berkshire’s Strongest-competitie van 2022 medio juli. Met name die deadlift was 4,5 keer het lichaamsgewicht van Lovelace van 62,5 kilogram (137,8 pond) voor de wedstrijd.

[Related: How to Do the Kettlebell Swing for Explosive Power, Strength, and Conditioning]

Op het moment van publicatie van dit artikel bereidt Lovelace zich voor om deel te nemen aan het 2022 Arnold Sports Festival UK. Die wedstrijd vindt plaats op 23-25 ‚Äč‚Äčseptember 2022 in Birmingham, Verenigd Koninkrijk. Gebaseerd op haar gebruikelijke hoge normen, heeft de elite sterke vrouw misschien een optreden om te onthouden.

Uitgelichte afbeelding: @rhianon.lovelace.kaosstrength op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart