Bodybuilder Samson Dauda weegt een verbluffende 330 pond in voorbereiding voor 2022 Mr. Olympia

Heren Open bodybuilder Samson Dauda heeft een competitief jaar achter de rug in 2022, maar hij staat nog steeds voor een zware strijd om het meeste te halen uit zijn aanstaande debuut op de 2022 Mr. Olympia. “The Nigerian Lion” is zowel figuurlijk als letterlijk een van de grootste opkomende namen in de sport – en een Instagram-post van 24 augustus bewijst het

“The Nigerian Lion” deelt regelmatig updates in de aanloop naar de aanstaande 2022 Mr. Olympia, en merkt op dat het zijn doel is om een ​​sterke prestatie te leveren tijdens de wedstrijd. Zijn nieuwste grillige lichaamsbouw lijkt een stap in de goede richting te zijn.

Op 24 augustus 2022 deelde Dauda een video op zijn Instagram waarin zijn bovenlichaam en onderlichaam er kolossaal uitzien terwijl hij door verschillende poses werkt. Volgens de carrosseriebouwer hij weegt 330 pond op het moment van de clip.

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Volgens het bijschrift van zijn Instagram-bericht is 1989 Mr. Universe Milos Šarčev de coach van Dauda. (Opmerking: Šarčev coacht ook Joe Mackey, een andere atleet van de Men’s Open, en Regan Grimes, een mededinger van de Men’s Open Olympia.) Dauda heeft Šarčev gedeeltelijk gecrediteerd voor het helpen van hem om zijn trainingsdoel buiten het seizoen te bereiken.

“Eindelijk eindigde dit laagseizoen op 330 pond, het exacte aantal dat we hoopten te bereiken, maar geen minuut dacht ik echt dat ik het echt zou bereiken”, schreef Dauda. “Maar [Milos Šarčev] twijfelde er niet aan.”

Dauda’s opkomst

Dauda behaalde zijn International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) Pro League-kaart in 2018. Sindsdien is de atleet gestaag verbeterd qua prestaties. Volgens NPC-nieuws online, kwam hij op de 11e plaats op de 2018 Romania Muscle Fest Pro in zijn Pro League-debuut. Het jaar daarop behaalde Dauda twee top-10 prestaties in de Wings of Strength Pro 2019 (zevende) en de 2019 Vancouver Pro (achtste). (Opmerking: Dauda heeft alleen meegedaan in de categorie Open Heren)

In 2022 boekt Dauda enkele van de beste resultaten uit zijn carrière tot nu toe. De Nigeriaanse atleet eindigde op de vierde plaats tijdens de Arnold Classic 2022 en volgde nog een vierde plaats op de 2022 Boston Pro. Per de De kwalificatienormen van IFBB voor de 2022 Mr. Olympia leverde Dauda’s prestatie in de recente Arnold Classic hem maar liefst acht punten op in het klassement. Dauda’s resultaat in de Boston Pro leverde de atleet twee punten op. Die resultaten leken verdien Dauda een ligplaats in de 2022 Olympia — zijn debuut op de wedstrijd.

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Weg naar de Olympia

Op het moment van publicatie van dit artikel lijkt Dauda doodsbang te zijn om zijn debuut in de Olympia in december onvergetelijk te maken. Na het bereiken van zijn doel buiten het seizoen qua gewicht, lijkt de Nigeriaanse concurrent zichzelf en zijn kracht tot het uiterste te drijven met zijn verschijning op het grootste bodybuilding-podium aan de horizon.

De 2022 Mr. Olympia vindt plaats op 16-18 december in Las Vegas, NV.

Uitgelichte afbeelding: @samson__dauda op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart