Sherine Marcelle (90KG) registreert nog een Squat PR en overtreft onofficieel het Squat Wereldrecord, opnieuw

Terwijl ze een stap terug doet om opnieuw te kalibreren, zal elite powerlifter Sherine Marcelle de rest van het jaar niet deelnemen aan wedstrijden. In de tussentijd, terwijl de atleet van 90 kilogram zich voorbereidt op een formele terugkeer ergens in 2023, lijkt het erop dat ze ongelooflijke kracht laat zien elke keer dat ze updates over haar training deelt.

Op 7 september 2022 plaatste Marcelle een Instagram-clip waarin: ze hurkte 263 kilogram (580 pond) rauw tijdens het dragen van een tilband en kniemouwen tijdens een trainingssessie. Volgens het bijschrift van Marcelle’s post is het een nieuw persoonlijk record (PR) voor de powerlifter en meer dan het huidige wereldrecord in haar gewichtsklasse van 90 kilogram.

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Marcelle’s trainingsprestatie is misschien nog opmerkelijker in vergelijking met officiële cijfers. Dat komt omdat Marcelle’s squat PR onofficieel hoger is dan Amanda Lawrence’s all-time wereldrecord in de 90-kilogram gewichtsklasse met zeven kilogram (15,7 pond). Lawrence vestigde haar record door 256 kilogram (564,3 pond) te hurken tijdens de 2020 USA Powerlifting Gainsgiving Open.

Geen van deze recente precedenten is nieuw voor Marcelle’s gevestigde hoge normen van de laatste tijd.

Begin juni 2022 maakte Marcelle bijvoorbeeld een squat met wraps van 297 kilogram (655 pond) voor een nieuwe PR. Dat cijfer overschaduwde onofficieel de squat van Crystal Tate met een wereldrecord van 290,3 kilogram (640 pond) van de 2017 Xtreme Powerlifting Coalition (XPC) Finals. Toen, eind augustus 2022, voltooide de powerlifter twee keer een squat van vier pond boven het huidige wereldrecord van 90 kg. Bovendien, zoals ze op haar Instagram liet zien, slechts twee dagen voorafgaand aan haar laatste raw squat PR van één rep, veroverde Marcelle een raw squat dubbele PR van 288 kilogram (635 pond).

In het huidige tempo van Marcelle is het registreren van een nieuwe PR en het herhaaldelijk laten lijken van huidige records de basisverwachting voor deze ster-powerlifter. Met andere woorden: het is allemaal zomerwerk voor Marcelle.

Hier is een overzicht van Marcelle’s beste prestaties aller tijden:

Sherine Marcelle | Bests van onbewerkte competitie aller tijden

  • Hurken — 245 kilogram (540,1 pond)
  • Bankdrukken -127,5 kilogram (281,1 pond)
  • Deadlift — 227,5 kilogram (501,5 pond) | Derde zwaarste squat aller tijden (90KG)
  • Totaal — 592,5 kilogram (1.306,2 pond)

[Related: Can You Squat Every Day?]

Als schijnbaar gepassioneerde atlete lijkt Marcelle er niet voor terug te schrikken om haar hart op haar mouw te schudden. Een algemene lezing van haar posts op sociale media geeft aan dat Marcelle consequent haar dankbaarheid uitdrukt voor haar leeftijdsgenoten, haar reis en haar ‘vooruitgang’ terwijl ze een indrukwekkende en illustere powerlifting-carrière uitstippelt.

Marcelle’s nieuwste squat feat-post, waarin ze bespreekt met succes het afweren van twijfel aan zichzelf, is niet anders als een inzicht in haar manier van denken.

“Dit zijn de momenten waar ik voor leef”, schreef Marcelle, verwijzend naar haar laatste raw squat PR. “Degene waar ik aan elk wezen in mij twijfel en nog steeds opduik.”

Uitgelichte afbeelding: @sincerelysherine op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart