Jeremy Buendia, viervoudig kampioen lichaamsbouw voor heren, plant een ambitieuze comeback in 2023

Jeremy Buendia was het grootste deel van de jaren 2010 een dominante bodybuilding-kracht. Dankzij een zeldzame combinatie van massa en kracht won de atleet vier opeenvolgende Men’s Physique Olympia-titels (2014-2017). Maar na een tekort op de vierde plaats op de Mr. Olympia 2018 en een eerste comeback-poging die nooit helemaal uitkwam in 2020, is het een tijdje geleden dat Buendia competitief poseerde. Die realiteit zou snel kunnen veranderen.

Op 6 september 2022 onthulde Buendia in een video op zijn YouTube-kanaal: hij streeft naar een nieuwe comeback naar bodybuilding stadia in de nabije toekomst. Bovendien, hij bouwt op in een poging om te concurreren op 220 pond – ongeveer 37 pond boven zijn lichaamsgewicht uit de hoogtijdagen van zijn kampioenschappen.

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Om zijn huidige situatie aan te pakken, verduidelijkt Buendia dat hij binnenkort aan zijn formele training buiten het seizoen zal beginnen. De bodybuilder zegt dat zijn lichaamsgewicht op het moment van de video 192,4 pond is. Hij merkt op dat dit gewicht een startpunt is voor zijn doelen terwijl hij aan een nieuwe comeback-poging begint.

“Volgende week [September 12-18, 2022), I officially start my off-season, my bulk in preparation for my next competition,” Buendia says. “You guys, it’s been a long time since I’ve been on stage, since 2018. I took a lot of time off.  I’m ready mentally, physically. I’m ready to get back after it. I’m eager to get back on stage and show you guys what I’m capable of doing.” 

Note: There is no weight limit for this division, only height. Buendia stands at 5-foot-8 and may qualify under Class B in a typical Men’s Physique competition. 

[Related: How to Do the Kettlebell Swing for Explosive Power, Strength, and Conditioning]

“Ik ben opgewonden omdat ik mijn lichaam al heel lang niet meer op deze manier heb geduwd”, zegt Buendia. ” … Mijn lichaam is gezond. Ik voel me echt optimistisch dat ik mijn grootste en beste ooit zal bereiken, mezelf voorbereiden op de strijd in 2023. ”

Afgezien van het terugkeren naar de stroom van competitie, lijkt een deel van de motivatie achter Buendia’s nieuwe comeback-poging verband te houden met reflectie. Zoals hij zinspeelt, heeft de bodybuilder gemerkt dat met name de Men’s Physique Division dramatisch is verbeterd sinds hij voor het laatst een vaste waarde was. Zelfs met Buendia’s eigen dynamische borst- en armenmake-up kunnen recente winnaars zoals Brandon Hendrickson (2018, 2020-2021) en Raymont Edmonds (2019) voor sommigen worden gezien als verbeterde fysieke atletische exemplaren.

“De concurrentie is zoveel beter geworden sinds ik voor het laatst op het podium stond”, merkt Buendia op. “Ik ben opgewonden om deze jongens te zien strijden, want het geeft me een idee van waar ik volgend jaar moet zijn om deze jongens te verslaan.”

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Het is begrijpelijk dat Buendia, terwijl hij zijn weg terug naar bodybuilding werkt, zichzelf wil vergelijken en zien waar hij staat met zijn elite-collega’s. Meer dan wat dan ook, het lijkt erop dat hij gewoon nog een zinvol schot wil om op zijn eigen voorwaarden uit te gaan.

“Na mijn verlies in 2018 raakten veel dingen de fan voor mij”, zegt Buendia. “Eerlijk gezegd voelde ik dat al mijn prestaties, alle vier de titels eerder, hun gewicht verloren. Ik had niet het gevoel dat ik van het podium wegliep zoals ik van het podium weg wilde lopen.”

Uitgelichte afbeelding: @jeremy_buendia op YouTube

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart