Tia-Clair Toomey onthult dat ze een rugblessure had tijdens het winnen van haar zesde CrossFit Games-titel

Begin augustus schreef Tia-Clair Toomey geschiedenis door de eerste individuele atleet te worden die zes CrossFit Games-titels won. Het is ongetwijfeld een verheven prestatie voor een levende krachtsportlegende. Gezien de recente ontwikkelingen is Toomey’s mijlpaal misschien nog groter dan hij op het eerste gezicht was.

Op 7 september 2022, in een video gepost op haar YouTube-kanaal, Toomey onthuld ze liep een rugblessure op voor het begin van de CrossFit Games van 2022. De CrossFitter heeft de precieze aard van haar blessure niet verduidelijkt, maar beweerde dat het genoeg was voor haar om overwegen of ze zou moeten of kunnen deelnemen aan Madison, WI.

[Related: How to Do the Kettlebell Swing for Explosive Power, Strength, and Conditioning]

Sinds het winnen van de recente CrossFit Games, neemt Toomey de tijd om uit te rusten voordat ze zich gaat voorbereiden op de volgende wedstrijd op haar kalender. Op 18-20 november 2022, in Wollongong, Australië, Toomey is van plan om met een team deel te nemen aan het Down Under Championship van 2022 met Brooke Wells en Ellie Turner.

Terwijl de atleet vooruitkeek naar die Australische competitie, besprak ze snel wat haar onduidelijke rugblessure betekende voor haar laatste CrossFit-prestatie. Hoewel het haar algehele afwerking niet schaadde, merkt Toomey op dat ze een herstelstap moest nemen voordat ze het pedaal weer op het (kettlebell) metaal zette.

“Het ging er echt om dat te managen [her back injury]”, vertelt Toomey over haar plannen sinds de CrossFit Games in augustus. “Het gaf me behoorlijk veel feedback en het had invloed op mijn training in de aanloop naar de Spelen.”

Als gevolg van haar blessure verduidelijkt Toomey dat ze kleine stappen heeft genomen om haar prestaties terug te brengen naar een elite niveau. Het lijkt een geleidelijk proces te zijn, waarbij ze het niet tot het uiterste zal drijven totdat ze er absoluut klaar voor is.

“Ik neem dit laagseizoen serieus en begin er langzaam aan te wennen, zodat ik mijn rug in volledige vorm krijg”, zegt Toomey. “Ik ga geen halter oppakken of gekke dingen doen. Het gaat echt meer over hoe ik mijn lichaam beweeg, ervoor zorgen dat er geen rugpijn is… Ik doe meer low-impact bewegingen, gewoon om het lichaam in beweging te krijgen.’

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Volgens Toomey’s videogetuigenis zal het Down Under Championship 2022 haar eerste teamoptreden zijn in ongeveer vijf jaar. Met die wedstrijd nog ongeveer een paar maanden verwijderd op het moment van schrijven, lijkt de Australische concurrent bereid om volledig gezond terug te keren en deze laatste kans te maximaliseren.

“Ik ben er vrij zeker van dat ik klaar zal zijn om voor die wedstrijd te gaan”, zegt Toomey. “Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt om het lichaam weer op de wedstrijdvloer te krijgen. Ik hou van competitie. Daar doen we het voor.”

Uitgelichte afbeelding: @tiaclair1 op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart