Russel Orhii verplettert een nieuwe 765-pond Squat PR

Russel Orhii is misschien wel een van de weinige echte elite-namen in powerlifting. Het is zo ver dat hij in een squatrek of op een hefplatform stapt; hij wordt vergeleken met het maken van een groot (woordspeling bedoeld) nieuws. De tweevoudig wereldkampioen van de International Powerlifting Federation (IPF) heeft onlangs die hoge standaard weer waargemaakt.

Op 4 oktober 2022 deelde Orhii een Instagram-video waarin hij een back squat van 347 kilo (765 pond) vastlegde tijdens een training. Volgens het bijschrift van de post van de atleet, het is een persoonlijk record aller tijden (PR). De squat in training is 24 kilogram (52,9 pond) meer dan Orhii’s beste wedstrijd aller tijden. Hij bereikte dat cijfer tijdens een optreden op de eerste plaats tijdens de Raw Nationals-wedstrijd van de USA Powerlifting (USAPL) in 2021. Orhii droeg een hijsband, polsbandages en kniemouwen om te helpen bij de succesvolle lock-out.

[Related: Back Squat Vs. Front Squat: Which, When, and Why]

Op wat ongetwijfeld typische Orhii-manier is, benaderde hij het enorme kraakpand met veel energie en enthousiasme. Zelfs voordat Orhii in het squatrek en onder zijn halter stapte, maakte zijn rondspringen en dansen vooraf duidelijk dat de powerlifter er vrij zeker van was een nieuwe mijlpaal te bereiken.

Ondertussen stond in de opmerkingen van Orhii’s squat PR-post een van zijn gewaardeerde powerlifting-collega’s, de productieve deadlifting-extraordinaire Jamal Browner. In eerste instantie merkt Browner, die in de video is te zien terwijl hij Orhii tijdens de lift ziet, op dat hij “bang” was dat Orhii de squat niet zou afmaken toen hij een lichte aarzeling zag bij de lancering van de atleet. Browner “herinnerde” zich toen echter dat Orhii meestal enorme liften voltooit waarnaar hij op weg is.

Na het winnen van de USAPL Mega Nationals van 2022 in de gewichtsklasse van 82 kilogram begin juni, was het inderdaad een behoorlijk succesvolle zomer en vroege herfst voor Orhii. Voordat hij deze all-time squat PR scoorde, behaalde Orhii een deadlift van 351,5 (775 pond) tijdens een trainingssessie van eind september 2022. Respectievelijke liften zoals deze lijken verband te houden met een aanstaande (maar niet nader gespecificeerde) krachtsportcompetitie.

In sommige eerdere posts van Orhii had hij gezinspeeld op een uitstapje naar bodybuilding, maar hij had nooit een exacte tijd genoteerd waarop hij van plan was om op een podium te poseren. Op het moment van schrijven is hij ongeveer 11 weken verwijderd van deze powerlifting- of bodybuildingwedstrijd, volgens Orhii’s opmerking op een ander recent Instagram-bericht.

Om de nieuwe squat- en deadlift-PR’s van Orhii in meer context te plaatsen, volgt hier een overzicht van de beste prestaties van de powerlifter aller tijden:

Russel Orhii | Bests van onbewerkte competitie aller tijden

  • Hurken — 323 kilogram (712,1 pond)
  • Bankdrukken — 195 kilogram (429,9 pond)
  • Deadlift — 333 kilogram (734,1 pond)
  • Totaal — 843 kilogram (1858, 5 pond)

[Related: How to Do The Hack Squat — Benefits, Variations, and More]

Met Orhii’s nieuwste trainingsprestatie in de boeken en een nieuwe competitie in het verschiet, is het duidelijk dat de superster een volle plaat heeft. Niet dat deze hefdynamo het anders zou willen.

Uitgelichte afbeelding: @russwole op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart