Ronnie Coleman breekt 2022 Mr. Olympia-deelnemers af, voorspelt “Big Ramy” Win

Ronnie Coleman is misschien gestopt met competitief bodybuilding, maar dat betekent niet dat hij de huidige staat van de sport niet nauwlettend in de gaten houdt. Met de 2022 Mr. Olympia in het verschiet, maakte de achtvoudig winnaar van de prestigieuze wedstrijd (1998-2005) optimaal gebruik van de kans om zijn expertise te verspreiden.

Op 10 oktober 2022 heeft Coleman een video geüpload naar zijn YouTube-kanaal waar hij uiteenzet wie volgens hem de beste kanshebbers zijn voor de Olympia-titel van dit jaar. In een gestapeld veld concentreert Coleman zich op tweevoudig regerend kampioen Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay als zijn algehele winnaar. Toch biedt hij doordachte inzichten over iedereen die probeert de enorme Egyptische atleet omver te werpen.

[Related: How to Do the Inverted Row — Benefits, Variations, and More]

Met behulp van begeleidende foto’s terwijl hij sprak, deelde Coleman zijn gedachten over enkele van de meer prominente kanshebbers voor de 2022 Mr. Olympia-titel.

Nick Walker

Voor Coleman heeft Walker de nodige lichaamsbouw om de Olympia te winnen, maar moet hij eerst aspecten van zijn fysieke conditie enigszins verfijnen.

“Hij is” [Walker] kreeg geweldige schouders en geweldige armen, ‘zei Coleman. “Wat zijn borst betreft, hij heeft een behoorlijke borstkas, hij moet alleen een beetje breder zijn. Voor het grootste deel moet hij aan zijn conditie werken en hij zal het behoorlijk goed doen tegen deze huidige concurrenten. ”

Jager Labrador

Coleman waardeert de algehele bouw van Labrada, maar denkt dat zijn huidige v-taper en rugspieren werk nodig hebben om de atleet een serieuze kanshebber te laten zijn.

“Ik denk dat hij een keer [Labrada] krijgt zijn scheiding op gang, als hij eenmaal aan zijn hamstrings werkt, zal hij een aantal mooie hamstrings hebben, ‘zei Coleman. “Maar voor het grootste deel had hij een behoorlijk goede brede rug, maar hij moet waarschijnlijk net iets breder zijn omdat zijn v-taper op dit moment niet zo goed is.”

Zegen Awodibu

Voor Coleman heeft Awodibu de nodige esthetiek om op te vallen, maar hij heeft meer glans op zijn armen en benen nodig.

“Hij is” [Awodibu] kreeg geweldige ab-shots en een geweldige side serratus shot, “verduidelijkte Coleman. “Hij heeft waarschijnlijk meer scheiding in zijn benen nodig vanaf de voorkant daar. Veel valwerk. Zijn vallen zijn hier niet zo goed, maar ik denk dat als hij zijn vallen omhoog kan krijgen, wat ronding op zijn armen en een beetje meer scheiding op zijn benen, hij best goed zou zijn.

[Related: Try These 3 Air Bike Workouts for Conditioning, Fat Loss, and More]

Michal Križánek

Križánek heeft misschien onlangs zijn International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) Pro Card verdiend, maar Coleman denkt nog steeds dat de opklimmende atleet veel goed te maken heeft.

‘Križánek heeft een paar rare armen,’ zei Coleman. ‘Een mooie en grote kist, maar hij heeft wat breedte nodig, zou ik zeggen. Ik zie niet veel breedte op zijn rug. Dat is geen goede backshot. Hij heeft geen v-taper. Nu zie ik dat hij echter geweldige armen heeft. Maar ze werpen een beetje van zijn lichaam af.”

Hadi Choopan

Na jarenlang bij de top te zijn geëindigd, denkt Coleman dat Choopan mogelijk op de rand van Olympia-grootheid staat.

“Hadi [Choopan], Ik zie grote dingen voor hem in het verschiet”, hield Coleman vol. “Deze man kan waarschijnlijk de Olympia winnen als hij alles bij elkaar heeft. Hij is helemaal niet zo ver weg. Hadi .. ga zo door, mijn man.”

Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay

Coleman nam geen blad voor de mond om Elssbiay te prijzen. Hij beschouwde de superster de komende jaren al als een Olympia-onderdeel en ging hier verder op dezelfde weg.

“Met al deze grootte, en de geweldige v-taper die hij is [Elssbiay] heb, en de grootste schouders die je ooit hebt willen zien, ik zie niemand hem uitschakelen, helemaal niemand,’ merkte Coleman op. ‘Dus, Big Ramy, gefeliciteerd met je derde Olympia, mijn vriend. Ik denk dat je het nog een keer gaat doen.”

[Related: 4 Workouts with A Single Dumbbell for Muscle, Fat Loss, and More]

William Bonac

Voor Coleman is Bonac een van de echte donkere paarden op de Mr. Olympia in 2022. Hij is van mening dat Bonac met hier en daar wat poetswerk op het podium herrie zou kunnen maken.

“Deze man [Bonac] zou niet te stoppen zijn, ‘zei Coleman. “Hij heeft mooie pieken van de ruggen op zijn armen, hij heeft een goede kerstboom en hij heeft een mooie brede rug. Ja, ik denk dat hij echte schade kan aanrichten.”

Chinedu Andrew Obieaka, ook bekend als “Andrew Jacked”

Terwijl Coleman denkt dat Jacked een kracht kan zijn in bodybuilding, deed de legende het lijken alsof het jonge fenomeen wat meer tijd nodig heeft voordat hij op de top van de Olympia-berg staat.

“Andrew [Jacked] heeft een mooie lichaamsbouw,” zei Coleman. ‘Hij heeft mooie armen om zich heen. Het enige waar ik aan kan zien dat hij moet werken, is zijn rug. Dat komt op tijd. Zoals je kunt zien, heeft hij een mooie backshot. Je krijgt die stoute jongen gescheiden en een beetje dikker in zijn bovenrug, en hij zal moeilijk te verslaan zijn. Hij zou deze jongens waarschijnlijk vermoorden in deze Open shows die ze hebben.”

Om de video af te sluiten deed Coleman zijn officiële voorspelling voor de top 10 in de Mr. Olympia, met Elssbiay bovenaan:

Ronnie Coleman | 2022 Mr. Olympia Top 10 voorspelling

 1. Mamdouh Elssbiay
 2. Brandon Curry
 3. Hadi Choopan
 4. William Bonac
 5. Nick Walker
 6. Michael Križánek
 7. Chinedu Andrew Obieaka
 8. Jager Labrador
 9. Zegen Awodibu
 10. *Shaun Clarida

*Opmerking: Clarida, winnaar van de 212 Olympia in 2020 en consistente topconcurrent in de 212-divisie, heeft op het moment van schrijven niet bevestigd of hij zou deelnemen aan de Open-divisie.

[Related: The 10 Best Dumbbell Exercises to Hit Your Lats]

Of iemand Elssbiay kan verslaan en zijn potentiële drie-turf kan voorkomen, valt nog te bezien. Zelfs als Coleman het niet ziet gebeuren, zou de Mr. Olympia deze late herfst een fascinerende wedstrijd moeten zijn.

De 2022 Mr. Olympia vindt plaats op 16-18 december 2022 in Las Vegas, NV.

Uitgelichte afbeelding: @big_ramy op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart