Powerlifter Jonathan Cayco (93KG) laat een 707-pond Deadlift Triple PR er gemakkelijk uitzien

Jonathan Cayco heeft een missie. Nu heeft hij zijn ‘missie’ niet per se expliciet vermeld, maar je hoeft alleen maar zijn sociale media te doorzoeken om die bewering te verifiëren. Want na het doorzoeken van wat aanvoelt als een overvloed aan persoonlijke records (PR’s) en succesvolle trainingsupdates de laatste tijd, lijkt het profiel van Cayco op een atleet die op zoek is naar grootsheid.

Op 12 oktober 2022 deelde Cayco een Instagram-clip waarin hij zichzelf vastlegde een ruwe deadlift van 321 kilogram (707 pond) voor drie herhalingen. Volgens het bijschrift van zijn bericht, het is een drievoudige PR-pull voor de 93 kilo zware powerlifter. De atleet droeg slechts een hijsband om hem te helpen bij zijn laatste prestatie.

[Related: 4 Workouts with a Single Dumbbell for Muscle, Fat Loss, and More]

Op het moment van de publicatie van dit artikel heeft Cayco’s deadlift triple PR geen verband met een aanstaande wedstrijd, en hij heeft geen gesanctioneerde powerlifting-bijeenkomsten aangekondigd aan de nabije horizon. Dat gezegd hebbende – nadat Cayco op de derde plaats eindigde op de 2022 International Powerlifting Federation (IPF) Wereldkampioenschappen – lijkt de atleet extra gemotiveerd te zijn. Het toont met een traan van aanzienlijke vooruitgang op zijn nietjesliften in de afgelopen paar maanden.

Bijvoorbeeld, medio augustus 2022 registreerde Cayco een enorme 260 kilogram (573 pond) raw back squat vijf-rep PR. Ongeveer een maand later, medio september 2022, heeft hij misschien zijn uithoudingsvermogen bereikt toen hij hetzelfde gewicht hurkte, maar voor een PR van acht herhalingen. Nu, in de greep van het vroege herfstseizoen, heeft Cayco duidelijk nieuwe deadlift-prestaties aan zijn repertoire toegevoegd, zoals deze enorme drievoudige PR.

Voor een man met het huidige IPF Wereldrecord bankdrukken van 238,5 kilogram (525,8 pond) in de klasse van 93 kilogram, is het opmerkelijk dat Cayco zijn kracht blijft uitbouwen met zijn andere liften.

[Related: How to Do the Inverted Row — Benefits, Variations, and More]

In het geval van de 29-jarige Cayco zou hij een deel van zijn competitieve reserves kunnen sparen voor een rebound op de IPF Worlds van 2023 volgende zomer. Cayco was de verdedigende kampioen van 93 kilogram die begin juni 2022 Sun City, Zuid-Afrika binnenkwam, maar de jonge Chance Mitchell slaagde erin hem omver te werpen met een recordprestatie.

De nasleep van dat resultaat leek Cayco hard te raken, die in een Instagram-bericht schreef dat hij “beschaamd” was, maar ook “met de vuisten zou rollen”. Hij ging nog een stap verder en zei dat het “verfrissend was om te verliezen” en dat het zijn competitieve geest schijnbaar “opnieuw aanwakkerde”.

De powerlifting-wereld zal niet weten hoe succesvol Cayco’s competitieve heropflakkering zal zijn totdat hij de volgende stap op een officieel hefplatform zet. Met Cayco die regelmatig zijn enorme liften deelt, lijkt hij weer op het goede spoor naar succes te zijn.

Uitgelichte afbeelding: @league_of_lifting op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart