CrossFitter Noah Ohlsen zinspeelt op individueel pensioen na seizoen 2023

Op 10 oktober 2022 plaatste CrossFit-atleet Noah Ohlsen een video op zijn YouTube-kanaal waar hij uitlegde dat de CrossFit Games van 2023 volgend jaar waarschijnlijk zijn laatste als individu zouden zijn. Naast andere belangrijke opmerkingen bespreekt de 32-jarige concurrent zijn huidige redenering, teleurstelling over recente prestaties en wat de toekomst voor hem kan zijn in CrossFit. De CrossFit Games van 2023 vinden plaats op 1-6 augustus 2023 in Madison, WI.

De algemene discussie van Ohlsen is een verhelderende blik in de geest van een nietje op het Men’s Individual CrossFit-circuit voor een lange tijd.

[Related: The Best HIIT Workouts with Bodyweight, with Kettlebells, and More]

Ohlsen is de afgelopen 10 jaar een vaste waarde geweest op de CrossFit Games. Na zijn Games-debuut in 2014, heeft de atleet een sprankelend record van consistentie behouden en heeft hij sindsdien nooit meer een optreden gemist. Terwijl hij zijn toekomst kapot maakte, verduidelijkte Ohlsen dat hij zijn prestaties op de CrossFit Games van 2022 niet op prijs stelde. Nadat hij in elk van de laatste vijf edities van de Spelen in ieder geval in de top 10 was geëindigd, was het resultaat van Ohlsen in 2022 (12e plaats) zijn slechtste resultaat in de vlaggenschipcompetitie sinds een 15e plaats op de 2016-editie.

Per Ohlsen leek het niet aan zijn hoge persoonlijke normen te voldoen.

“De CrossFit Games van 2022 waren ongeveer twee maanden geleden in Madison, Wisconsin,” begon Ohlsen. “Het was niet mijn slechtste prestatie ooit, maar zeker niet mijn beste. Ik eindigde als 12e, wat behoorlijk teleurstellend is voor de … Ik weet niet of ik het verwachtingen zou noemen, maar de verlangens die ik voor mezelf heb op het gebied van prestaties. ”

[Related: How to Do the Kettlebell Swing for Explosive Power, Strength, and Conditioning]

Als een steunpilaar in Individual CrossFit al jaren, denkt Ohlsen begrijpelijkerwijs meer aan zijn competitieve inzicht. Mede daarom wil hij afstand nemen van dit deel van de sport.

“Ik wil niet alleen een top 10 CrossFit Games-atleet zijn, maar ik wil op het podium staan, ik wil winnen”, legde Ohlsen uit. “Dat is mijn doel geweest de afgelopen tien jaar. “Er is een goede kans dat het mijn laatste seizoen is dat ik als individuele atleet deelneem aan de CrossFit Games, dat is moeilijk te zeggen, zeker. Het is alles wat ik de afgelopen tien jaar heb geweten.”

Wat de toekomst betreft, liet Ohlsen doorschemeren dat hij meer betrokken zou zijn bij familie- en persoonlijke inspanningen, maar merkte op dat hij maar zoveel energie heeft om te gebruiken als individuele deelnemer. Het lijkt erop dat hij denkt dat zijn motivatie het beste elders kan worden gebruikt.

“Zoals de dingen zijn gegaan, de manier waarop mijn leven nu is ingericht, ik wil niet gewoon doorgaan in dat hamsterwiel van proberen de Spelen te winnen en daar gewoon niet in slagen.”

[Related: How to Do the Inverted Row — Benefits, Variations, and More]

Hoewel hij afstand neemt van het individuele gedeelte, is Ohlsen nog niet klaar in CrossFit. Hij zei dat hij van plan is om in 2024 over te stappen naar de Team-divisie, in de trant van opmerkelijke legendes zoals Rich Froning Jr. De atleet won de 2022 Wodapalooza in januari in een team met Chandler Smith en Travis Mayer. Hij hield vol dat hij van plan is om na 2023 contact op te nemen met Smith en aan te dringen op een CrossFit Games Team-titel.

Voordat die overgang plaatsvindt, heeft Ohlsen een individuele wedstrijd op stapel staan. Hij zal deelnemen aan de Rogue Invitational 2022, die zal plaatsvinden op 28-30 oktober 2022 in Austin, TX. Relatief kort daarna begint Ohlsen’s potentiële laatste rit als individuele deelnemer wanneer het CrossFit-seizoen 2023 begint op 16 februari 2023.

Uitgelichte afbeelding: @nohlsen op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart