86-jarige Toshisuke Kanazawa wordt oudste competitieve bodybuilder in Japan

Een algemeen axioma over genieten van het leven is dat ‘je maar zo oud bent als je je voelt’. Voor een doorgewinterde Japanse bodybuilder met een geweldige lichaamsbouw – die in een later stadium van zijn leven blijft concurreren en trainen – lijkt het erop dat hij deze mentaliteit rechtstreeks naar het hart neemt.

Toshisuke Kanazawa is een 86-jarige bodybuilder uit Hiroshima, Japan. Op 9 oktober 2022 stapte hij op het podium van de Japan Bodybuilding Championships van 2022, een wedstrijd onder de paraplu van de Japan Bodybuilding & Fitness Federation (JBBF). Volgens een vertaald rapport van het Japanse dagblad, de MainichiKanazawa’s verschijning op het podium brak zijn record uit 2021 door hem de oudste atleet te maken die ooit deelnam aan de Japanse kampioenschappen.

[Related: 4 Workouts with a Single Dumbbell for Muscle, Fat Loss, and More]

Kanazawa had geen hoge finish in de wedstrijd, waardoor hij zich niet kwalificeerde voor de top 12, maar dat resultaat lijkt hem niet te deren. Het lijkt erop dat hij meer waardering heeft voor aanhoudende vriendschappelijke concurrentie.

“Ik ben dankbaar dat ik gewoon kan deelnemen,” vertelde Kanazawa de Mainichi. “Ik hoop dat ik de harten van anderen kan bereiken als ze me een uitdaging zien aangaan, zelfs op oudere leeftijd.”

Afgezien daarvan heeft Kanazawa al een versierd cv met prestaties.

Halverwege de twintig won de Japanse atleet in vier jaar tijd twee keer de titel “Mister Japan”. Nadat hij op 34-jarige leeftijd met pensioen ging, toonde Kanazawa zijn vastberadenheid, fitheid en kracht toen hij later op 50-jarige leeftijd een comeback zou maken. de Mainichiin de loop van zijn illustere carrière, Kanazawa was 15 keer Japans kampioen (waarvan 13 Masters-titels; leeftijden 40-plus), zelfs een kampioenschap winnen op 57-jarige leeftijd.

Voordat Kanazawa deelnam aan de recente Japan Bodybuilding Championships, was zijn meest recente wedstrijd de 2022 Japan Masters Championships, die in augustus in Hokkaido, Japan werden gehouden. Kanazawa eindigde op de tweede plaats. Hij zou beweren dat de Mainichi over die wedstrijd en zei: ‘Ik ben nog steeds niet in de buurt van de finish. Het is belangrijk om doelen te blijven stellen en uitdagingen aan te gaan, hoe oud je ook bent.”

[Related: How to Do the Inverted Row — Benefits, Variations, and More]

Kanazawa vertraagt ​​​​de plannen voor professionele bodybuilding niet snel. De atleet zal deel uitmaken van de komende International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) Masters World Championships op 6 november 2022, waar hij ook de oudste deelnemer ooit aan die wedstrijd zal worden. Verder lijkt het erop dat er nog genoeg landingsbaan over is voor deze uniek gemotiveerde concurrent.

“Ik wil meedoen tot ik 90 ben”, zei Kanazawa tegen de Mainichi. “En ik wil mezelf graag tot voorbeeld stellen voor andere opa’s en oma’s in de wereld door gezond te leven tot 100.”

Uitgelichte afbeelding: @toshisuke.kanazawa op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart