Powerlifter Jesus Olivares (+120KG) doorbreekt de 1.000-pond squat-barrière voor een nieuwe PR

Er zijn indrukwekkende liften die significante tekenen van vooruitgang zijn, en er zijn opmerkelijke liften die ook dienst doen als uitzonderlijke mijlpalen. Met een recente persoonlijke grensverleggende prestatie tijdens het trainen in de sportschool, mag de jonge powerlifter Jesus Olivares zich tot de speciale laatste groep rekenen.

Op 13 september 2022 deelde Olivares een Instagram-video waarin hij tijdens een trainingssessie een raw back squat van 455 kilogram voltooit. Volgens het bijschrift van de post van Olivares is het ook: een persoonlijk record (PR) zoals hij doorbreekt de heilige 453,6-kilogram (1.000 pond) kraakbarrière Voor de eerste keer.

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Voor de context in vergelijking met zijn individuele carrière, overtreft Olivares’ PR-squat officieus zijn beste wedstrijd aller tijden met vijf kilogram (11 pond). De regerend wereldkampioen van de International Powerlifting Federation (IPF) in de gewichtsklasse van +120 kilogram maakte een squat van 450 kilogram (992 pond) tijdens de AMP Classic Open Nationals van 2022. Dat cijfer hielp Olivares naar een eerste plaats in de wedstrijd.

Voor de context in vergelijking met zijn leeftijdsgenoten, wordt Olivares de nieuwste atleet die lid wordt van de opmerkelijke squatclub van 1000 pond. Er is een overvloed aan powerlifters en sterke mannen die de enorme squat-figuur aan hun cv hebben toegevoegd. Er was echter een tijd dat een kraakpand van 1000 pond zeldzamer was in de sterke man-sfeer. Met een squat van 456 kilogram tijdens de 2016 USA Powerlifting (USAPL) Raw Nationals, werd Ray Williams de eerste IPF/USAPL powerlifter die ooit de mijlpaal bereikte. Voor Olivares om deze prestatie nu te krijgen, zou kunnen zeggen hoe ver hij is gekomen als een elite-lifter.

De 23-jarige had schijnbaar niets dan dankbaarheid in het bijschrift van zijn gedrongen Instagram-post.

“Er is maar één zekerheid in het leven”, schreef Olivares. “Een sterke man staat boven en overwint alles. God krijgt alle eer voor deze.”

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Olivares is gewend om golven te maken met zijn kracht als powerlifter. Temidden van zijn werk bij de recente AMP Nationals van 2022, behaalde de atleet een onofficieel wereldrecord deadlift van 402,5 kilogram (887,3 pond). De prestatie zou een wereldrecord zijn geweest voor de gewichtsklasse van +120 kilogram als die werd behaald op een internationale wedstrijd. Williams heeft nog steeds het officiële merkteken met een trekkracht van 398,5 kilogram (878,5 pond) van de 2018 IPF World Classic Powerlifting Championships.

Tegelijkertijd zou Olivares’ uiteindelijke totaal van 1.110 kilogram (2.447,1 pond) van die wedstrijd het op een na zwaarste totaal in de geschiedenis van IPF powerlifting zijn geweest. Daniel Bell bezit nog steeds de eerste plaats met een totaal van 1.182,5 kilogram (2.607 pond) dat hij behaalde tijdens de 2021 World Raw Powerlifting Federation (WRPF) Hybrid Showdown III.

[Related: How to Do the Bulgarian Split Squat for Leg Size, Strength, and Mobility]

Op het moment van publicatie van dit artikel zal Olivares niet deelnemen aan komende wedstrijden. In dit tempo kan hij, wanneer hij op een platform stapt, weer een geweldig hoofdstuk schrijven in zijn bloeiende carrière.

Uitgelichte afbeelding: @mega.gojira op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart