Drievoudig Mr. Universe en Fitness-icoon Bill Pearl overlijdt op 91

De sport van bodybuilding heeft een titaan verloren. Op 14 september 2022 kondigde de vrouw van Bill Pearl, Judy, via een bericht op zijn Facebook-pagina aan dat de gepensioneerde bodybuilder was op 91-jarige leeftijd overleden.

Zijn vrouw merkte op dat Pearl onlangs een ernstige bacteriële infectie had overwonnen, na een ongeval met een grasmaaier in april. Hij vocht tegelijkertijd tegen de ziekte van Parkinson, gediagnosticeerd in 2016, die volgens zijn vrouw zijn dood heeft veroorzaakt.

[Related: Bodybuilding Legend Jay Cutler Discusses Training Commitment In Retirement, Shares Volume Back Workout]

Tijdens zijn dienst bij de Amerikaanse marine in de vroege jaren vijftig begon Pearl met krachttraining bij Leo Stern’s Gym in San Diego. Stern zou Pearl aanmoedigen om competitieve bodybuilding te proberen. Nadat Pearl in 1953 de titels Mr. California, Mr. America en Mr. Universe Amateur had gewonnen, was de rest geschiedenis.

Met een unieke massa en kracht was Pearl halverwege de 20e eeuw een steunpilaar voor bodybuilding. Gedurende een intermitterend deel van bijna twee decennia tussen 1952-1971 nam Pearl deel aan 11 bodybuildingwedstrijden, waarvan hij er negen won. In die tijd won Pearl wedstrijden, variërend van de Mr. San Diego in 1952 tot drie veelgeprezen Mr. Universe Pro-wedstrijden (1961, 1967, 1971).

Na te hebben genoten van zijn vruchtbare carrière, stapte Pearl in 1978 op 48-jarige leeftijd af als een actieve concurrent van bodybuilding. Tot op de dag van vandaag hebben alleen Edward Kawak (1982-1985, 1993) en Eddy Ellwood (1997-2001) ooit meer gewonnen Mr. Universe-wedstrijden. Pearl is verbonden met collega-bodybuildinglegende Arnold Schwarzenegger (1968-1970) bij drie overwinningen.

Na Pearl’s bodybuildingcarrière was hij mentor, trainer en trainingspartner van negen Mr. America-winnaars en 14 Mr. Universe-kampioenen. Een van de meest opvallende is misschien 1982 Mr. Olympia Chris Dickerson.

Uiteindelijk werd Pearl een succesvolle fitnessauteur en schreef hij opmerkelijke populaire keuzes zoals: Sleutels tot het INNERLIJKE universum (1979) en Sterker worden: krachttraining voor mannen en vrouwen (1986). Volgens het bijschrift van het bericht op Pearl’s Facebook-pagina, Sterker worden: krachttraining voor mannen en vrouwen heeft tot nu toe meer dan 850.000 exemplaren verkocht.

[Related: 7-Time 212 Olympia Champion, Flex Lewis, Retires From Competitive Bodybuilding]

In 2003 schreef Pearl samen met co-auteur Kim Scott zijn autobiografie getiteld: Voorbij het universum: het verhaal van Bill Pearl. Voor zijn enorme impact op bodybuilding. Pearl werd in 2004 bekroond met de Arnold Schwarzenegger Classic Lifetime Achievement Award.

Hier is een deel van wat de vrouw van Pearl te zeggen had over het overlijden van haar overleden echtgenoot op Facebook:

“Gisteren de hele dag, he [Bill Pearl] maakte zich zorgen over zijn Facebook-pagina en liet me een paar dingen posten die hij had voorbereid’, schreef Judy Pearl. “Hij hield ervan om verhalen te delen over de triomfen en prestaties van andere mensen.”

Uitgelichte afbeelding: Bill Pearl op Facebook

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart