Powerlifter Jen Thompson (67,5 KG) bankdrukken 148,5 kilogram (327,5 pond)

Op 15 oktober 2022, tijdens de 2022 USA Powerlifting (USAPL) Carolina Primetime-wedstrijd, powerlifter Jen Thompson vestigde een Amerikaans record in de gewichtsklasse van 67,5 kilogram toen ze een ruwe bankdrukken van 148,5 kilogram (327,5 pond) scoorde. De wedstrijd vond plaats in Greenville, SC.

Met name, als Thompson met deze pers aan een internationale competitie had deelgenomen, zou het het huidige wereldrecord van de International Powerlifting Federation (IPF) van 144 kilogram (317,4 pond) in de IPF’s 69-kilogram gewichtsklasse hebben overschreden. Thompson is ook eigenaar van dat cijfer, dat ze behaalde tijdens een optreden op de tweede plaats op de IPF Reykjavík International Games 2017. De atleet voerde de pers uit zonder een hijsband en droeg alleen polswikkels om haar te helpen de prestatie te behalen.

[Related: 10 Push-Up Variations for More Muscle and Strength]

Met haar laatste officiële record kan Thompson nu bogen op de hoogste Amerikaanse bankdrukmarkering in de gewichtsklassen van 60 kilogram, 67,5 kilogram en 76 kilogram van USAPL. Bovendien, volgens Powerlifting openen, hoewel haar laatste bankdrukken geen officieel wereldrecord is, overtreft het Thompson’s beste van 145,4 kilogram (320,7 pond) van de 2022 USAPL Arnold A7 Pro Bench Bash. Thompson nam deel aan de Masters 45-49-divisie tijdens die wedstrijd, een bijeenkomst voor alleen bankdrukken en een onderdeel van de algemene Arnold Classic in 2022.

Afgezien van haar pers, deed Thompson het ook heel goed met haar andere basisnummers, waarbij ze respectievelijke PR’s registreerde op haar squat, deadlift en haar totaal. (Opmerking: op basis van haar recente wedstrijdgeschiedenis concentreert Thompson zich vaak uitsluitend op haar bankdrukken, waarbij ze de laatste tijd vaak deelneemt aan bankdrukken.)

[Related: 4 Workouts with a Single Dumbbell for Muscle, Fat Loss, and More]

Hier is een overzicht van de topstatistieken van de prestaties van de atleet tijdens de USAPL Carolina Primetime-competitie in 2022:

Jen Thompson (67,5KG) | 2022 USAPL Carolina Primetime Topstatistieken

  • Hurken — 160 kilogram (352 pond) | Persoonlijke competitie Beste
  • Bankdrukken — 148,5 kilogram (327,5 pond) | Amerikaans record | Persoonlijke competitie Beste
  • Deadlift — 202,5 ​​kilogram (446,5 pond)
  • Totaal — 511 kilogram (1.126.5 pond) | Persoonlijke competitie Beste

Thompson had misschien meer op tafel gelegd met haar nieuwste plaat. In het bijschrift van haar Instagram-bericht schreef de atleet dat haar bankdrukken “glad als boter” was en dat ze zichzelf “schopte” omdat ze geen pers van 149,7 kilogram (330 pond) had geprobeerd. Dat gezegd hebbende, heeft Thompson blijkbaar anders getraind en “haar programmering aangepast” voorafgaand aan deze wedstrijd. De uiteindelijke resultaten leken zich in schoppen uit te betalen.

[Related: How to Do the Inverted Row — Benefits, Variations, and More]

Voor veel atleten zou dit soort prestatie een maatstaf zijn voor hun cv. Voor Thompson, een van de onbetwistbare grootste powerlifters aller tijden Рmet een overvloed aan overwinningen op haar naam in een carri̬re van meer dan twee decennia Рis het slechts het nieuwste voorbeeld van haar unieke bekwaamheid.

Uitgelichte afbeelding: jenthompson132 op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart