19-jarige powerlifter Sam Sikora (105KG) scoort 4 persoonlijke competitierecords

Sam Sikora begon ongeveer een jaar geleden met competitieve powerlifting, in maart 2021. Met een mix van leerervaringen en grote bloei lijkt het erop dat de 19-jarige atleet alleen maar beter wordt. Zijn laatste optreden is misschien iets om een ​​speld in te steken voor de toekomst.

Op 15 oktober 2022 deelde Sikora een bericht op zijn Instagram waarin hij zijn volledige prestaties op de 2022 Powerlifting America (AMP) Elite Season Classic beschrijft. (Opmerking: de wedstrijd vond plaats op dezelfde dag in Kenmore, NY.) Tijdens een eerste plaats in de Raw Junior-gewichtsklasse van 105 kilogram voor heren, registreerde Sikora een persoonlijk record (PR) op elk van zijn nietjesliften, uiteindelijk eindigend met een onbewerkt PR-totaal van 712,5 kilogram (1,570.8-pond).

[Related: How to Do the Hip Thrust — Variations, Benefits, and Common Mistakes]

Met name de hele prestatie van Sikora zag de atleet blokkeer alle negen pogingen succesvol (respectievelijk drie) op zijn squat, bankdrukken en deadlift. Sikora droeg een tilband voor elke lift en had extra polsbanden om tijdens zijn squat en bankdrukken.

Hier is een compleet overzicht van de prestaties van Sikora tijdens de AMP Elite Season Classic in 2022:

Sam Sikora (105KG) Junior | 2022 AMP Elite seizoen klassieke topstatistieken

  • Hurken — 275 kilogram (606,3 pond)
  • Bankdrukken — 167,5 kilogram (369,3 pond)
  • Deadlift — 270 kilogram (595,2 pond)
  • Totaal — 712,5 kilogram (1,570,8 pond)

In wat misschien wel Sikora’s beste show tot nu toe is, verbrijzelde de atleet elk van zijn eerdere onbewerkte competitierecords aller tijden. Volgens Open Powerlifting, zijn nieuwe top squat is 25 kilogram (55,2 pond) meer dan zijn vorige topcijfer. Zijn topbankdrukken is 22,4 kilogram (50 pond) meer dan zijn vorige beste figuur. Zijn top deadlift is 15,1 pond meer dan zijn eerdere wedstrijd-PR. Eindelijk, Sikora’s totaal is een verbazingwekkende 62,5 kilogram (138 pond) meer dan zijn beste ooit.

Elk van deze eerdere markeringen was van de 2022 USA Powerlifting (USAPL) Teen Nationals eind maart 2022, wat laat zien hoe ver Sikora is gekomen met zijn kracht en training in ongeveer een half jaar tijd. In Sikora’s Instagram-bericht vertelde de atleet dat de aanloop naar de AMP Elite Season Classic van 2022 zijn “eerste perfecte voorbereiding” was sinds zijn competitiedebuut en dat hij “geen mislukkingen” had. Hij heeft er de resultaten voor.

Hier is een overzicht van de volledige resultaten van Sikora’s carrière tot nu toe:

Sam Sikora | Volledige carrièreresultaten

  • USAPL Madness Open 2021 — Vijfde plaats (Open); Eerste plaats (tiener)
  • 2021 USAPL High School en Teen National Championships (Varsity) — 16e plaats
  • USAPL Michigan State Championships 2021 — 10e plaats (Open); Eerste plaats (tiener)
  • 2022 USAPL Teen Nationals (tiener) — Achtste plaats

[Related: How to Do the Inverted Row — Benefits, Variations, and More]

Sikora verspilt geen tijd met het voorbereiden van zijn volgende wedstrijd. De atleet schreef dat hij de volgende keer van plan is om deel te nemen aan de AMP High School Nationals van 2023. Die zullen plaatsvinden van 31 maart tot 2 april 2023 in Scranton, PA. Afgaande op hoe het hem verging met de tijd tussen zijn laatste competitie, zou de opklimmende Sikora zijn competitierecords volgend jaar wel eens kunnen breken.

Uitgelichte afbeelding: @samsikk op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart