Powerlifter Ashley Contorno (75KG) trekt over drievoudig lichaamsgewicht, 523 pond voor een nieuwe PR

Op 22 augustus 2022 deelde powerlifter Ashley Contorno (75KG) een Instagram-clip van haarzelf die tijdens een trainingssessie een mattrek van 237,2 kilogram (523 pond) voltooide. In het bijschrift van haar bericht beweerde Contorno dat de prestatie van kracht is: een nieuw persoonlijk record (PR) voor haar “slechtste deadlift-variatie.”

Voor een nieuwe PR leek de lift niet moeilijk voor Contorno, die de geladen halter relatief gemakkelijk van twee dunne matten trok en uitbarstte van vreugde toen haar lock-out succesvol was. De atleet droeg een hijsriem en gebruikte een gemengde greep om haar te helpen de nieuwe deadlift PR in te halen.

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Volgens Powerlifting openen, Contorno’s beste raw deadlift aller tijden is 237,5 kilogram (523,6-pond). Ze behaalde die pull op de 2021 World Raw Powerlifting Federation (WRPF) The Bucked Up Showdown. Contorno’s recente Instagram-bijschrift beweerde vertrouwen in een deadlift van 540 pond de volgende keer dat ze op een platform staat.

Na het winnen van de 2022 WRPF Ghost Clash in de 75-kilogram-divisie in februari, heeft Contorno de afgelopen maanden het druk gehad met haar algemene training in plaats van met formele competitie. De atleet deelt meestal updates over haar voortgang met soortgelijke clips van prestaties in de sportschool. Contorno behaalde bijvoorbeeld medio augustus 2022 een nieuwe raw back squat PR van 233,6 kilogram (515 pond). Een paar dagen voor haar back squat PR voltooide Contorno een squat van 137,4 kilogram (303 pond) met nog eens 80 pond van kettingen die aan de halter zijn bevestigd.

De 33-jarige Contorno is niet nieuw in de competitieve powerlifting-scene, aangezien ze sinds januari 2016 in een of andere hoedanigheid betrokken was. Tot op heden heeft ze deelgenomen aan 15 wedstrijden, 11 keer op het podium en acht keer gewonnen.

Hier is een overzicht van enkele van de meer opvallende resultaten van Contorno:

Ashley Contorno | Opmerkelijke carrièreresultaten

  • 2016 Verenigde Staten Powerlifting Association (USPA) Arizona State Powerlifting Championships (rauw) — Eerste plaats | Eerste carrière overwinning
  • 2017 USPA Drugsgeteste California State Powerlifting Championships (rauw) – Tweede plaats
  • 2019 Southern Powerlifting Federation (SPF) Super Training Classic — Eerste plaats (onbeperkt); Tweede plaats (Rauw)
  • 2019 USPA San Diego Fit Expo (rauw) – Eerste plaats
  • 2020 USPA Rise of the Valkyrie (rauw) – Eerste plaats
  • 2021 WRPF The Bucked Up Showdown (rauw) – Tweede plaats
  • 2022 WRPF The Ghost Clash (rauw) – Eerste plaats

Opmerking: Contorno heeft tijdens haar carrière in alle, maar drie gevallen rauw gestreden.

[Related: The Best Sled Workouts for Muscle, Strength, Fat Loss, and Recovery]

De plannen van Contorno

Op het moment van publicatie van dit artikel heeft Contorno niet aangekondigd wanneer ze weer op een gesanctioneerd hefplatform zal verschijnen. Zelfs als de atleet voorlopig niet concurreert, lijkt ze bezig te blijven met haar kleine bedrijf, de South Bay Strength Company – een powerlifting-sportschool die ze samen met haar man Steven in Harbor City, CA bezit. De 2022 WRPF South Bay Strength Company Boo Bash wordt op 29 oktober 2022 in hun sportschool gehouden.

Bovendien, per haar LinkedIn profiel, is Contorno een gecertificeerde medische professional die gespecialiseerd is in fysiotherapie. Met dat soort gezondheids- en krachtachtergrond is het misschien slechts een kwestie van tijd voordat Contorno begint met het officieel maken van enkele van haar recente trainings-PR’s.

Uitgelichte afbeelding: @veggie_lifter op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart