Kijk hoe Powerlifter Craig Foster (+140KG) een PR-squat van meer dan 1.000 pond verplettert

Op 9 oktober 2022, tijdens de World Raw Powerlifting Federation (WRPF) The Croqueta Classic, Craig Foster scoorde een raw back squat van 465 kilogram (1,025.1 pond) terwijl hij meedeed aan de +140-kilogram-divisie. Per Foster’s bijschrift in een Instagram-bericht waarin hij zijn optreden tijdens de wedstrijd samenvat, de top squat is een nieuw persoonlijk record (PR) voor de krachtpatser.

Foster’s nieuwe beste raw squat aller tijden komt officieel overeen met zijn beste competitie aller tijden met wraps van de 2022 WRPF Ghost Clash in februari 2022. De atleet droeg een hijsband, kniemouwen en polswraps om hem te helpen met zijn prestatie op het gebied van beenkracht . (Opmerking: op het moment van schrijven, in termen van officiële resultaten, is Foster’s PR-squat het enige dat duidelijk is over zijn recente prestaties.)

[Related: How to Do the Hack Squat — Benefits, Variations, and More]

Naast het noteren van een nieuwe PR, heeft Foster zichzelf verder gecementeerd in de annalen van de powerlifting-geschiedenis. Foster’s squat van 465 kilogram (1025,1) is de op twee na zwaarste raw squat ooitachter Ray Williams (490 kilogram / 1.080,2 pond) en Jezza Uepa (470 kilogram / 1.036,1 pond).

Niet de beste dag, maar het leukste dat ik in een lange tijd heb gehad tijdens een ontmoeting.

Foster is misschien een van de huidige atleten die onofficieel de wereldrecordkroon van Williams achtervolgen bovenop de gehurkte berg. Een van zijn andere opmerkelijke collega’s is Jesus Olivares, die halverwege september 2022 voor het eerst de kraakbarrière van 1000 pond overschaduwde. Echter, volgens Powerlifting openenFoster’s nieuwe top squat loopt nog steeds 15 kilogram voor op Olivares’ beste op een officiële basis, met 15 kilogram (33,1 pond), waardoor Foster de pole position heeft om het figuur van Williams mogelijk op tijd uit te dagen.

Hier is een compleet overzicht van Foster’s beste prestaties aller tijden:

* Craig Foster | Bests van onbewerkte competitie aller tijden

 • Hurken — 465 kilogram (1.025,1 pond) | De op twee na zwaarste raw powerlifting squat aller tijden
 • Bankdrukken — 272,5 kilogram (600,7 pond)
 • Deadlift — 310 kilogram (683,4 pond)
 • Totaal — 1.040 kilogram (2.292,8 pond)

*Opmerking: Foster heeft mogelijk nieuwe PR’s gescoord op zijn andere liften tijdens de WRPF The Croqueta Classic in 2022, maar dat is op het moment van schrijven onbekend.

In een carrière die teruggaat tot december 2017, Foster kan bogen op vier overwinningen en wist zich nooit te kwalificeren voor het podium. Hier is een overzicht van enkele van de meer opvallende resultaten van Foster’s competitieve cv:

* Craig Foster | Opmerkelijke carrièreresultaten

 • 2018 United States Powerlifting Association (USPA) Florida State Championships (Open/Raw) – Eerste plaats
 • 2019 USPA Battle of the Bay V (open/rauw) – Eerste plaats
 • 2019 USPA Florida Throwdown (Open/Rauw) – Eerste plaats
 • 2020 WRPF The Showdown (Open/Rauw) – Tweede plaats
 • 2021 WRPF Kern US Open (Open/Raw) – Derde plaats
 • 2021 WRPF The Bucked Up Showdown (Open/Raw) – Tweede plaats
 • 2022 WRPF Ghost Clash (Open/Wraps) – Derde plaats

*Opmerking: Resultaten van Foster’s optreden tijdens de WRPF 2022 The Croqueta Classic zijn niet opgenomen omdat het op het moment van publicatie van dit artikel ook onduidelijk is waar hij aan het einde stond.

[Related: How to Do the Bulgarian Split Squat for Leg Size, Strength, and Mobility]

Met een nieuwe squat PR in zijn achterzak, zou Foster in de verleiding kunnen komen om zich een tijdje op zijn training te concentreren. De atleet heeft nog niet gezinspeeld op mogelijke aankomende wedstrijden. Dat gezegd hebbende, voor een van de grootste powerlifting-krakers ooit, is het misschien slechts een kwestie van tijd voordat Foster weer golven maakt.

Uitgelichte afbeelding: @craig_pawgking_foster op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart