Jonathan Cayco zet een 8-Rep Back Squat PR van 260 kilogram

Jonathan Cayco is een van de meer ervaren en gedecoreerde actieve concurrenten van powerlifting. Nadat hij in juni 2022 net niet was geslaagd voor het verdedigen van zijn International Powerlifting Federation (IPF) wereldtitel, begint hij eruit te zien als een krachtsportatleet met een missie.

Op 19 september 2022 deelde Cayco een Instagram-video waarin hij tijdens een trainingssessie een raw back squat van 260 kilo (574 pond) voor acht herhalingen voltooide. Volgens het bijschrift van Cayco’s post is het een nieuw persoonlijk record (PR) voor de atleet. Cayco droeg een hijsriem, polsbanden en kniemouwen om hem te helpen de mijlpaal te bereiken.

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Op het moment van dit schrijven lijkt de PR van Cayco geen verband te houden met een gesanctioneerde competitie aan de horizon. Het lijkt echter de nieuwste in een reeks opmerkelijke trainingsprestaties en vooruitgang die hij regelmatig op sociale media deelt.

Hoewel het niet per se een PR is, riep de man ‘Mr. Bench’ in zijn Instagram-bio voltooide een bankdrukken op hoog niveau van 205 kilogram (452 ​​pond) voor vier herhalingen, slechts twee dagen voor deze nieuwe squat PR. Het was ongetwijfeld een routine die past bij een concurrent met het huidige IPF Wereldrecord in de 93-kilogram-divisie (238,5 kilogram/525,8 pond). Cayco vestigde dat record op de IPF Worlds van 2022 met een algemene derde plaats.

Slechts een week voorafgaand aan deze nieuwe prestatiemarker voor beenkracht, evenaarde Cayco zijn voormalige 250-kilogram (551-pond) acht-rep squat PR met gemak. Toen, begin september 2022, voltooide de atleet een deadlift van 295,3 kilogram (651 pond) voor een PR van zes herhalingen.

Hier is een overzicht van Cayco’s beste prestaties aller tijden:

Jonathan Cayco | Bests van onbewerkte competitie aller tijden

  • Hurken — 305 kilogram (672,4 pond)
  • Bankdrukken -242,5 kilogram (534,6 pond)
  • Deadlift — 347,5 kilogram (766,1 pond)
  • Totaal — 892,5 kilogram (1.967,6 pond)

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Cayco’s recente trainingsblitz kan deels worden gemotiveerd door zijn resultaten op de derde plaats op de 2022 IPF Worlds. Hoewel hij het nieuwe IPF-wereldrecord bankdrukken mee naar huis nam, verdedigde Cayco zijn wereldtitel van 93 kg niet met succes. In een recordbrekende verschijning in Sun City, Zuid-Afrika, sprong Chance Mitchell in plaats daarvan voor op zijn leeftijdsgenoot voor de eerste plaats.

Cayco reflecteerde achteraf in een openhartige Instagram-post op wat de toekomst biedt.

“Het is een rare pil om te slikken voor hoe het ging, maar uiteindelijk is het mijn taak om op te tillen wat er op de balk is geladen”, schreef Cayco in een Instagram-post van 13 juni. “Ik neem niemand anders dan mezelf de schuld van mijn gebrek aan prestaties. Ik schaam me maar ook transparant. Maar we rollen met de stoten!”

Die “stoten” zijn misschien wat de 29-jarige Cayco nodig had om door de volgende fase van zijn voortgaande hoopvolle, vruchtbare carrière te komen. Afgaande op zijn vroege prestaties na de nederlaag, lijkt het erop dat hij zijn belofte nakomt om beter en sterker dan ooit terug te komen wanneer hij de volgende wedstrijd doet.

“Het is een beetje verfrissend om te verliezen”, schreef Cayco. “… Het heeft echt iets in mij weer tot leven gewekt dat de afgelopen vier jaar misschien is gesetteld naarmate ik ouder werd, naast het winnen.”

Uitgelichte afbeelding: @league_of_lifting op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart