Bekijk deze 80-jarige deadlift van 150 kilogram (330,7 pond) op zijn verjaardag

De meeste mensen zullen hun verjaardag waarschijnlijk vieren met een grote, feestelijke taart. Misschien krijgen ze zelfs wat kaarsen, cadeautjes en confetti. En misschien deed de Noorse atleet Magne dat allemaal voor zijn 80ste verjaardag, maar hij heeft ook een deadlift van 150 kilogram (30,7 pond).

Op 19 september 2022, een Instagram-bericht van SATS Norge in Oslo, Noorwegen, bevatte Magne – wiens achternaam en lichaamsgewicht niet werden gepubliceerd – die de pull voltooide. Volgens het bijschrift van de post is het een nieuw persoonlijk record (PR) voor de atleet. Magne slaagde erin een oogverblindende prestatie te leveren door een bovenhandse greep en een conventionele houding te gebruiken terwijl hij een hijsriem droeg.

[Related: How to Do the Standing Calf Raise for Complete Leg Development]

Na het voltooien van een succesvolle lock-out, liep Magne zijn geladen halter terug in zijn rek in plaats van het gewicht te laten vallen. Hij nam met name verschillende stappen terwijl hij volledig buitengesloten was voordat hij eindelijk zijn trekkracht losliet. Magne’s prestatie leek alom geprezen te worden door toeschouwers die hem uitbundig feliciteerden met het bereiken van de indrukwekkende mijlpaal toen hij weer een decennium op aarde begon.

Volgens het vertaalde bijschrift van de post was deze deadlift-benchmark een al lang bestaande ambitie van de atleet. Magne en zijn fysiotherapeut wilden eerder een time-out nemen van deze enorme trekkracht, zodat hij het zou halen als hij 80 werd. Dat komt omdat, afgezien van de aanzienlijke kracht, deze deadlift een extra sentimentele betekenis had voor de atleet.

Zijn vrouw is lichamelijk gehandicapt. Magne traint om sterk genoeg te zijn om haar te helpen zodat ze thuis kan blijven wonen.

Magne is een officieel lid van SATS Norge, een Noorse sportschool die de nadruk legt op full-body workouts. Volgens de website van de organisatie, biedt de sportschool verschillende uitgebreide programma’s, variërend van indoor hardlopen en fietsen tot krachttraining en veeleisende HIIT-routines. Leden kunnen alleen trainen met een gecertificeerde personal trainer, of zich zelfs aanmelden voor gezamenlijke groepssessies in de beslotenheid van het sportschoolcomplex.

[Related: How to Do the Push-Up — Benefits, Variations, and More]

Op het moment van schrijven is het onduidelijk hoe lang Magne bij SATS Norge traint. Afgaande op deze opmerkelijke resultaten, lijkt het duidelijk dat hij precies krijgt wat hij wil uit zijn inzet. Als dit de hoge standaard is die de pas geslagen 80-jarige neerzet met zijn deadlift, is het misschien slechts een kwestie van tijd voordat hij nog grotere hoogten bereikt.

Uitgelichte afbeelding: @satsnorge op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart