Het seizoen van Strongman Evan Singleton in 2022 is voorbij na een succesvolle bicepsoperatie

Op 24 september 2022 kondigde sterke man Evan Singleton in een video op zijn Instagram aan dat hij onlangs zijn rechter distale bicepspees scheurde tijdens een trainingssessie. Hij trok zich terug uit de komende 2022 Giants Live World Tour Finals op 8 oktober 2022 in Glasgow, Schotland, en de 2022 Rogue Invitational op 28-30 oktober 2022 in Austin, TX. (Opmerking: op het moment van schrijven is er nog geen vervanger voor Singleton in beide wedstrijden bekend gemaakt.)

In een Instagram-update van 28 september 2022, Singleton kondigde aan dat hij een succesvolle operatie onderging om zijn bicepspees opnieuw vast te maken. De atleet bood geen concreet tijdschema voor een volledig herstel van zijn blessure, maar zinspeelde op plannen om te proberen deel te nemen aan de 2023 World’s Strongest Man (WSM).

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Voor zijn operatie, in een van zijn ogenschijnlijk laatste zware tilsessies voor een tijdje, deelde Singleton een Instagram-clip van 25 september van zichzelf die door een aantal zware box-squats heen ging. De atleet voltooide een set van 340 kilogram (751 pond) voor drie herhalingen.

“De laatste keer dat ik een tijdje zwaar zal tillen, dus ik kan het net zo goed goed maken”, schreef Singleton over zijn box squat-training. ‚ÄúAbsoluut liep op pure woede en haat vandaag. Ik realiseerde me niet echt hoe overstuur ik was totdat de gewichten zwaarder en zwaarder werden. Hoe meer gewicht er was, het was bijna alsof het de emotie naar de oppervlakte trok. Ik ga na de operatie weer heel vriendelijk worden met squats.’

Singleton zou vervolgens op 28 september 2022 een video op zijn YouTube-kanaal zich concentreren op zijn deadlift. Omdat hij geen druk op zijn rechterarm kon uitoefenen, droeg de sterke man een beschermende lichaamsband. Hij zou een trekkracht van 385,6 kilogram (850 pond) behalen voor zijn beste rep. Na het be√ęindigen van de deadlift trainde Singleton zijn linkerarm met laterale heffingen, dumbbell biceps curls en cable curls.

Om zijn toekomstplannen in de YouTube-video te schetsen, beweerde Singleton dat de WSM in 2023 zijn ‘eerste stop’ zal zijn. Daarna is hij van plan terug te keren naar het Giants Live-circuit en de Rogue Invitational in 2023. In 2021 won hij met name de 2021 Giants Live World Open en de 2021 Arnold Strongman Classic VK ‚ÄĒ de eerste editie van de wedstrijd.

Afhankelijk van het herstel en de training van Singleton, kan hij volgend jaar misschien terugkeren naar dat hoge prestatieniveau.

Uitgelichte afbeelding: @evan_trex_strongman op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart