Rhianon Lovelace scoort een Axle Deadlift Wereldrecord van 261,5 kilogram (576,5 pond)

Op 24 september 2022, tijdens de Arnold Strongman (AS) UK in 2022 in Birmingham, Engeland, veroverde sterke vrouw Rhianon Lovelace een onbewerkte as-deadlift van 261,5 kilogram (576,5 pond). De pull is een wereldrecord in de zwaargewicht en 64 kilogram gewichtsklassen. Lovelace bezat al het record in haar eigen klasse en behaalde dat cijfer van 233,5 kilogram (515 pond) van de Clash Pro Series 2022 Clash of the 64s afgelopen mei.

Volgens een bericht op haar Instagram nam Lovelace deel aan de AS UK 2022 met een lichaamsgewicht van 63 kilogram (138,9 pond). Dat betekent dat Lovelace’s as deadlift wereldrecord was 4,1 keer haar lichaamsgewicht. Lovelace werkte vanuit een conventionele houding terwijl ze een hijspak, een hijsriem en hijsbanden gebruikte om haar recordtrekkracht te helpen.

[Related: The 5 Best Exercises for Tall People]

Om haar record te vieren en een dag eerder de allereerste Arnold Pro UK-titel te winnen, kon Lovelace in een eerste Instagram-bericht de juiste woorden niet vinden om haar historische prestatie te beschrijven.

“Ik heb er geen woorden voor”, schreef Lovelace. “Om de . te raken [record] na twee dagen strijden en het winnen van de allereerste Arnold Pro UK, ben ik sprakeloos.”

Zoals de atleet later zou opmerken, besloot ze na te denken over en waardering te hebben voor haar reis en op te lossen in een andere post.

“Na twee succesvolle dagen (met zware concurrentie, dus ik kon het niet rustig aan) om de Arnold Pro-titel te winnen, waarbij ik drie uur slaap had gemist, twijfelde ik aan mezelf”, schreef Lovelace. “Ik wist dat ik naar een donkere plek moest gaan om dit voor elkaar te krijgen.”

[Related: Workout Splits Explained — How They Work and Why You Need Them]

Zelfs zonder haar as deadlift World Record en Arnold Pro-titel, was het al een behoorlijk succesvol 2022-competitiejaar voor Lovelace.

Eind mei 2022, tijdens de British Powerlifting Union (BPU) Single Lift British Championships, brak Lovelace het Britse raw powerlifting deadlift-record met een trekkracht van 241 kilogram (530 pond). Later, tijdens de deelname aan de Berkshire’s Strongest-competitie van 2022 medio juli 2022, brak Lovelace het algehele deadlift-wereldrecord voor sterke vrouwen met een trekkracht van 282,5 kilogram (623 pond) – waarmee ze haar eigen record van de 2020 Strength Shop Record Breakers-wedstrijd met meer dan 20 overtrof. pond. (Opmerking: de atleet won beide wedstrijden.)

Eindelijk, in augustus 2022, won ze haar vierde opeenvolgende titel van de sterkste vrouw van Groot-Brittannië. Die wedstrijd heeft ze sinds haar debuut in 2018 niet meer verloren.

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Nu in het bezit van een wereldrecord deadlift met grotere assen, was Lovelace niet verlegen om uit te drukken wat haar prestatie op een grote internationale wedstrijd zou kunnen hebben betekend voor sterke vrouwen op grotere schaal.

“We zijn getuige van het aanbreken van een nieuw tijdperk van Strongwoman!” schreef Lovelace. “Een tijd waarin de beste vrouwen worden verwelkomd op de grootste podia in de sport, waarvan duizenden getuige zijn. De opkomst van sterke vrouwen!”

Uitgelichte afbeelding: @rhianon.lovelace.kaosstrength

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart