Derek Lunsford, Hany Rambod doorbreken zijn overgang naar Men’s Open in 2022 Mr. Olympia

Derek Lunsford is de regerend 212 Olympia-kampioen, maar zal die titel niet verdedigen tijdens de Mr. Olympia in 2022, nadat hij onlangs een speciale uitnodiging had gekregen voor de Men’s Open-divisie. Het Pro League-lid van de International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFFB) en zijn coach Hany Rambod hadden onlangs: een openhartig gesprek over wat er in de divisietransitie is gebeurd. Bovendien maakten ze snel een diagram van hoe de atleet zijn aanstaande training voor de wedstrijd zal aanpakken.

Op 19 september 2022 werd een video van hun discussie gepost op Rambod’s YouTube-kanaal.

[Related: How to Do the Cable Crossover for Chest Size]

Volgens Lunsford en Rambod dacht het paar er aanvankelijk aan om de bodybuilder in mei 2022 naar de Men’s Open-divisie te verplaatsen. Nadat de atleet als gast had geposeerd – en zijn mannetje had gehouden – op de Pittsburgh Pro van 2022 naast namen als tweevoudig regerend Mr. Olympia Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay, Nick Walker, Brandon Curry en Hunter Labrada, Lunsford en Rambod begonnen de mogelijkheid te overwegen.

Rambod maakte zich met name zorgen dat Lunsford niet meer in de categorie 212 zou kunnen scoren. Toen Chief Olympia Officer Dan Solomon suggereerde dat Lunsford “nergens in de buurt van 212 pond” was in een aflevering van juli van Olympia TV op YouTube, zou het schrijven op de muur kunnen zijn geweest voor de uiteindelijke speciale uitnodiging van Lunsford.

[Related: How to Do the Triceps Kickback for Arm Size]

Om zijn beweegredenen achter de overstap naar de Men’s Open uit te leggen, beweert Lunsford dat hij de wens had om massa op te bouwen.

“Ik voelde gewoon dat mijn lichaam wilde groeien”, zei Lunsford. “Na het behalen van de 212 Mr. Olympia-titel vorig jaar (2021), nam ik een korte pauze, maar ik wilde gewoon elke dag beter worden. Voor mij was het alsof we iets bereikt hadden, en nu wil ik zien hoeveel beter ik kan zijn. Dus ik wilde gewoon niet stoppen.”

In de nasleep van zijn 212 Olympia-overwinning merkte Lunsford op dat hij hard bleef trainen en aankwam, wat hij ook deed om de groei te verminderen.

“Na de Olympia bleef ik trainen, gezond eten, cardio doen en me goed voelen, maar ik begon aan te komen”, zei Lunsford. “Ik probeerde mijn gewicht onder de 240 pond te houden, en als we maximaal 240 pond konden halen, zouden we goed zijn.”

[Related: Workout Splits Explained — How They Work and Why You Need Them]

Lunsford en Rambod weten dat ze met Elssbiay, Walker, Labrada en Curry zwaar zullen sleeën in een competitieve divisie. Om zich voor te bereiden op de lei van elite-collega’s, verduidelijkte Rambod de volgende stappen van de bodybuilder, die veel gericht zal zijn op het voorbereiden van zijn bovenlichaam.

“Voor hem [Lunsford], het gaat om zijn rug, zijn borst, zijn schouders, zijn armen en zijn uiterlijke beweging blijven groeien,’ zei Rambod. “Zijn benen gaan er nu sterker uitzien.”

Wat betreft de reden waarom Lunsford uiteindelijk naar de Men’s Open wilde gaan, was gewichtsfluctuatie niet de enige reden per Rambod. Het antwoord is simpel: Lunsford wil in het gezelschap zijn van groten aller tijden.

“Derek [Lunsford] wilde de Sandow Trophy winnen [in the Open division] en wees zoals Arnold Schwarzenegger, Lee Haney, Jay Cutler, Phil Heath – allemaal,” zei Rambod. “Het gaat erom wat je einddoel is en wat je droom om te winnen is.”

Als Lunsford de Mr. Olympia zou winnen, zou hij de eerste man zijn die twee Sandows wint in twee Olympia-divisies. De 2022 Mr. Olympia zal plaatsvinden in Las Vegas, NV, van 16-18 december 2022.

Uitgelichte afbeelding: @dereklunsford op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart