Bodybuilding-legende Lou Ferrigno houdt zijn buikspieren geript op 70-jarige leeftijd

Op een bepaald moment is het misschien niet gemakkelijk om je conditie na een bepaalde leeftijd op peil te houden. Dat doel lijkt niet zo streng voor bodybuilding-legende en Hollywood- en televisie-icoon Lou Ferrigno.

Op 28 september 2022 deelde Ferrigno een post op zijn Instagram waar hij zijn shirt omhoog houdt in een selfie om zijn strakke buikspieren te laten zien op 70-jarige leeftijd. Zoals hij in het bijschrift van zijn post schrijft, is Ferrigno “trots” om in staat zijn om “toegewijd” en in vorm te blijven na “58 jaar” training en competitie.

[Related: The Best Dumbbell Ab Workouts for a Stronger, Better-Looking Core]

Als bodybuilder concurreerde Ferrigno in de loop van twee decennia in een intermitterende capaciteit.

De eerste tentpole-overwinning van zijn carrière was een doorbraak in de 1973 International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) Mr. America. In datzelfde jaar zou Ferrigno de eerste van twee opeenvolgende IFBB Mr. Universe-titels winnen (1973-1974). Hij zou later de IFBB Mr. International-wedstrijd van 1974 winnen. Ferrigno maakte zijn Olympia-debuut tijdens de Mr. Olympia in 1974, waar hij als tweede zou eindigen na Arnold Schwarzenegger.

Het jaar daarop, 1975, behaalde Ferrigno een derde plaats achter respectievelijk Serge Nubret en de titelverdediger Schwarzenegger. Vanaf dat moment zou Ferrigno niet meer poseren op een officieel bodybuilding-podium totdat hij begin 40 was tijdens een 12e plaats op de Mr. Olympia in 1992. Hij zou zijn carrière afsluiten met een tweede plaats in de Master’s-divisie op de Olympia van 1994. Dat zou Ferrigno’s laatste bodybuildingwedstrijd zijn voordat hij op 43-jarige leeftijd formeel met pensioen zou gaan.

[Related: Bodybuilding Legend Flex Wheeler Will Receive 2023 Arnold Classic Lifetime Achievement Award]

Buiten de bodybuilding- en fitnesswereld zullen sommigen Ferrigno misschien herkennen vanwege zijn lange tijd beroemde rol als Dr. Bruce Banner in CBS’s De ongelooflijke Hulk van 1977-1982. De acteur heeft sindsdien zijn tijd als de Hulk hernomen in moderne cameo’s in Marvel’s filmische universum. In een verdere knipoog naar zijn lichaamsbouw speelde Ferrigno ook de gescheurde Romeinse god Hercules in een live-action-interpretatie van de mythologische figuur uit 1983. Ferrigno zou zichzelf spelen in een terugkerende rol in de CBS-sitcom De koning der koninginnen en in de komedie van 2009 Ik hou van je man naast acteurs Jason Segel en Paul Rudd.

Volgens IMDB blijft Ferrigno nog steeds actief in Hollywood en heeft hij op het moment van schrijven 70 acteercredits op zijn naam staan. Hij is momenteel de film aan het filmen Kluizenaarwaar hij het gelijknamige personage speelt.

Voor een bodybuilding- en Hollywood-legende als Ferrigno lijkt het alsof het leven nooit stopt met bewegen op warpsnelheid.

Uitgelichte afbeelding: @theofficiallouferrigno op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart