Powerlifter Jamal Browner maakt deadlifts een historische 500 kilogram (1.102 pond) in training

Slechts enkele dagen na een recordbrekend optreden op de USPA Raw Pro 2022, heeft powerlifter Jamal Browner zichzelf misschien net overtroffen met een nieuw opmerkelijk staaltje kracht.

Op 29 september 2022 veroverde Browner tijdens een trainingssessie een ruwe traditionele deadlift van 500 kilogram. Hij is de vierde bekende persoon die op film minstens zoveel gewicht optilt. De atleet van 110 kilogram gebruikte een sumo-houding en bovenhandse greep en droeg een hijsband en hijsbanden om te helpen bij de historische trekkracht.

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Het historische karakter van Browner’s deadlift trok natuurlijk de aandacht van meer dan een paar figuren in krachtsporten. Browner ontving opmerkelijke variaties van lof van mensen zoals tweevoudig International Powerlifting Federation (IPF) wereldkampioen (2019, 2021) Russell Orhii, powerlifters Bobb Matthews en Ernie Lillibridge Jr., 2016 Europe’s Strongest Man (ESM) Laurence Shahlaei, en sterke man Rob Kearney.

Browner’s deadlift plaatst hem ook in een exclusieve club in krachtsporten. Hij sluit zich aan bij drie atleten die de afgelopen jaren minstens 500 kilogram voor de camera hebben getrokken.

De 2017 World’s Strongest Man (WSM) kampioen Eddie Hall was de eerste die minstens zoveel gewicht deadlift toen hij het teken zette als het sterke wereldrecord op de 2016 World Deadlift Championships (WDC) in Leeds, Engeland.

Ongeveer een jaar later breidde de WSM-winnaar Hafthor Bj√∂rnsson van 2018 het record uit toen hij tijdens de World’s Ultimate Strongman “Feats of Strength”-serie in 2020 een deadlift van 501 kilogram aflegde. Echter, omdat Hall zijn deadlift bereikte tijdens een goedgekeurde neutrale wedstrijd terwijl Bj√∂rnsson zijn deadlift deed in zijn persoonlijke sportschool in Reykjavik, IJsland, geloven leden van de sterke wereld nog steeds dat Hall het offici√ęle wereldrecord heeft.

Een paar jaar later, eind april 2022, werd de Poolse atleet Krzysztof Wierzbicki de eerste powerlifter die ooit minstens 500 kilogram deadlift toen hij 502,5 kilogram (1.108 pond) trok tijdens een geregistreerde trainingssessie. Op het moment van dit schrijven, De deadlift van Wierzbicki is de zwaarst gefilmde bekende trekkracht in de geschiedenis. In tegenstelling tot Hall en Björnsson haalde Wierzbicki zijn trekkracht zonder een deadlift-pak. Omdat Wierzbicki riemen gebruikte, zou het niet hebben geteld in een gesanctioneerde wedstrijd.

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Browner volgt Hall, Bj√∂rnsson en Wierzbicki als vierde persoon die een traditionele deadlift van minstens 500 kilogram vanaf de vloer voltooit. Hij voegt zich bij de Wierzbicki als de tweede persoon die het zonder de hulp van een pak doet. Evenzo zou Browner’s trekkracht niet meetellen in een offici√ęle competitie vanwege zijn gebruik van riemen.

Afgezien van het verbreken van het wereldrecord, is de volgende belangrijke deadlift-prestatie misschien om te zien wie 500 kilogram kan trekken zonder het gebruik van riemen. Browner, Wierzbicki en hun leeftijdsgenoot Danny Grigsby – de eerste powerlifter die een ruwe deadlift van meer dan 1.000 pond wist te veroveren in een full power-meet – zullen ongetwijfeld allemaal grote factoren zijn in die race.

Uitgelichte afbeelding: @jamal_b15 op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart