Bodybuilding Legend Flex Wheeler ontvangt 2023 Arnold Classic Lifetime Achievement Award

Aan het einde van de 20e eeuw was Ken “Flex” Wheeler een icoon voor bodybuilding. Jaren na het einde van zijn competitieve carri√®re staat hij op het punt nog een eer te ontvangen die zijn plaats in de geschiedenis van de kracht- en fitnesssport markeert.

Op 25 september 2022, tijdens de laatste dag van het Arnold Sports Festival UK, kondigden promotors aan dat: Wheeler zal de 2023 Arnold Classic Lifetime Achievement Award ontvangen. De onthulling van zijn eer werd gedaan tijdens de finale van de 2022 Arnold Classic (AC) UK bodybuilding competitie met de levende legende aanwezig. Het icoon krijgt officieel de gewaardeerde prijs tijdens een ceremonie die zal plaatsvinden rond de tijd van de Arnold Classic 2023 in Columbus, OH, in maart volgend jaar.

[Related: Everything You Need to Know About How to Burn Fat]

De Arnold Classic Lifetime Achievement Award, voor het eerst toegekend in 2000 aan Joe Weider, is een erkenning van de significante bijdrage van een individu aan bodybuilding en de algemene fitnesswereld. De winnaars varieerden van bodybuildinglegendes zoals Frank Zane (2003) en Bill Pearl (2004) tot Hollywood-wedstrijden zoals Sylverster Stallone (2010) en World Wrestling Entertainment’s (WWE) Paul Michael Levesque of “Triple H.”

Wheeler’s eer komt ongetwijfeld deels voort uit een indrukwekkende prestatie als bodybuilding-titan. De hoogtepunten van Wheeler’s competitieve verzorger zijn zijn vier Arnold Classic-titels (1993, 1997-1998, 2000). Met name was Wheeler drie keer tweede in Mr. Olympia (1993, 1998-1999), maar hij stond nooit op het podium.

Na jaren weg te zijn geweest, maakte een 51-jarige Wheeler zijn laatste competitieve optreden in de Classic Physique-divisie tijdens de Mr. Olympia 2017. Hij zou op de 15e plaats eindigen in de wedstrijd, waar nu tweevoudig Classic Physique-kampioen Breon Ansley de eerste van zijn grote titels veroverde.

Wheeler heeft door de jaren heen met verschillende gezondheidsproblemen te maken gehad. Zo kreeg hij in 2003 een niertransplantatie. Later, in 2020, zou hij een rechterbeenamputatie krijgen vanwege levensbedreigende problemen met de bloedsomloop. Wheeler zou in 2020 de inaugurele Olympia and Inspiration Courage Award ontvangen, die wordt uitgereikt aan een persoon die een voorbeeld is van moed bij tegenslag. De legende besteedt nu een groot deel van zijn tijd aan coaching en werkt vaak rechtstreeks samen met de winnaar van 2022 AC UK en rijzende ster Andrew Jacked.

[Related: Try These 3 Air Bike Workouts for Conditioning, Fat Loss, and More]

Op het moment van schrijven heeft Wheeler nog niet gereageerd op het nieuws dat hij de 2023 Arnold Classic Achievement Award in het openbaar heeft ontvangen. In plaats daarvan lijken zijn sociale media vol te staan ‚Äč‚Äčmet verschillende foto’s en clips over persoonlijke fitnessverantwoordelijkheid en beknopte vieringen van atleten waarmee hij werkt. Er is misschien geen beter bewijs waarom Wheeler in maart deze bodybuilding- en fitness-eer krijgt.

Uitgelichte afbeelding: @arnoldsportsuk op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart