Bekijk Powerlifter Shahram Saki (120KG+) Squat van meer dan 1.000 pond rauw

De powerlifting-bol zou er goed aan doen aandacht te schenken aan Shahram Saki wanneer hij in een squatrek stapt. Zijn laatste krachtprestatie die zijn beenkracht demonstreert, is een van de beste van de atleet tot nu toe.

Op 21 augustus 2022 deelde de Iraanse atleet beelden van zichzelf op Instagram het vastleggen van een onbewerkte back squat van 460 kilogram (1,014.3-pond) tijdens een trainingssessie om een ​​nieuw persoonlijk record (PR) te noteren. Saki gebruikte hijsbanden, droeg een hijsband en had kniemouwen aan terwijl hij de gehurkte figuur vastlegde.

[Related: How to Do the Bulgarian Split Squat for Leg Size, Strength, and Mobility]

Volgens Powerlifting openen, als Saki deze ruwe squat zou overdragen aan een officiële competitie, zou het de op twee na zwaarste ooit zijn en Craig Foster overtreffen (457,5 kilogram / 1,008,6 pond). Alleen Jezza Uepa (470 kilogram/1.036,1 pond) en Ray Williams (489,9 kilogram/1.080,2 pond) zouden hogere officiële raw squats hebben.

460 kilogram rauw, ik ben geboren om vergelijkingen te doorbreken.

Saki’s nieuwe raw squat-figuur is 20 kilogram (44 pond) meer dan zijn beste wedstrijd aller tijden. De deelnemer kraakte medio april een Aziatisch powerlifting-record van 440 kilogram (970 pond) op de 2022 Iran Bodybuilding Federation (IranBBF) National Classic Powerlifting & Bench Press Championships. Diezelfde wedstrijd zag Saki uiteindelijk een totaal van 1.025 kilogram (2.259,7 pond) scoren – de hoogste in de geschiedenis van de Aziatische powerlifting.

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Hoe indrukwekkend Saki’s rauwe squat ook is, het lijkt niet gerelateerd aan aankomende wedstrijden. Op het moment van schrijven heeft Saki geen indicatie gegeven wanneer hij de volgende keer op een gesanctioneerd hefplatform zal verschijnen.

Dat gezegd hebbende, maakt de powerlifter er meestal een gewoonte van om zijn voortgang en prestaties te laten zien met regelmatige updates via zijn Instagram-profiel. De laatste tijd lijkt Saki zich vooral te hebben gericht op het verbeteren van zijn squat. Recente opmerkelijke sessies zijn onder meer een raw squat double van 430 kilogram (947,8 pond) vanaf half augustus en een raw squat van 470 kilogram (1036,1 pond) met wraps van eerder in de maand.

[Related: How to Do the Kettlebell Swing for Explosive Power, Strength, and Conditioning]

Onder een litanie van prestaties, ving Saki een 510 kilogram (1,124,36-pond) rauwe squat met wraps in een training begin mei 2022. Hoewel sommigen de diepte van Saki’s squat misschien twijfelachtig vonden omdat hij niet noodzakelijkerwijs de powerlifting-competitiestandaard bereikte van lager dan parallel – die prestatie was vijf kilogram (11 pond) meer dan Daniel Bell’s huidige record voor raw with wraps.

In het snelle tempo dat Saki blijft maken met zijn gehurkte rug en algehele beenkracht, kan hij dat record officieel maken wanneer hij weer concurreert.

Uitgelichte afbeelding: @shahram_power_lor op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart