Bekijk de 54-jarige Stan Efferding, voltooi een deadlift met een snelheid van 725 pond

Stan Efferding bouwde zijn krachtsportcarrière op veelzijdigheid. De 54-jarige atleet is een competitieve powerlifter en is als professionele bodybuilder lid van de International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB). Het is de voormalige powerlifting-niche waar Efferding onlangs zijn kracht demonstreerde.

Op 3 oktober 2022 plaatste Efferding een video op zijn Instagram-pagina waar hij veroverde een ruwe deadlift van 328,8 kilogram (725 pond). De prestatie is misschien vooral opmerkelijk omdat: Efferding gebruikte een speed pull, waarbij het doel is om de geladen halter zo snel mogelijk van de grond te krijgen. Voor zijn deadlift plaatste de atleet zijn voeten in een smalle houding, gebruikte een gemengde greep en had geen andere uitrusting aan, hoewel er mogelijk een hijsriem onder zijn shirt zat.

[Related: The 10 Best Dumbbell Exercises to Hit Your Lats]

Als een opmerkelijke figuur in de krachtsportgemeenschap trok Efferding’s speed pull deadlift op 54-jarige leeftijd de aandacht van een paar gewaardeerde leeftijdsgenoten. De opmerkingen van zijn Instagram-post bevatten wisselende gratis woorden van 100-kilogram squat-wereldrecordhouder Joe Sullivan, powerlifter Ernie Lillibridge Jr en sterke man / powerlifting-legende Nick Best.

De kracht van Efferding zou niemand moeten verbazen die door de jaren heen aandacht heeft besteed aan zijn heldendaden.

Volgens Powerlifting openenEfferding begon in mei 1995 in een of andere hoedanigheid te concurreren op gesanctioneerde hefplatforms. Hoewel de atleet sinds de 2013 Southern Powerlifting Federation (SPF) March Madness niet meer heeft deelgenomen, kan hij nog steeds bogen op acht overwinningen in negen officiële powerlifting-optredens. Hij is ook de huidige 125-kilogram herengewichtsklasse en Masters 40-44 raw bench press en totale wereldrecordhouder. Efferding behaalde die recordpers van 275 kilogram (606,3 pond) en dat recordtotaal van 1010 kilogram (2.226,6 pond) tijdens de SPF California State Championships 2011.

Dit zijn de beste ruwe liften van Efferding’s powerlifting-carrière:

Stan Efferding | Bests van onbewerkte competitie aller tijden

  • Hurken — 388,3 kilogram (854,3 pond)
  • Bankdrukken — 275 kilogram (606,3 pond)
  • Deadlift — 380 kilogram (837,8 pond)
  • Totaal — 1.012 kilogram (2.226,6 pond)

[Related: How to Do the Hack Squat — Benefits, Variations, and More]

Als bodybuilder was Efferding ook niet traag.

Het vroege hoogtepunt van de carrière van de inwoner van Portland, OR was misschien een overwinning in de Mr. Oregon uit 1991. Hij volgde die prestatie uiteindelijk met back-to-back tweede plaats resultaten op de 1996-1997 Emerald Cup. Na een onderbreking van bijna 10 jaar keerde de 38-jarige Efferding terug naar bodybuilding in 2006, toen hij in 2006 de Seattle Emerald Cup won in de superzwaargewichtklasse (meer dan 225 pond).

Efferding zou in 2009 eindelijk zijn IFBB Pro Card verdienen, die hij tijdens de Masters Nationals Bodybuilding Championships van 2009 vertaalde in een eerste plaats in de superzwaargewichtklasse. Het jaar daarop, in 2010, verdiende de titel van 2010’s sterkste bodybuilder ter wereld toen hij 285,4 kilogram (628 pond) op de bank drukte en 363,6 kilogram (800 pond) deadlift voor een duw- en trektotaal van 649 kilogram (1.428 pond).

Efferding’s laatste competitieve bodybuilding-optreden was toen hij de 12e plaats behaalde in de Men’s Open-divisie op de 2012 IFBB Flex Pro.

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Tegenwoordig, zonder wedstrijden in beeld, besteedt Efferding een groot deel van zijn tijd aan zijn persoonlijke krachttraining, aangezien zijn sociale media vol staan ​​met clips van heavy lifts. Hij is ook de oprichter van ‘The Vertical Diet’, een boek- en voedingsbenadering die hij in 2021 samen met Dr. Damon McCune heeft opgericht/geschreven.

Zelfs in onofficiële competitieve pensionering heeft Efferding, een van de meest prominente figuren van krachtsporten, een manier gevonden om impact te blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: @stanefferding op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart