Bekijk 18-jarige Powerlifter Jalen Faulk Squat 661 pond voor een nieuwe PR

In de powerlifting-rangen is Jalen Faulk misschien wel een van de grotere opkomende namen om in de gaten te houden. De 18-jarige atleet liet zien waarom met een recent fenomenaal staaltje beenkracht.

Op 1 oktober 2022 plaatste Faulk een video op zijn Instagram waarin hij tijdens een trainingssessie een back squat van 300 kilogram (661,4 pond) rauw met wraps voltooide. Faulk droeg ook een hijsband en kniekousen. Volgens het bijschrift van zijn bericht, de duizelingwekkende squat is een nieuw persoonlijk record (PR).

Hoewel het een onofficiële prestatie is, is deze training-squat 19,8 kilogram (43,7 pond) meer dan Faulk’s beste van 280 kilogram (617,3 pond) aller tijden. De atleet van 100 kilogram bereikte dat cijfer tijdens een optreden op de tweede plaats in de Men’s Collegiate Division tijdens de 2022 USA Powerlifting (USAPL) Collegiate Nationals.

[Related: Back Squat Vs. Front Squat: Which, When, and Why]

Faulk’s verheven kraakpand houdt verband met zijn voorbereiding op een aanstaande wedstrijd medio oktober 2022. Hetzelfde kan gezegd worden voor een deadlift PR van 344,7 kilogram (760 pond) van eind september 2022. De laatste lift trok de aandacht van mede-powerlifter van 100 kilogram en 2022 Mega Nationals-kampioen Bobb Matthews, die aan Faulk schreef in de opmerkingen van die post en zei hem: “Ik denk dat jij de volgende bent.”

Met name voor een atleet die alleen onder de USAPL-paraplu heeft getild, heeft Faulk op het moment van schrijven niet gespecificeerd in welke wedstrijd hij binnenkort zal verschijnen. Er zijn een aantal wedstrijden op de USAPL-kalender die plaatsvinden van 15-16 oktober 2022 – de datums die overeenkomen met Faulk’s plagende bijschrift van “14 dagen” en andere recente posts op sociale media.

Volgens Powerlifting openen, Faulk is sinds februari 2021 een competitieve powerlifter. Als deelnemer van toen 93 kilogram won Faulk zijn debuut op de USAPL High School Barbell Bash 2021 terwijl hij deelnam aan de Men’s Teenage-divisie. Op het moment van publicatie van dit artikel heeft hij alleen maar rauw gestreden en heeft hij zes keer gewonnen terwijl hij in slechts één keer op de tweede plaats eindigde.

Hier is een overzicht van de volledige carrièreresultaten van Faulk tot nu toe:

Jalen Faulk | Volledige carrièreresultaten

 • 2021 USAPL High School Barbell Bash (tiener) – Eerste plaats
 • 2021 USAPL High School en Teen National Championships (Teenage/Varsity) – Eerste plaats
 • 2021 USAPL Warrior Collegiate Open (Collegiale) – Eerste plaats
 • 2021 USAPL Midwest Collegiate Regionals (Collegiale) – Eerste plaats
 • 2022 USAPL collegiale onderdanen (collegiale) – Tweede plaats
 • 2022 USAPL Nebraska State Powerlifting Championships (tiener) – Eerste plaats

Hier is een overzicht van Faulk’s beste prestaties aller tijden:

Jalen Faulk | Bests van onbewerkte competitie aller tijden

 • Hurken — 280 kilogram (617,3 pond)
 • Bankdrukken — 185 kilogram (407,8 pond)
 • Deadlift — 328,2 kilogram (722 pond)
 • Totaal — 784,1 kilogram (1.725,1 pond)

[Related: Workout Splits Explained — How They Work and Why You Need Them]

Welke wedstrijd Faulk ook doet in oktober, als het in lijn is met zijn prestaties uit het verleden, dan zal deze jonge powerlifter misschien nog wat meer aandacht trekken in de sport.

Uitgelichte afbeelding: @jj.fau1k op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart