Flex Wheeler denkt dat Andrew Jacked Big Ramy kan duwen voor de 2022 Mr. Olympia

Chinedu Andrew Obieaka, ook bekend als “Andrew Jacked”, is nog maar een tijdje in het competitieve bodybuildingcircuit. Maar na het winnen van zijn eerste twee International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) Pro League-wedstrijden, de 2022 Texas Pro en 2022 Arnold Classic UK, wordt Jacked beschouwd als een opkomende superster. Met een legendarische bodybuilder aan zijn zijde, gaat de atleet in december voor een van de topuitdagingen van de sport.

Op 29 september 2022, tijdens een interview met Olympia-jurylid Terrick El Guindy en Bob Cicherello (“Bob Chick”) op Olympia TV op YouTube bespraken Jacked en zijn coach, viervoudig Arnold Classic-kampioen Ken “Flex” Wheeler, de aanstaande 2022 Mr. Olympia. (Opmerking: Jacked’s voedingsdeskundige George Farah was ook aanwezig als onderwerp.) Een van de meer relevante onderwerpen waren hoe Wheeler denkt over de komende competitie en Jacked’s kansen tegen tweevoudig regerend kampioen Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay.

[Related: The 10 Best Dumbbell Exercises to Hit Your Lats]

Er was een tijd dat Jacked een onbekende entiteit was. Daarna verdiende hij begin maart zijn Pro Card bij de Arnold Classic Amateur in 2022 en won hij zijn eerste twee IFBB Pro League-wedstrijden. In zo’n korte tijd is hij, ondanks zijn onervarenheid, al flink doorgegroeid. Dit succes, ondanks Jackeds onervarenheid als IFBB Pro League-atleet, doet Wheeler geloven dat Jacked een ontluikende bodybuilding-titan is.

“Ik heb waarschijnlijk meer dan 40 keer als amateur deelgenomen voordat ik zelfs maar in de National Physique Committee kwam [NPC] omdat ik terug was in de Amateur Athletic Union [AAU] dagen. Ik was aan het leren. Ik was me aan het ontwikkelen,’ zei Wheeler, terwijl hij zijn carrière vergeleek met die van Jacked. “Maar als je kijkt naar Andrew [Jacked], een NPC-show, dat is het. Kijk hoeveel hij is veranderd sinds zijn Arnold Amateur-debuut en kijk hoeveel hij is veranderd tijdens de show in Texas. Dan, in een kwestie van minder dan twee maanden, iets meer dan twee maanden, hoeveel hij is veranderd toen hij naar de Arnold Classic ging [UK].”

In de context van een opgestapeld Olympia-veld met Elssbiay, Brandon Curry, Hadi Choopan, Nick Walker, Hunter Labrada en Derek Lunsford, denkt Wheeler dat Jacked nog een ander belangrijk voordeel heeft: minder slijtage aan zijn lichaam.

“Hij [Jacked] heeft minder kilometers dan welke concurrent dan ook waar hij ooit tegen zal strijden of ooit tegen zal strijden,’ legde Wheeler uit. ‘Dat daar vertelt je het potentieel van deze jongeman. Omdat niemand, zelfs ik niet, in zo’n korte tijd heeft gedaan wat hij heeft gedaan. Dat is verdomd eng.”

[Related: How to Do the Hack Squat — Benefits, Variations, and More]

Wat betreft Jackeds kansen om de Olympia daadwerkelijk te winnen en Elssbiay omver te werpen, denkt Wheeler dat er een opening is onder de juiste omstandigheden. Zelfs met Elssbiay die onlangs aan het einde van zijn laagseizoen maar liefst 337 pond woog, kon de deur worden opengebroken.

“Ramy is de te verslaan persoon”, bood Wheeler als disclaimer aan. ‘Maar nu krijg je jongens die tegen hem strijden die groter zijn dan hij en zijn massa evenaren. Ik ga ruzie maken en misschien zeggen, ik doe aardig, maar hij [Jacked] heeft mogelijk een betere symmetrie en balans dan hij [Elssbiay] heeft.”

Zelfs als Jacked dit jaar geen hoge verwachtingen haalt door Elssbiay te verslaan, lijkt er weinig twijfel te bestaan ​​dat Wheeler denkt dat Jackeds talent hem klaargestoomd heeft om een ​​van de volgende belangrijke wedstrijden van bodybuilding te worden. Op de lange termijn is het voorlopig de beste gok of de concurrent die belofte waarmaakt.

De 2022 Mr. Olympia vindt plaats op 16-18 december 2022 in Las Vegas, NV.

Uitgelichte afbeelding: @andrewjacked op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart