CrossFit kondigt nieuwe competitiekaart aan, andere wijzigingen voor seizoen 2023

Over slechts een paar maanden begint het volgende CrossFit-seizoen met de lancering van CrossFit Open in 2023 op 16 februari 2023. Voordat het seizoen begint, zullen echter delen van de algehele opzet verschuiven. Op 11 oktober 2022, via een persbericht, CrossFit HQ heeft verschillende nieuwe wijzigingen aangekondigd die zullen worden geïmplementeerd voor het competitieve seizoen van 2023.

[Related: The Best HIIT Workouts with Bodyweight, with Kettlebells, and More]

Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten van de wijzigingen in de CrossFit-campagne van 2023.

Nieuwe competitiekaart

Volgens de aankondiging van CrossFit HQ zullen atleten strijden in regio’s op basis van hun land van staatsburgerschap, te beginnen met de CrossFit Open en door te gaan tot de kwartfinales en halve finales. In de tussentijd, alle individuen of teams in Noord-Amerika worden verdeeld in regio’s in het oosten en het westen.

Dit zijn de zeven competitieve regio’s over de hele wereld voor 2023 CrossFit:

 • Noord-Amerika West
 • Noord-Amerika Oost
 • Zuid-Amerika
 • Europa
 • Azië
 • Afrika
 • Oceanië

Het belangrijkste doel van deze wijzigingen is: om de respectievelijke deelnemers een idee te geven van de regio en het pad dat ze moeten kiezen om door te gaan naar de CrossFit Games van 2023 in Madison, Wisconsin.

Gestandaardiseerde programmering

Elke wedstrijd in de halve finale heeft een gestandaardiseerde programmering voor alle atleten die doorgaan naar de CrossFit Semifinals van 2023. Dit is een verschuiving van de CrossFit-halve finales van 2022, die slechts twee gestandaardiseerde trainingen hadden. Hetzelfde sentiment zal gelden voor de rest van het CrossFit-seizoen, dat ook gestandaardiseerd zal worden.

[Related: How to Do the Kettlebell Swing for Explosive Power, Strength, and Conditioning]

Kwartfinales

De enige belangrijke verandering in het kwartfinalegedeelte van het CrossFit-seizoen van 2023 is dat: 2023 heeft slechts twee indieningsvensters. De campagne van 2022 had drie indieningsvensters. In aanmerking komende atleten kunnen echter kiezen aan welke kwartfinale ze willen deelnemen.

Halve finales

Eenmaal in het halve finale-gedeelte zullen er twee halve finales zijn in Noord-Amerika, één in Europa en andere organisatoren voor de regio’s die op de kaart staan. In totaal zijn er zeven halve finales met een “gegarandeerd” aantal CrossFit Games-ligplaatsen.

Hier is hoe de kwalificatieplekken zullen uitschudden volgens de aankondiging van CrossFit HQ:

 • De boven 60 Individuele Damesatleten, de top 60 Individuele mannen atleten, en de top 40 Teams zullen strijden in de Noord-Amerikaanse Oost-, Noord-Amerikaanse West- en Europese halve finales.
 • De top 30 Individuele Damesatleten, Individuele Herenatleten en de top 20 Teams zullen strijden in elk van de halve finales in Afrika, Azië, Oceanië en Zuid-Amerika.
 • De top 40 Individuele Dames atleten, Individuele Heren atleten, boven 38 Teams, en de top 10 atleten in elke leeftijdsgroep kwalificeren zich voor de CrossFit Games van 2023.

Geen kwalificatie voor de laatste kans meer

De kwalificatie voor de laatste kans die de resterende deelnemers aan de CrossFit Games heeft bepaald zal er niet meer zijn in 2023. In plaats daarvan worden eventuele resterende plaatsen in de CrossFit Games van 2023 bepaald door een rangschikkingssysteem van de halve finales op basis van de sterkte van het veld van die competitie. Op het moment van schrijven is er geen woord over hoe de sterkte van een veld zal worden berekend.

[Related: How to Do the Push-Up — Benefits, Variations, and More]

Geschiktheid voor teams

Wat betreft de Teams tijdens het CrossFit-seizoen van 2023, alle atleten die in de categorie Teams strijden, moeten nog steeds als Individueel deelnemen aan de Open. Wanneer de Open is afgelopen, kiezen teams groepen van zes personen met vier vaste spelers en twee plaatsvervangers.

Er zal ook zijn nieuwe geschiktheidsvereisten voor adaptieve atletenhoewel die details op het moment van publicatie van dit artikel niet beschikbaar zijn.

Zelfs met deze nieuwe veranderingen over de hele linie, zou het CrossFit-seizoen van 2023 weer een doozy moeten zijn.

Uitgelichte afbeelding: @crossfitgames op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart