5 gezondheidsvoordelen van fitnesstrackers

Fitness-trackers bestaan ā€‹ā€‹al sinds Thomas Jefferson begon te sleutelen aan zijn horloge om zijn stappen te tellen.1 Afgezien van de caloriebewuste Founding Fathers, zijn wearables zoals Fitbit en Apple Watch de afgelopen tien jaar veelgebruikte accessoires geworden voor veel sporters. Zelfs als je nog geen speciale fitnesstracker hebt gekocht, telt je telefoon nu waarschijnlijk je stappen.

Laten we, gezien hoe alomtegenwoordige wearables zijn geworden, eens nader kijken naar de gezondheidsvoordelen van fitnesstrackers en hoe deze handige apparaten uw trainingsroutine kunnen verbeteren.

#1 Motivatie behouden om te sporten

Terwijl sommigen van ons hard-wired workoutmachines zijn die nooit een dag in de sportschool missen, hebben vele anderen dat extra beetje verantwoordelijkheid nodig om een ā€‹ā€‹gezond trainingsschema te behouden. Een draagbare fitnesstracker kan als een kleine coach zijn die u om uw pols vastmaakt en u eraan herinnert dat u zich aan uw fitnessdoelen moet houden.

Deze stukjes motiverende gegevens zijn onder meer:

 • Uw dagelijkse stappen volgen
 • Je verbrande calorieĆ«n optellen
 • Uw trainingsprestaties opnemen

Onderzoek heeft aangetoond dat motivatie en verantwoordelijkheid de meest betrouwbare voordelen zijn van het gebruik van een draagbare fitnesstracker.2

Of je nu een ochtend- of avondtraining hebt, het beĆ«indigen van een training is een lonende ervaring, maar er is iets extra bevredigend aan het einde van een sessie (of je nu alleen traint of groepslessen) en laat je fitnesstracker je vertellen dat je net je vorige beste tempo hebt verslagen. Naast motivatie om je doel te bereiken, helpt de fitnesstracker ook om de vraag te beantwoorden: “Hoeveel herhalingen moet ik doen?”

#2 Hartslag bijhouden

Maar hoi, speedster – vertraag daar. Soms kan het streven om je best te doen, betekenen dat je verder gaat dan wat gezond is. U moet ook rekening houden met de gezondheid van uw hart. Een van de andere voordelen van een fitnesstracker is dat je ze kunt gebruiken als hartslagmeter. Je tracker laat je weten of je te hard gaat – of niet hard genoeg.

Uw wearable berekent dit waarschijnlijk voor u, maar ter herinnering: uw maximale hartslag wordt bepaald door uw leeftijd af te trekken van 220.3 Dus als je bijvoorbeeld 40 jaar oud bent, komt je maximale hartslag uit op 180.

De basisrichtlijnen voor een gezonde hartslag tijdens inspanning zijn:

 • Matige intensiteit: 50% ā€“ 70% van je maximale hartslag.
 • Hoge intensiteit: 70% ā€“ 85% van je maximale hartslag.

Als je elke training nadert, onthoud dan dat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren. Fitness-trackers zijn een handig hulpmiddel, maar jij uiteindelijk moet beoordelen welk niveau van lichaamsbeweging veilig en gezond is voor uw lichaam.

#3 Slaapschema’s bewaken

Onze fitness-tracking-apparaten stoppen niet met werken alleen maar omdat we klaar zijn met sporten. Draagbare fitnesstrackers kunnen ook worden gebruikt om onze slaapschema’s vast te leggen. De meeste apparaten doen dit door verschillende statistieken te meten, zoals je hartslag en beweging gedurende de nacht. Ze kunnen dan beoordelen of we genoeg slaap krijgen – en of die slaap rustgevend of onrustig is.

Aandacht besteden aan je slaapgewoonten is een vaak over het hoofd gezien onderdeel van een gezonde levensstijl. En als je een fitnesstracker draagt, kan deze je zelfs verantwoordelijk houden als je uit bed kruipt voor die middernachtsnack…

#4 Calorieƫn tellen en je aan een dieet houden

Alle draagbare fitnesstrackers – en zelfs de meeste telefoons – bieden programma’s voor het tellen van calorieĆ«n die detecteren hoeveel calorieĆ«n je op een bepaald moment verbrandt door de statistieken van je lichaam te controleren. Hoewel het goed is om te weten hoeveel calorieĆ«n je hebt verbranden tijdens het sporten is het net zo handig om te weten hoeveel calorieĆ«n u verbruikt, vooral als een van uw fitnessdoelen afvallen is.

Fitness-trackers kunnen lijners helpen om te registreren wat ze eten. Veel bieden barcodescanners die calorieƫn rechtstreeks in uw tracker invoeren vanuit de gezondheidsinformatie van een pakket.

En vergeet water niet! Fitnesstrackers kunnen ook worden gebruikt om het waterverbruik te registreren, zodat sporters gehydrateerd blijven. Onthoud dat onze gezonde hydratatieniveaus zijn:4

 • Ongeveer 92-124 oz per dag

#5 Toezicht houden op medische aandoeningen

Fitnesstrackers kunnen meer zijn dan alleen je persoonlijke highscore verbeteren of calorieƫn tellen. Ze kunnen zelfs een zeer reƫle impact hebben op mensen met medische aandoeningen. Veel fitness-tracking-apparaten kunnen:

 • Stuur onregelmatige hartslagwaarschuwingen naar mensen met hartaandoeningen (handig voor mensen die hun RPE versus hartslag controleren)
 • Monitor glucosespiegels (indien geĆÆntegreerd met een ander apparaat) voor mensen met diabetes
 • Stuur een melding als je een ongeluk krijgt tijdens het sporten

Blijf verbonden bij Chuze Fitness

Bij Chuze, zijn we van mening dat technologie een nuttig hulpmiddel kan zijn om onze sportgemeenschap te helpen het meeste uit hun trainingen te halen. Daarom hebben we de iChuze Fitnesservaring. Met een heleboel virtuele lessen beschikbaar – van cardio-kickboksen tot meditatie – kun je je hele wellness-ervaring aanpassen. Ons dynamische platform synchroniseert zelfs met je Apple Watch voor verbeterde fitnesstracking.

En vergeet de Chuze-app niet, je fitnessmaatje in zakformaat. Omdat we verschillende faciliteiten in verschillende staten hebben, is het gemakkelijk om “iChuze . te vinden sportscholen bij mij in de buurtā€. En om je extra gemotiveerd te krijgen om te sporten, hebben we zelfs een afspeellijst waar je naar kunt luisteren.

Met een beetje hightech-hulp om onze gegevens bij te houden, kunnen wij Chuzers ons concentreren op wat er echt toe doet: je lichaam, geest en hart.

Beoordeeld door:

Ani is de Vice President of Fitness bij Chuze Fitness en houdt toezicht op de afdelingen groepsfitness en teamtraining. Ze heeft een carriĆØre van meer dan 25 jaar achter de rug in clubmanagement, persoonlijke training, groepsoefeningen en instructeursopleidingen. Ani woont met haar man en zoon in San Diego, CA en houdt van hot yoga, snowboarden en alles wat met wellness te maken heeft.

bronnen:

 1. Forbes. Thomas Jefferson volgde zijn stappen lang voor de Apple Watch. https://www.forbes.com/sites/theodorecasey/2021/02/25/thomas-jefferson-tracked-his-steps-long-before-the-apple-watch/?sh=4b8b68a332e4
 2. Het American Journal of Medicine. Is er een voordeel voor patiƫnten die draagbare apparaten gebruiken, zoals Fitbit of gezondheidsapps op mobiele telefoons? Een systematische review. https://www.amjmed.com/article/S0002-9343(19)30553-4/pdf
 3. Mayo kliniek. Oefeningsintensiteit: hoe het te meten. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/in-depth/exercise-intensity/art-20046887
 4. Mayo kliniek. Water: hoeveel moet je elke dag drinken? https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/water/art-20044256#

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart