Strongman Nicolas Cambi scoort Circus Dumbbell Press wereldrecord van 285 pond

Op 1 oktober 2022, tijdens de 2022 America’s Strongest Man (ASM) U105KG, sterke man Nicolas Cambi vestigde een Circus Dumbbell Press World Record van 129,5 kilogram (285 pond). (Opmerking: deze Circus Dumbbell-variant was de Max Heavy Dumbbell.) Cambi’s record maakte deel uit van een algemene eerste plaats voor de atleet. Het is het achtereenvolgende jaar dat hij de wedstrijd heeft gewonnen. Cambi droeg tijdens de mijlpaal een hijsband, kniemouwen en een armmouw om zijn rechterpersarm.

Volgens Strongman Corporation, overtreft Cambi’s Circus Dumbbell Press World Record het vorige topcijfer met 75 pond. Cole Booth hield het afgelopen cijfer van 95,3 kilogram (210 pond) bij de 2018 TX Record Breakers.

[Related: How to Do the Triceps Kickback for Arm Size]

Om in een ruime positie te komen voor zijn zware halterlift, voerde Cambi een zogenaamde riemreiniging uit, waarbij hij de halter kort op zijn tilband liet rusten voordat hij hem in de positie voor het drukken boven zijn hoofd duwde. De tiltechniek leek hem in staat te stellen meer beenkracht te genereren bij de laatste pers, omdat de pers in twee segmenten werd gesplitst. Nadat hij bij de lock-out was ge√ęindigd, hield Cambi zijn halter net lang genoeg boven zijn hoofd terwijl hij wachtte op het offici√ęle groene licht – een signaal van de official.

Cambi’s onorthodoxe maar legale strategie om de halter van zijn riem te halen, trok de aandacht van medesterke Pa O’Dwyer. In de opmerkingen van de post van Cambi’s recordlift, vraagt ‚Äč‚Äčde Ierse atleet aan Cambi om te verduidelijken dat hij inderdaad zijn halter vanaf zijn riem heeft schoongemaakt. Na verdere bevestiging van Cambi te hebben ontvangen, maakte O’Dwyer voor de grap een verwijzing naar: De donkere ridderschrijven: “Sommige mensen willen gewoon de wereld zien branden, meester Wayne.”

[Related: The 10 Best Dumbbell Exercises to Hit Your Lats]

Cambi’s tweede opeenvolgende overwinning op de ASM U105 zet een succesvolle start van zijn ongeveer zesjarige carri√®re voort. Volgens Strongman Archief, het is de vierde overwinning in zijn carri√®re. Tot op heden, Cambi is er slechts √©√©n keer niet in geslaagd het podium te halen. Naast dit Circus Dumbbell Press Wereldrecord bezit de atleet ook de Block Press (141,5 kilogram/311,9 pond) en Log Lift (187 kilogram/412,3 pond) U105KG Wereldrecordcijfers. Hij behaalde beide tijdens de 2021 Clash at the Corral (CatC) -wedstrijd.

Hier is een overzicht van opmerkelijke resultaten sinds Cambi in maart 2015 begon te concurreren in Strongman:

Nicolas Cambi | Opmerkelijke Strongman-resultaten

  • Wereldkampioenschappen Arnold Amateur Strongman 2015 U105 – Vierde plaats
  • Sterkste man ter wereld 2017 (WSM) U105 – Tweede plaats
  • 2021 Clash aan de kust (CotC) – Eerste plaats
  • Wereldbeker Strongman 2021 (SWC) U105 – Derde plaats
  • 2021-2022 ASM U105 – Eerste plaats
  • 2021 WSM U105 – Eerste plaats

[Related: 10 Push-Up Variations for More Muscle and Strength]

Op het moment van schrijven heeft Cambi nog niet gezinspeeld op zijn volgende wedstrijd. De meeste van zijn recente posts op sociale media waren afkomstig van of waren verbonden met de ASM U105-competitie van 2022. Met weer een wereldrecord op zak, zou Cambi ervoor kunnen kiezen om een ‚Äč‚Äčtijdje van zijn prestatie te genieten. Dat wil zeggen, totdat het tijd is om een ‚Äč‚Äčandere grens te doorbreken.

Uitgelichte afbeelding: @cambidude op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart