Powerlifter Sherine Marcelle (90KG) squats 4 pond over het wereldrecord, twee keer, in training

Sherine Marcelle is een van de grootste powerlifters aller tijden, maar ze zal de rest van 2022 niet meedoen. In plaats daarvan, per a 6 juni post op haar Instagram, neemt de atleet van 90 kilogram de tijd weg van gesanctioneerde hefplatforms om haar vak te perfectioneren. Met elke nieuwe eye-opening prestatie op haar sociale media, lijkt het erop dat de herkalibratie van de training van de atleet vlot verloopt.

Op 28 augustus 2022 deelde Marcelle een Instagram-video van zichzelf terwijl ze 257,6 kilogram (568 pond) rauw hurkte voor twee herhalingen, terwijl ze een hijsriem en kniemouwen droeg. De demonstratie van beenkracht is: een nieuw persoonlijk record (PR) voor Marcelle en overtreft onofficieel het Raw World Record van Amanda Lawrence in de 90-kilogram-divisie met vier pond, vastgesteld op de 2020 USA Powerlifting (USAPL) Gainsgiving Open.

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Volgens het bijschrift van Marcelle’s Instagram-bericht was ze oorspronkelijk van plan om slechts één rep van de zware squat te doen. Maar omdat ze ‘geen fan was van de eerste rep’, besloot de atleet om er nog een te doen waarbij ze de squat lager nam om zichzelf uit te dagen.

Super dankbaar voor al mijn leeftijdsgenoten vandaag dat ze er meer voor mij waren dan voor mezelf. Dit hoofdstuk is het; dit hoofdstuk definieert mij als atleet en waar ik naartoe ga.

De uitdrukking van duidelijke vastberadenheid op Marcelle’s gezicht terwijl ze afweegt of ze nog een rep moet doen, zou alles kunnen zeggen over deze prestatie.

Volle vaart vooruit

Zelfs als ze een pauze neemt van de formele competitie, lijkt Marcelle haar ambities niet te vertragen. De powerlifter duwt zichzelf de laatste tijd gestaag in de sportschool met een snelle vooruitgang.

Eind augustus, in een voorloper van haar laatste beenkrachtprestatie, veroverde Marcelle een (249,9 kilogram) squat van 551 pond voor twee herhalingen. Slechts een paar dagen daarvoor voltooide Marcelle een deadlift PR van 229 kilogram (505 pond) zonder een hijsriem te dragen. En begin juni behaalde de atleet een squat van 297 kilogram (655 pond) met wraps – 6,8 kilogram (15 pond) meer dan het huidige wereldrecord van Crystal Tate.

Hier is een overzicht van Marcelle’s beste prestaties aller tijden:

Sherine Marcelle (90KG) | Bests van onbewerkte competitie aller tijden

  • Hurken — 245 kilogram (540,1 pond)
  • Bankdrukken -127,5 kilogram (281,1 pond)
  • Deadlift — 227,5 kilogram (501,5 pond) | Derde zwaarste squat aller tijden (90KG)
  • Totaal — 592,5 kilogram (1.306,2 pond)

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Telkens wanneer Marcelle terugkeert naar de formele competitie, is het duidelijk dat ze zich voorbereidt om haar best geladen lange halter naar voren te brengen. Als het jaar 2022 misschien gaat over een stap terug doen met de bedoeling voor Marcelle, dan zou het jaar 2023 een bloei kunnen kwalijk nemen die ervoor zorgt dat het geduld loont.

Uitgelichte afbeelding: @sincerelysherine op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart