Powerlifter Heather Connor behaalt een squat-PR met meer dan 20 pond

Keer op keer laat Heather Connor zien waarom ze wordt beschouwd als een van ‘s werelds sterkste powerlifters. Voorafgaand aan haar volgende wedstrijd over de vijver, toonde de elite 47-kilogram lifter onlangs haar enorme beenkracht.

Op 29 augustus 2022 deelde Connor een Instagram-clip van zichzelf die tijdens een trainingssessie een raw back squat van 152,5 kilogram (336 pond) voltooide. De prestatie is een persoonlijk record (PR) voor Connor, en het overschaduwt ook haar competitie aller tijden het beste door 9,4 kilogram (20,8 pond). Connor behaalde eerder tijdens de 2022 USA Powerlifting (USAPL) Raw Nationals haar beste back squat van 143 kilogram (315,2 pond).

Connor droeg een hijsriem, polsbandages en kniemouwen terwijl ze haar nieuwe squat-PR bereikte.

[Related: The Best Landmine Workouts for More Muscle and Better Conditioning]

Connors stappen met haar squat maken deel uit van haar algehele voorbereiding op de komende FĂ©dĂ©ration Française de Force (FFForce) Girl Power in 2022 in Frankrijk. De wedstrijd vindt plaats op 15 oktober, terwijl de precieze locatie op het moment van schrijven nog onduidelijk is. De wedstrijd markeert Connor’s debuut in een gesanctioneerde Franse liftomgeving.

De atleet heeft eerder deelgenomen aan een internationaal hefplatform. Connor is tweevoudig wereldkampioen van de International Powerlifting Federation (IPF) in de gewichtsklasse van 47 kilogram (2018-2019). Bij haar meest recente optreden op de IPF Worlds eerder deze zomer scoorde de Amerikaanse atleet een nieuw deadlift IPF wereldrecord van 185 kilogram (407,8 pond). Die duizelingwekkende aantrekkingskracht hielp Connor om uiteindelijk op de tweede plaats te eindigen achter de overwinnaar, Tiffany Chapon.

Hier is een overzicht van Connor’s beste prestaties aller tijden:

Heather Connor (47KG) | Bests van onbewerkte competitie aller tijden

  • Hurken (rauw) — 143 kilogram (315,2 pond)
  • Bankdrukken (rauw) — 75 kilogram (165,3 pond)
  • Deadlift (rauw) — 192,5 kilogram (424,4 pond) | Amerikaans record
  • Totaal (rauw) — 410 kilogram (903,9 pond)

[Related: How to Do the Kettlebell Swing for Explosive Power, Strength, and Conditioning]

Op het moment van publicatie van dit artikel heeft Chapon nog geen publieke toespeling gemaakt op deelname aan de FFForce Girl Power van 2022 tegen Connor. Nadat ze tijdens de IPF Worlds van 2022 in Zuid-Afrika tekort was geschoten tegen Chapon, leek Connor teleurgesteld over haar prestaties terwijl ze haar collega de eer gaf.

“Niet mijn beste, zeker niet mijn slechtste, maar vandaag was wat ik in me had”, schreef Connor in een reflecterende Instagram-post van 6 juni. “De sterkere lifter [Chapon] won vandaag, en daar ben ik helemaal in orde mee.”

Een overwinning bij de Girl Power-wedstrijd, ongeacht of Chapon deelneemt, zou ongetwijfeld een goede manier zijn voor Connor om terug te komen van haar finish in Zuid-Afrika. Als er een bevestiging is, kunnen Connor en Chapon de komende jaren beginnen te zorgen voor een fascinerende, heen en weer rivaliteit in de gewichtsklasse van 47 kilogram.

Uitgelichte afbeelding: @heather.e.connor op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart