Bodybuilder en powerlifter Kiera Aston Deadlifts 606.3 pond, 3,57 keer haar lichaamsgewicht

Kiera Aston is een zeldzaam ras van een krachtsporter. De extraordinaire fitness is tegelijkertijd een competitieve powerlifter en een Pro League bodybuilder van de International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB). Aston’s nieuwste trainingsprestatie is precies een voorbeeld van wat de veelzijdige concurrent op tafel brengt.

Op 11 september 2022 deelde Aston een Instagram-bericht waarin: ze voltooide een ruwe deadlift van 275 kilogram (606,3 pond). De pull is een nieuw persoonlijk record (PR) voor de atleet die een hijsriem en hijsbanden droeg om de succesvolle vertegenwoordiger te blokkeren. Bovendien, volgens het bijschrift van Aston’s post, is het: 3,57 keer haar lichaamsgewicht van 77 kilogram (169,7 pond) op het moment van de lift.

[Related: How to Do the Goblet Squat for Lower Body Size and Mobility]

Aston’s deadlift-prestatie lijkt te zijn gekomen na een tijd waarin ze voelde dat ze een stap terug moest doen en opnieuw moest kalibreren. Na een recente handblessure (datum niet bekend gemaakt), kwam Aston erachter dat ze een operatie nodig had die een sleutel zou zijn in eventuele toekomstige competitieve plannen tijdens het herstel.

Ze kanaliseerde dit beetje tegenspoed en maakte er een mijlpaal van.

“Dus blijkbaar is dit wat er gebeurt als je een stap terug doet en doet wat je leuk vindt”, schreef Aston in het bijschrift van haar post. “Sinds ik ontdekte dat ik een handoperatie nodig had, heb ik geen enkele druk meer gehad om iets te overtreffen. Maar ik doe deze sport niet omdat het moet; Ik doe het omdat ik het leuk vind. Ik heb niet veel structuur gehad in sessies. Ik wist gewoon dat ik wilde deadliften, mijn onderlichaam wilde laten groeien en fitter wilde worden door wat CrossFit-sessies op te nemen. Dus dat is precies wat ik heb gedaan.”

Het nieuwe langetermijndoel van Aston is uiteindelijk het bereiken van een deadlift van ten minste 300 kilogram (661,4 pond) met een lichaamsgewicht van 74,8 kilogram (165 pond). Het merkteken zou ook vier keer het lichaamsgewicht van Aston zijn. Volgens Powerlifting openengeen enkele powerlifter voor vrouwen heeft ooit zoveel gewicht gelift in de categorie Raw of Raw With Wraps. De concurrent lijkt zich terdege bewust van wat haar potentiële prestatie zou betekenen.

“… De grootste aantrekkingskracht in de geschiedenis van vrouwelijke powerlifting staat op mijn naam”, schreef Aston. “Het is niet ‘als’ … het is wanneer!”

[Related: How to Do the Bulgarian Split Squat for Leg Size, Strength, and Mobility]

Tot op heden heeft Aston deelgenomen aan slechts één goedgekeurde powerlifting-meeting – de 2019 Global Powerlifting Committee (GPC) Great Britain Bristol Qualifier, waar ze op de eerste plaats eindigde. Ondertussen, per NPC-nieuws online, Aston heeft één bodybuildingresultaat op haar naam staan. Het kwam in de vorm van een 11e plaats in de figuurdivisie op de 2020 Romania Muscle Fest Pro.

Hier is een overzicht van de topstatistieken van de atleet tijdens haar enige powerlifting-wedstrijd:

Kiera Aston (76KG) | Topstatistieken GPC Great Britain Bristol Qualifier 2019

  • Squatten (Wraps) — 225 kilogram (496 pond)
  • Bankdrukken (rauw) — 117,5 kilogram (259 pond)
  • Deadlift (rauw) — 210 kilogram (462,9 pond)
  • Totaal (ruwe w/wraps) — 552,5 kilogram (1218 pond)

[Related: How to Do the Reverse Crunch for Strong, Well-Developed Abs]

Hoewel ze formeel niet meedoet, heeft Aston haar zinnen gezet op een verheven deadlift-prestatie. Op het hoge niveau lijkt de atlete te trainen, het is misschien slechts een kwestie van tijd voordat ze geschiedenis schrijft.

Uitgelichte afbeelding: @kierajaston_fitness op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart