Barre-training: een complete gids

Vorig jaar deden 3,66 miljoen mensen in de VS mee aan een barre-workout.1 Het is een training die populair is bij zowel beroemdheden als gewone mensen. Natalie Portman gebruikte zelfs de beroemde barre-workouts om in vorm te komen voor haar rol als professionele ballerina in Black Swan.2

Dus waarom de hype? Wat is een barre-workout?

Hoewel de exacte training van klas tot klas en van leraar tot leraar zal verschillen, is een barre-workout gebaseerd op ballet, pilates, yoga en cardio om je een intensieve training te geven. Oorspronkelijk brachten sommige studio’s barre op de markt als een manier om je te helpen spieren op te bouwen als een professionele danser.

Tegenwoordig heeft de training grip gekregen met miljoenen mensen die op zoek zijn naar een uitdagende, op dans geïnspireerde training – en jij zou de volgende kunnen zijn.

Geworteld in professionele dans

Een barre-oefening ontleent zijn naam aan de balletbarre die in veel danslessen wordt gebruikt. In een traditionele balletles vindt een deel van de les plaats met dansers die een middelhoge houten balk gebruiken voor balans terwijl ze dansbewegingen oefenen om hun kracht te vergroten en hun techniek te perfectioneren.3

Gemaakt door de Duitse danseres Lotte Berk in haar studio in New York in de jaren 70,2 barre gebruikt balletbewegingen als startpunt voor een full body workout-les. Veel van de huidige pure barre-workouts maken gebruik van Berk’s technieken, en sommige barre-studio’s zijn zelfs opgericht door voormalige instructeurs van haar studio.2

Tegenwoordig hebben de meeste barre-instructeurs een professionele dansachtergrond.2

Veel barre-lessen gebruiken danstermen als:

 • Passé – Uw werkvoet (dwz de voet die beweegt) beweegt voor of achter uw staande voet (dwz de voet die uw gewicht ondersteunt).
 • Relevé – Voor deze tweede positie sta je op je tenen, vanuit een platvoetpositie met zacht gebogen knieën naar de bal van je voeten. Deze beweging richt zich op je kuitspieren.
 • Rond de jambe – Met uitgedraaide voeten, til je ofwel de linkervoet of rechtervoet voor je op en beweeg je deze langzaam achter je, terwijl je je opgeheven been overal op gelijke hoogte houdt. Deze beweging richt zich op je bilspieren en binnenste dijspieren.
 • Plie – Met je voeten naar buiten, buig je je knieën en zak je naar de grond, terwijl je je romp rechtop houdt.

Het lijkt misschien alsof benen de nadruk leggen bij een barre-oefening, maar de waarheid is dat je hele lichaam een ​​training krijgt. Hoewel het dansvocabulaire een leuk element kan toevoegen, hoeft u zich geen zorgen te maken als u het onbekend vindt. Barre-enthousiastelingen komen uit alle lagen van de bevolking. Je instructeur zal elke beweging demonstreren en je kunt visueel volgen totdat je plié-ing als een pro.

Een beroemde intense training

Als je van een uitdaging houdt, is een barre-workout misschien iets voor jou. Veel van de bewegingen voelen zo intens aan dat je spieren binnen enkele minuten beginnen te branden en te trillen. Zelfs professionele balletdansers zeggen dat ze barre-workouts moeilijk vinden.2

Een typische barre-les duurt ongeveer een uur en richt zich op vier delen van het lichaam:

 • Binnenste dijen
 • wapens
 • Buikspier
 • Gluteale spieren

De meeste barre-bewegingen gebruiken kleine, precieze, gerichte bewegingen om de spieren te versterken zonder noodzakelijkerwijs massa toe te voegen.2 Instructeurs besteden een groot deel van de les aan het vertellen van studenten om één positie vast te houden en vervolgens een ledemaat gedurende een langere periode een centimeter op en neer te bewegen.

Intense trainingen zoals barre kunnen aantrekkelijk zijn voor mensen die beginnen of terugkeren naar fitness en die fysieke resultaten van hun zweet willen zien. Barre kan ook ervaren sporters helpen. Een fysiotherapeut beveelt barre aan voor dansers die willen crossen.9

Jouw typische klas

Een typische barre-workout omvat klassiek ballet, pilates en cardio, allemaal op muziek gezet in een vriendelijke omgeving. Een barre-instructeur roept en demonstreert de bewegingen. Zodra de les begint, gaat de ene beweging over in de andere, waardoor je door een non-stop training wordt voortgestuwd.

De meeste barre-klassen zijn voorzien van:

 • Een warming-up
 • Handgewichten en matwerk
 • Staande oefeningen met behulp van de barre

Terwijl barre inspiratie haalt uit ballet, laat hij de ingewikkelde choreografie achterwege. Bewegingssequenties zijn gemakkelijk te leren en eenvoudig uit te voeren – tenminste totdat je die goede verbranding begint te voelen.

Wat te dragen

Je hebt gelezen over barre-workouts en hebt besloten er een te proberen. De volgende vraag is: wat te dragen?

De meeste barre-instructeurs raden studenten aan om:

 • Leggings
 • Een getailleerd T-shirt of tanktop
 • Sokken

Getailleerde, comfortabele kleding laat je vrij bewegen. Ze stellen uw instructeur ook in staat uw formulier te evalueren en u specifieke feedback te geven over manieren om uw trainingservaring te verbeteren.

Sokken imiteren het soepel glijden van balletslippers en geven je voeten wat bescherming, zonder je voetbewegingen te verdoezelen of te beperken zoals sneakers dat zouden doen. Sommige barre-studio’s verkopen sokken met een speciaal merk, maar elke enkelsok zal je doel dienen.

Ten slotte staan ​​sommige barre-lessen het toe of geven ze er de voorkeur aan dat studenten op blote voeten lopen of zachte dansslippers dragen. Je kunt altijd voorbereid komen met een paar sokken (of dansschoenen, als je die hebt) en je instructeur voor de les vragen wat ze het liefst zouden gebruiken.

Embrace the Shake: tips om het meeste uit uw barklas te halen

Zoals elke nieuwe trainingsstijl, kan barre de eerste keer dat je het probeert ongebruikelijk aanvoelen. Dit kan met name het geval zijn als uw fitnesservaring afkomstig is van sport, gewichtheffen of een niet-balletdansles.

Probeer deze tips om zoveel mogelijk te profiteren van je eerste paar barre-lessen.

 • Eet vooraf – U vraagt ​​zich misschien af ​​wat u moet eten voor een training. Gezondheidsexperts raden aan om twee tot drie uur voor je les een volledige maaltijd te eten, inclusief koolhydraten, eiwitten en vetten. Met name eiwitten kunnen spierkracht, prestaties, herstel en groei verbeteren. Dichter bij de les eten kan ook helpen, hoewel hoe dichter bij de les je eet, hoe eenvoudiger en lichter je maaltijd zou moeten zijn.4
 • Stretchen en opwarmen – Hoewel de meeste lessen een warming-up bevatten, kun je je succes verder ondersteunen door vroeg op te staan ​​voor de warming-up en vooraf zelf uit te rekken. Dit is vooral handig als je de dag ervoor hebt gesport en jezelf afvraagt: “Moet ik trainen terwijl ik pijn heb?” Je kunt je spieren opwarmen door een paar minuten te joggen of te bewegen. (Ja, snel lopen naar de les telt.) Rek dan voorzichtig uit en ga dieper in een stuk totdat je spanning voelt. Houd die positie vast en adem 15 tot 30 seconden diep in, voordat je verder gaat met je volgende stuk.5
 • Hydrateren – Zweten tijdens het sporten kan je uitdrogen, wat hoofdpijn, vermoeidheid, spierkrampen en zwakte kan veroorzaken. Om je te helpen op je best te presteren, drink je water voor, tijdens en na de les. Vermijd het in één keer drinken van water. Probeer in plaats daarvan langzaam en gestaag slokjes te nemen in de loop van een paar uur om de vloeistof te vervangen die je tijdens je barre-training zult uitzweten.
 • Focus op kleine bewegingen – Bij barre komt de kracht vaak uit het klein houden van je bewegingen. Als uw training normaal gesproken grote bewegingen omvat, zoals hardlopen of lunges, kan dit contra-intuïtief aanvoelen. Maar kleine, nauwkeurige, repetitieve bewegingen kunnen uw spieren op een unieke en effectieve manier trainen.
 • Focus op je plooi – Een bekkenkanteling, in barre ook wel een plooi genoemd, komt vaak voor in de klas. Om de beweging correct uit te voeren, moet u zich concentreren op het naar voren schuiven van uw bekken terwijl u uw buikspieren intrekt. Door het advies van uw instructeur op te volgen over hoe u elke beweging precies moet uitvoeren, kunt u het risico op letsel verminderen.
 • Omarm de shakes – Als je spieren een kwartier na een les van een uur beginnen te trillen, kan het lijken alsof je meer hebt afgebeten dan je kunt kauwen. Maar in barre zijn trillende spieren een goed teken. Schudden betekent dat je jezelf hebt geduwd zodat je spieren het hardst werken.

Voordelen op lange termijn van Barre-workouts

Na onderzoek naar barre, kwam je opdagen bij je eerste barles en hield van het. De muziek, de uitdaging en de kameraadschap in de klas gaven precies de workout-vibes die je had gehoopt. Je bent verslaafd. Maar je beste vriend is momenteel een plas zweet die wat meer overtuigingskracht nodig heeft om volgende week terug te komen.

Hier zijn enkele langetermijnvoordelen die elke student gemotiveerd kunnen houden:6

 • Verhoogde spierkracht – Regelmatige bar-workouts kunnen de arm-, dij-, bilspieren, bekkenbodemspieren en kernkracht vergroten. Versterkte spieren kunnen u helpen uw evenwicht te verbeteren, u helpen een gezond gewicht te behouden, uw gewrichten flexibel te houden en uw spiermassa te behouden naarmate u ouder wordt.
 • Verbeterd spieruithoudingsvermogen – Regelmatige workouts met de bar-methode kunnen uw spieruithoudingsvermogen verbeteren, wat op zijn beurt uw uithoudingsvermogen in het dagelijks leven kan vergroten en uw risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, diabetes en bepaalde soorten kanker kan verlagen.
 • Meer flexibiliteit – De stretching die in barre-workouts is verwerkt, kan uw flexibiliteit en het bewegingsbereik in uw gewrichten verbeteren, waardoor dagelijkse bewegingen comfortabeler worden en stijfheid verminderen.
 • Dichtere botten – Na verloop van tijd kunnen regelmatige barre-workouts helpen om uw botdichtheid te behouden of te verhogen, waardoor uw risico op osteoporose (en de gebroken botten die daarmee gepaard gaan) wordt verlaagd.

Als je eenmaal genoeg barre-lessen hebt gevolgd om elke beweging correct uit te voeren, kun je je trainingen in de klas aanvullen met af en toe een thuistraining. Je hebt alleen een mat nodig en een stevig middelhoog object zoals een toonbank dat je kunt gebruiken voor balans.

Probeer een Chuze Barre-fitnessles bij jou in de buurt

Kun je geen barre studio vinden? Bij Chuze Fitnesswe bieden een scala aan leuke, vriendelijke, bevredigende fitness lessen om u te helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken, inclusief Chuze Barre.

Chuze Barre gebruikt elementen uit ballet, yoga en Pilates om een ​​low-impact, high-intensity workout te creëren. Onze deskundige instructeurs leiden u door een nauwkeurig opgesteld programma dat uw lichaam versterkt en conditioneert door zich te concentreren op isometrische training, houding en uitlijning. Om je nog meer te motiveren, kun je zelfs luisteren naar onze Spotify-workout afspeellijst.

Dus kom onze dans-geïnspireerde workout proberen door te zoeken naar een van de “sportscholen bij mij in de buurt” online. We kunnen niet wachten om je te helpen ontdekken waarom miljoenen mensen van barre houden.

Beoordeeld door:

Ani is de Vice President of Fitness bij Chuze Fitness en houdt toezicht op de afdelingen groepsfitness en teamtraining. Ze heeft een carrière van meer dan 25 jaar achter de rug in clubmanagement, persoonlijke training, groepsoefeningen en instructeursopleidingen. Ani woont met haar man en zoon in San Diego, CA en houdt van hot yoga, snowboarden en alles wat met wellness te maken heeft.

bronnen:

 1. statistiek. Deelnemers aan barre-workouts in de VS 2013-2021. https://www.statista.com/statistics/756717/barre-workout-participants-us/
 2. New York Times. In de rij bij de Barre. https://www.nytimes.com/2011/05/12/fashion/at-ballet-workouts-getting-that-dancer-physique.html
 3. Dans tijdschrift. De beste boetiekfitnesslessen voor dansers. https://www.dancemagazine.com/boutique-fitness-classes-for-dancers/
 4. Gezondheidslijn. Pre-workout voeding: wat te eten voor een training?. https://www.healthline.com/nutrition/eat-before-workout#TOC_TITLE_HDR_3
 5. Gezondheidslijn. Rekken. https://www.healthline.com/health/fitness-exercise-stretching#common-beliefs
 6. Gezondheidslijn. De vele voordelen van Barre. https://www.healthline.com/health/benefits-of-barre
 7. Centraal Pennsylvania Jeugd Ballet. Wat gebeurt er in een typische balletles? https://cpyb.org/what-happens-in-a-typical-ballet-class/
 8. Beter gezondheidskanaal. Oefening – de low-down op hydratatie. https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/Exercise-the-low-down-on-water-and-drinks#what-to-drink-when-exercising

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart