4 voordelen van een rugverlengingsmachine

Of je nu de voorkeur geeft aan gewogen of lichaamsgewicht oefeningenkunt u de voordelen van de back extension machine niet ontkennen.

De rugverlengingsmachine kan een van de meest verdeeldheid zaaiende en controversi√ęle machines in de sportschool zijn. Omdat het enige vaardigheid vereist om te gebruiken, kunnen veel sportschoolbezoekers worden ge√Įntimideerd wanneer ze deze krachttrainingsmachine naderen. Maar als u kunt leren om het correct te gebruiken, zal het als geen ander de spieren in uw onderrug, buikspieren en omliggende spiergroepen richten en versterken.

Fitnessfans, cirkel omhoog – het is tijd om je volgende beste sportschoolmaatje te ontmoeten. Hieronder leren we je hoe je de back extension-machine kunt gebruiken om vier geweldige voordelen van dit nietje voor de sportschoolvloer te plukken.

Basisprincipes van rugverlengingsmachine

Zelfs als je maar één keer in je leven naar de sportschool bent geweest, is de kans groot dat je een rugverlengingsmachine hebt gezien.

Machines met rechtopstaande rugverlenging zijn gebouwd met gevoerde voetsteunen waar u uw enkels verankert voordat u ze gebruikt. Verderop ondersteunt een groot kussen je onderlichaam, zodat je je middel over de machine kunt buigen.1

Standaard machine-oefeningen voor rechtopstaande rugverlenging vereisen drie basisstappen om te gebruiken:

  1. Ga op de machine liggen met uw voorkant naar de grond gericht en uw voeten verankerd in de enkelsteunen
  2. Buig uw bovenlichaam over de machine totdat uw romp een hoek van 90¬į vormt met uw romp
  3. Til je bovenlichaam naar het plafond, pauzeer en keer langzaam terug naar je startpositie

Met rugverlengingsmachines kunt u tegen de zwaartekracht in werken, waardoor uw onderrug en buikspieren worden versterkt. Hoewel deze oefening naast de machine en uw lichaamsgewicht geen apparatuur vereist, kunt u altijd een halterschijf toevoegen voor meer weerstand.

Laten we nu vier voordelen bespreken van het gebruik van deze ogenschijnlijk eenvoudige oefening om uw training te optimaliseren.

#1 Helpt bij het opbouwen van kracht in de onderrug

Het grootste voordeel dat een rugverlengingsmachine biedt, is waarvoor het in de eerste plaats is ontworpen: het versterken van uw onderrug. De machine grijpt de belangrijke spiermassa net boven je middel aan, versterkt en bouwt ze op.

Waarom is dat belangrijk?

Omdat de kracht van de onderrug in veel opzichten van fundamenteel belang is voor het spierstelsel van uw hele lichaam. Van wandelen tot rennen tot het oppakken van de kleintjes, deze spiergroepen zijn (letterlijk) cruciaal voor uw mobiliteit.

Het gebruik van een machine voor het verlengen van de onderrug om uw onderrugspieren op te bouwen, kan helpen bij:2

  • Stabiliteit ‚Äď Uw wervelkolom wordt ondersteund door de spieren in uw rug. Ze houden uw ruggengraat ondersteund, bevorderen de mobiliteit van de rug en verlichten een deel van de stress die uw ruggengraat nodig heeft om u rechtop te houden.
  • Houding ‚Äď Een sterke onderrug is essentieel voor het behouden van een goede houding. Wanneer uw onderrugspieren in goede vorm zijn, kunnen ze de rest van u ondersteunen om een ‚Äč‚Äčgoede uitlijning te garanderen.

#2 Kan lage rugpijn helpen voorkomen

Een ander voordeel van de rugverlengingsoefening is dat het lage rugpijn helpt voorkomen. Zoals we hierboven vermeldden, is de kracht van je onderrug direct gekoppeld aan de kwaliteit van je houding. En die verbeterde houding heeft op zichzelf ook een aantal zeer wenselijke voordelen, namelijk het helpen voorkomen van pijn in je onderrug.2

Wanneer we routinematig zitten, staan ‚Äč‚Äčof rondlopen met hangende schouders en gebogen bovenruggen, is het niet ongewoon om sporadische of aanhoudende pijn rond uw lumbale wervelkolom te ervaren. Of u nu ongemak ervaart in uw dagelijks leven of wanneer u aan het sporten bent, het rugverlengingsapparaat kan helpen om de pijn te compenseren en uw fitnessdoelen nog haalbaarder te maken.

#3 Helpt bij het opbouwen van gerelateerde spieren

Hoewel uw onderrug de meeste vruchten zal plukken van het gebruik van een rugverlengingsmachine, zullen uw andere belangrijke kernspieren ook profiteren. Wanneer u een rugverlengingsmachine gebruikt, gebruikt u uw eigen lichaam als gewichtsweerstand door uw ondersteunde bovenlichaam over de machine te buigen. Deze omgekeerde sit-up activeert ook de spieren in je:1

Deze spieren die in deze eenvoudige oefening zijn uitgewerkt, helpen je om trainingen te combineren en je op meer dan één spiergroep tegelijk te richten.

#4 Versnelt je andere fitnessdoelen

Als je op een dag hard naar de sportschool hebt geslagen en een paar sessies nodig hebt, kan het gebruik van een extensie-rugmachine helpen om je buikspieren aangespannen te houden tussen de trainingen door.1

Het is waar dat de spieren in je onderrug het meeste werk doen terwijl je op een rugverlengingsmachine zit, maar als je de oefening correct doet door langzaam te buigen en op te staan, zou je ook je buikspieren moeten aanspannen. Door dit te doen, werk je aan twee van de grootste overkoepelende doelen van veel fitnessliefhebbers:

  • Hun kern versterken
  • Algemene spieren en definitie opbouwen

Van het voorkomen van lage rugpijn en het trainen van meer dan één spiergroep tot een algehele eenvoudige oefening, het is de moeite waard om de training aan je routine toe te voegen.

Zet je rug erin met Chuze Fitness

Wil je graag een back extension machine uitproberen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Onze fitnessexperts bij Chuze Fitness staan ‚Äč‚Äčklaar om u te leren hoe u het als een professional kunt gebruiken.

Als je van Chuze Fitness een onderdeel van je trainingsroutine maakt, word je niet alleen lid van een sportschool, maar word je lid van een fitnessgemeenschap met de ondersteuning die je nodig hebt om je fysieke fitnessdoelen te bereiken en te overtreffen. Van training op gras met gewichten tot barre en pilates, er is voor elk wat wils.

Profiteer van onze premium machines of zweet het uit fitness lessen met instructeurs die je pushen om je best te doen, of stem af op een van onze samengestelde oefeningen afspeellijsten om je volgende zweetsessie te motiveren. Hoe je ook beweegt, we zijn hier om je overeind te houden. Gebruik onze sportscholen bij mij in de buurt functie om vandaag een Chuze-locatie bij u in de buurt te vinden.

Heb je een drukke agenda of kun je niet op een locatie komen? Gebruik onze iChuze fitness- en wellness-app altijd en overal.

Beoordeeld door:

Ani is de Vice President of Fitness bij Chuze Fitness en houdt toezicht op de afdelingen groepsfitness en teamtraining. Ze heeft een carrière van meer dan 25 jaar achter de rug in clubmanagement, persoonlijke training, groepsoefeningen en instructeursopleidingen. Ani woont met haar man en zoon in San Diego, CA en houdt van hot yoga, snowboarden en alles wat met wellness te maken heeft.

bronnen:

  1. Zeer goed passen. Hoe een machine-achteruitbreiding te doen: de juiste vorm, variaties en veelvoorkomende fouten. https://www.verywellfit.com/how-to-do-the-machine-back-extension-3498285
  2. Leef sterk. Wat zijn de voordelen van rugoefeningen? https://www.livestrong.com/article/152070-what-are-the-benefits-of-back-exercises/

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart