Agata Sitko bereikt een IPF-record voor bankdrukken van 147,5 kilogram op de Wereldkampioenschappen Junioren van 2022

Op 19-jarige leeftijd heeft Agata Sitko een geweldig seizoen 2022 achter de rug op het competitieve hefplatform. Haar laatste prestatie op de 2022 International Powerlifting Federation (IPF) World Classic Sub-Junior en Junior Championships in Istanbul, Turkije, van 27 augustus tot 4 september 2022, is weer een indrukwekkende inkeping in de krachtgordel van de Poolse atleet.

Sitko brak het IPF-wereldrecord voor onbewerkt bankdrukken in de divisie van 84 kilogram met een pers van 147,5 kilogram (325,2-pond). Terwijl Sitko’s figuur kwam tijdens een Sub-Junior en Juniors competitie, is het een nieuw IPF-wereldrecord aller tijden voor alle leeftijdsgroepen in haar gewichtsklasse.

Sitko eindigde als eerste overall in de categorie Junioren van 84 kilogram. Hier is een overzicht van alle Sitko’s onbewerkte statistieken van deze wedstrijd, inclusief een persoonlijk wedstrijdrecord (PR) in de deadlift:

2022 IPF Wereldkampioenschappen Klassieke Junioren | Agata Sitko (84KG)

  • Hurken — 195 kilogram (429,9 pond)
  • Bankdrukken — 147,5 kilogram (325,2 pond) — IPF Wereldrecord
  • Deadlift — 240 kilogram (529,1 pond) — Competitie PR
  • Totaal — 582,5 kilogram (1.284,2 pond)

Opmerking: Sitko concurreert doorgaans in de 76-kilogram-divisie. Van haar 13 goedgekeurde ontmoetingen op het moment van publicatie van dit artikel, waren er negen op 76 kilogram.

[The Best Sled Workouts for Muscle, Strength, Fat Loss, and Recovery]

Zelfs als hij een gewichtsklasse opschoof, maakte Sitko schijnbaar moeiteloos werk van het vorige bankdrukkenrecord. Het nieuwe wereldrecord bankdrukken van de Poolse atleet overtrof het hoogste cijfer van Daniella Melo van de IPF World Classic Championships 2021 met 10,5 kilogram (23,1 pond).

Als Sitko op 76 kilogram was gebleven, zou ze haar record op het bankdrukken in die divisie hebben overtroffen door een kleinere marge van 2,5 kilogram (5,5 pond).

Veelzijdigheid op het scherm

In een jaar vol records en prestaties heeft Sitko een claim als powerlifter in de gaten gehouden. Bijvoorbeeld, in zeven 2022 wedstrijdoptredens won Sitko zes keer. Sitko brak begin mei vijf uitgeruste wereldrecords op de Europese kampioenschappen voor junioren van 2022. Ze overschaduwde vervolgens enkele van haar sporen met drie nieuwe uitgeruste wereldrecords op de Wereldspelen van 2022 medio juli.

Niet veel atleten kunnen zeggen dat ze het ruwe IPF-totaal (585 kilogram (1.289,7 pond)) en uitgeruste wereldrecords (726 kilogram (1.600,56 pond)) in dezelfde divisie bezitten. Maar volgens de IPF-database is dat precies de positie waarin Sitko zich bevindt met haar prestaties in het verleden als een concurrent van 76 kilogram.

Opmerking: Met een totaal van 704,5 kilogram (1,553.1.pond) van de Europese kampioenschappen, bezit Sitko ook het met IPF uitgeruste totale wereldrecord in de gewichtsklasse van 84 kilogram.

[Related: How to Do the Kettlebell Swing for Explosive Power, Strength, and Conditioning]

Sitko’s toekomst

Hoewel het onduidelijk is wat de volgende stappen zijn voor Sitko, lijkt het duidelijk dat ze het bloemblad naar het lange haltermetaal duwt. Zelfs als de bladeren oranje worden en de nachten kouder worden naarmate de herfst nadert, zal het niet lang duren voordat de powerlifter nog een record aan haar cv toevoegt.

Uitgelichte afbeelding: @theipf op Instagram

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Stripgilde.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart